Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

Posted

Postanowilam odswiezyc troche galerie, od razu z prosba o nie kwestionowanie moich aktualnych zdolnosci fotograficznych, poniewaz laptopa swojego mam w naprawie i zdjecia obrabiam teraz w gimpie, ze skutkiem fatalnym :p

Ze spraw 'naszych' to musze napisac, ze Birmut mnie zadziwial i zadziwiac bedzie juz zawsze. Ta suka jest niesamowita w swojej oryginalnosci i nieprzewidywalnosci. Czasem, gdy cos z nia cwicze, lub robie korekte jakiegos zachowania, zdaje sie, ze nic do niej nie dociera, chociaz ja dwoje sie i troje, ona pozostaje w reakcji "ee ale o co chodzi" ;) Zastanawiam sie zawsze wtedy, czy to ja robie cos zle, czy to moze Bi jest takim ograniczonym egzemplarzem, do ktorego po prostu pewne rzeczy nie dochodza :diabloti: Aha i nie mowie tutaj np. o nauce jakiejs komendy czy tam sztuczki, bo po pracy z Bi jestem juz zdania, ze wszystkiego mozna nauczyc, tylko potrzeba na to czasu i odnalezienia dobrego sposobu. No wlasnie. Birmuta przywiozlam do siebie z Kielc bez zadnych checi do zabawy z czlowiekiem. Nie wiem jakie to mialo podstawy, no ale to nie jest wazne. Przez te dwa lata zawsze staralam sie ja niesmalo naklaniac do tego, ze zabawa z ludziem to jednak jest cos fajnego. Zawsze dostawalam w zamian wycofywanie sie i stresowanie suki.

A tutaj, od jakiegos miesiaca moj pies SIE BAWI :evil_lol: Jest to dla mnie niesamowicie niesamowite, bo wygladalo na to, ze tego psa jednak nie da sie do tego przekonac. Nawet nie pamietam jak to dokladnie wyszlo, wiem, ze staralam sie nie poddawac i przekonywac Bi do zabawek, a ona najpierw sie stresowala, pozniej od czasu do czasu cos tam zlapala w zabki, az w koncu zaczela to robic smielej, na zmiane oczywiscie z olewaniem mnie, ale powoli do przodu ;) Dzis juz niczego sie nie obawia, latwo ja naklonic do zabawy i wariacji, na razie tylko w domu, ale i tak ogromnie sie z tego ciesze, sucz potrafi szalec po lozku, przeciagac sie jak nienormalna, nawet lapie mnie delikatnie zebami z rozbawienia, kiedy wczesniej nigdy sie to nie zdarzalo. Dla was zapewne to nic takiego, ot co, ale kazdy pies powinien umiec sie bawic, no, jak widac nie zawsze ;) Zajelo mi to dwa lata, dlatego jestem niesamowicie dumna z siebie, ale przede wszystkim z Birmuta, ktory po dwoch latach otworzyl sie na tyle, aby jeszcze lepiej moc spedzac czas z pancia, kiedy wczesniej zdawalo sie to byc niemozliwe.

No, ale juz nie zanudzam. Odnalazlam stare, wakacyjne zdjecia, na ktorych psy moje byly jakies ladne, Mu odfutrzony, a Bi tez jakas bardziej lysa i chuda :loveu:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/i01133.jpg[/url]
padłam, co za ogar piekielny :grin:

gratulacje z odblokowania psa we względzie zabawowym ;) praca się opłaca :D

Posted

[url]http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/i01135.jpg[/url]
Jaki brzydal :evil_lol::evil_lol::loveu:
Ja jak zwykle gratuluję postępów z Bi, bo łatwym psem to ona nie jest :) I wspomnienia mi się włączają....cieszę się, że trafiła właśnie na Ciebie :)
I oczywiście-okropnie zazdroszczę Wam tych terenów!!

• 1 month later...
Posted (edited)

i jeszcze jedno ;)

mysle ostatnio tez nad nowymi szelkami dla niej i jestem za przeproszeniem w ciemnej doopie, jezeli chodzi o pomysl na nie :lol:

Edited by Agathee
Posted

jakoś wcześniej nie oagrnęłam że macie galerie :lol:
Birma jest bardzo ładna, te jej oczy :loveu:
bardzo fajnie wygląda w tej obroży .
nie wiem czemu Muff kojarzy mi się z pekińczykiem trochę :lol:

Posted

[quote name='BBeta']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/i01135.jpg
Słodka jest :loveu: :roflt:
strasznie, nauczylam ja tez ostatnio w miedzy czasie szczekac na komende i teraz wredny pies, ktory nigdy nie szczekal w domu i rzadko wgl, teraz stara sie wymuszac wszystko ujadaniem :lol: pieskowi sie nudzi - szczeka, piesek chce cos tam - szczeka, wiem, ze musze to olewac, ale czarnuch chyba lubi irytowac ludzi :evil_lol:

[quote name='gops']jakoś wcześniej nie oagrnęłam że macie galerie :lol:
Birma jest bardzo ładna, te jej oczy :loveu:
bardzo fajnie wygląda w tej obroży .
nie wiem czemu Muff kojarzy mi się z pekińczykiem trochę :lol:
bo nasza galeria lezy gdzies na dnie, zapomniana, przede wszystkim przeze mnie ;)

tak, Mu czesto wszystkim przypomina pekinczyka, na szczescie to zludne, ma calkiem inna siersc, dluzsze lapki, inny pyszczek, no i jest o wiele bardziej aktywny, jak na juz prawie 12 lat ;)

predzej przypomina masywniejsza wersje spaniela tybetanska z lepsza kufa:

tylko niestety nie warzy 5kg, tylko 10 ;)

i skoro juz gops odkopala galerie, to jeszcze taki jeden, szczerzacy sie Birmiak:

Posted

[quote name='Illusion']Wow, nie powiedziałabym, że on 10kg waży, wygląda na drobniejszego :).
sprawdzalam i jezeli wierzac mojemu kulawemu wazeniu psa, to ma jednak 8kg ;)

wstawie jeszcze kilka zimowych zdjec, moze jakos zachece jednak ludzi do ogladania :lol:

wsciekly Birmut:

Posted

[quote name='paulina122']No to super :D
hehehe Birma pasuje do twojego pokoju hihihi :D
a myslisz, ze dlaczego psa zabralam az z Kielc :diabloti: musial pasowac ;)

[quote name='Tina.Sara']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/DSC_0027-1.jpg fajnie hasa :evil_lol:
:lol:

[quote name='Izabela124.']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/birmiak.jpg potulny pieseczek :diabloti: oczy ma boskie :loveu:
bo czarnuch ma rozdwojenie jazni, co dobrze widac na tym zdjeciu ;) i lubi popadac ze skrajnosci w skrajnosc, albo jest przekochanym malenstwem, ktore trzeba tylko kochac, albo na wierzch wychodzi jej dziki temperament, co zdecydowanie czesciej sie dzieje :eviltong: i co uwielbiam ;)

a pancia dzisiejszy dzien spedzila robiac zdjecia tak:

[SIZE="1"]niebieskie zdjecia, balans mi jak zwykle szaleje przy sniegu...

a potem tak :lol: :

[SIZE="1"]zdjecia z telefonu, bo zostalam przygnieciona ;)