brjagata Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 No :loveu: Tyle jak na razie musi wam wystarczyć, mam jeszcze sporo z tego spaceru. Jutro wystawa, mam nadzieję, że będzie słońce, bo mam zamiar porobić dużo fot ;) Do zobaczenia! Quote
taxelina Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 http://i44.tinypic.com/dhbcbd.jpg ladne stonowane kolory ;) Quote
brjagata Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Dodam jeszcze trzy o większej wielkości i mykam na wystawę, z aparacikiem ;) Wystawo, witaj :eviltong: Quote
psiulka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Hej, ja tu już nie pierwszy raz, ale dopiero teraz się ujawniam. :) Zdjęcia mi się podobają, chciałabym, żeby mój obiektyw miał taki AF jak Twój nowy Nikkor. http://i42.tinypic.com/vdfrz4.jpg - Ale masz fajne włosy! :loveu: http://i40.tinypic.com/21mesdl.jpg - Pysiaczek :loveu: Jak było na wystawie? Quote
brjagata Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 [CENTER][LEFT]I jestem po wystawie. Z aparatu a raczej obiektywu zadowolona średnio. Troszkę brzydko łapał, ale ogólnie dość dobrze się spisywał. Mnóstwo psiaków ;) Oczywiście najbardziej interesowały mnie różnego rodzaju bullowate tj. staffiki, bullterierki, Dogi Argentino, Niemieckie i mnóstwo podobnych. Oprócz nich oczywiście Maliniaki! Cudowne psy. Maliniaki, ogólnie Belgi. Czechosłowackie Wilczaki, Sznaucery, Austriaki i Jack Russel Terriery. Jedną z ras, którą chyba widziałam pierwszy raz w życiu to Pies Faraona. Doszukałyśmy się dwóch egzemplarzy, świetne były. Najpierw zrobiłam mnóstwo zdjęć, potem uwaga! poszłam po Muffiego! :evil_lol: [/CENTER][/LEFT] [CENTER][LEFT]Heh. Byłam pewna, że Muffi jak to Muffi zaraz zacznie się rzucać, gryźć i szczekać, ale pomimo tego wzięłam go, bo myślałam, że uda nam się wejść na tor. Hm, ówiłam wam już, że kocham mojego psa? ;) Tak jak on się zachowywał, to ja nigdy nie widziałam! Najpierw pełne obaw, zrobiłyśmy mu z koleżanką ''testy'' (przechodzenie obok psów i obserwacja reakcji, w drodze na wystawę), które zdał na piątala. Ani razu nie warknął, mój kochany. Potem z racji tego, że koleżanka wzięła też swojego psa, a nie miała książeczki, musiałyśmy wbić w krzaki i szukać jakiegoś tylnego wejścia. :D Najpierw były próby przejścia przez płot, potem jednak znalazłyśmy w nim przerwę i weszłyśmy. Muffi rozglądał się i ciekawił jak nigdy. Pewnie sobie myślał, skąd tyle psów?? Był baardzo grzeczny. Nie szarpał się, szedł przy nodze i tylko strzygł uszyskami i patrzył z taaakim wielkim zaciekawieniem. Warknął tylko raz, ale ja wiedziałam, że on labradorów nie lubi! Jak kupowałam watę cukrową, powąchał się z jednym psem w swoim wzroście i nic nie zrobił, kompletnie nic! Nigdy nie widziałam go tak grzecznego, super się spisał i jestem bardzo z niego dumna! Byłam prawie pewna, że będzie rzucanie a i też stres, że tak dużo ludzi, tak dużo tego i tamtego. Nic nie było! ;)[/CENTER][/LEFT] [CENTER][LEFT]Jak pisałam wcześniej, miałam wbić na tor, ale oczywiście nie zdążyłam, bo potem były pokazy Frisbee, które dłużyły się i dłużyły aż do końca wystawy. A wielka szkoda, bo Muffi był super na mnie skupiony, i na pewno dobrze by przez wszystko przeszedł. Ehh, może następnym razem.[/CENTER][/LEFT] [CENTER][LEFT]Wróciliśmy zmęczeni jak nigdy i oboje walnęliśmy się na łóżko. :)[/CENTER][/LEFT] [CENTER][LEFT] [/CENTER][/LEFT] [CENTER][LEFT]Jutro wstawię zdjęcia, bo mam ich trochę. [/CENTER][/LEFT] Quote
Kashdog Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Dopisuję się ;) Mam nadzieję, że jak już Birma dotrze do ciebie będzie dużo zdjęć :razz: Quote
Kashdog Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Pewnie, że będę odwiedzać. Jeszcze jak czarna pani będzie to jeszcze częściej :evil_lol: Czekamy na zdjęcia wystawowe :razz: Quote
brjagata Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 psiulka - przepraszam, chyba Cię pominęłam :oops: Dzięki wielkie, a jak było na wystawie, masz na poprzedniej stronie ;) kashdog - Na pewno, ale ciii... :evil_lol: Fajnie, że odwiedziłyście i oczywiście mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wpadniecie. Nie chce mi się tych wystawowych wklejać. Juutro :eviltong: Dziś wkleję cosik z dzisiejszego spaceru. Jestem zawalona nauką, to mogę bywać rzadko, więc popatrzcie sobie na Muffika jeszcze... Wkurza mnie to niszczenie jakości przy zmniejszaniu. Ja chcę ps'a... Geografia, prezentacja, Historia, Fizyka, WOS. Ajć, nienawidzę zakończeń roku :-( Lecę się uczyć. Quote
ewelinka_m Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 mam to samo w szkole...jeden wielki młyn, każdy sobie oczywiście przypomina, że jest koniec roku więc trza zrobić spr :diabloti: ale już niedługo... fotki z placu zabaw superowe!! i ta kolorystyka... http://i43.tinypic.com/xfssjk.jpg http://i43.tinypic.com/v3d00g.jpg :loveu::loveu: Quote
brjagata Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 kashdog - Czarna pani :cool3: :loveu: Trochę sobie poczekacie, nie mam weny do obrabiania ich :lol: ewelinka_m - Zdjęcia z placu zabaw jeszcze starym kompaktem, więc miło mi słyszeć, że jednak udało mi się coś wyciągnąc z tamtego aparatu ;) Dzięki. Oderwałam się dosłownie na moment od nauki, aby wkleić jeszcze parę zdjęć. Musiałam sobie zrobić małą przerwę, już mnie ręka boli od pisania a mózg od zapamiętywania :shake:. No to proszę fotki mniej więcej ''wystawowe'', ale Muffiaczka. Jak to czekaliśmy z nadzieją, że może jednak ten głupi tor się zwolni. Niestety się nie doczekałyśmy, ale przynajmniej znalazłyśmy dobre miejsce w którym mogłyśmy na luzie psy puścić a obok były jeszcze super opony, przez które ''nasze sportowe'' psiaki mogły sobie poskakać :lol: Przeskoki oponowe :loveu: Quote
brjagata Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Schronienie przed gorącem :eviltong: Rozmazane :roll: Quote
brjagata Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 I Tajga z wystawy, niewystawiana. Przyjechali pooglądać, a nawet spotkali drugiego samojeda. A i jakbyście zobaczyli radość Tajgi, gdy napadła na nią chmara dzieciaków :p Hehe, ona to uwielbia. A i jeszcze Nuka. Chyba nigdy jej jeszcze tutaj nie było. Sunia mojej przyjaciółki, w wieku Muffiego. Ma charakterystyczne, czarne plamki na języku (i nie na skutek jakieś choroby, bądź czegoś innego, po prostu ma tak od urodzenia), co widać na zdjęciu :loveu::loveu: Z Muttim znają się od praktycznie szczeniaka, Nuka jednak jest młodsza o parę miesięcy. Bardzo fajna sunia, kiedyś (jak odkopię jeszcze tą starą sesje ze spaceru z nią) wam pokażę co potrafi :evil_lol: Ehhh, wracam do nauki :placz: p.s. Jakby jeszcze ktoś jednak się zainteresował: YouTube - Muffi - slalom między nogami. Takie nasze (nie)umiejętności :eviltong: Quote
brjagata Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Pustki... :hmmmm: Oprócz Deer, oczywiście ;) Dziś mam tyle samo, o ile nie więcej znów nauki. Nienawidzę szkoły. :p Quote
brjagata Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Całuski od Muffiaczka, na zachętę do oglądania :p Przygotowuję się psychicznie do soboty :loveu: Quote
Feigned Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 heej, fajnie tu u Was :cool3: będę odwiedzać. :loveu: http://i43.tinypic.com/j9ucmo.jpg :loveu::loveu: Quote
brjagata Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 [FONT=Arial Black]No i stało się! [/FONT] Mamy drugiego brzdąca! ;) 23 Maja (sobota) 2009r wyruszyłyśmy wraz z siostrą na spotkanie z kielecką Ewelinką_m oraz Elizką_sk (która organizowała transport), aby zapoznać się z sunią, która tego samego dnia miała trafić do naszego domu. Czarny, roztrzepany kocmołuch... Pies uwielbiający chłodzenie w kałuży (błotkiem też nie pogardzi), bieganie z nosem przy ziemi i ogólnie bieganie, bieganie, bieganie! Jest u nas od wyżej wymienionej daty, czyli trwamy nadal w początkach zapoznawania się i tworzenia zaufania. Szukałam psa właśnie takiego jak ona (no może oprócz w moim mniemaniu dwóch jej ''wad''). Średniego wzrostu, energicznego, łagodnego. Nie musiałam też szukać długo, bo pani B. od razu zajęła sporą część w moim serduchu :p Jest sunią bardzo pocieszną, potrafiącą w środku nocy podejść do śpiącego człowieka i trącać go łapką, lub lizać po nosie, aby ten szanownie począł ją po czarnym łebku miziać. Potrafi też wlepić w niego swoje zjawiskowe ślepia i tylko nieśmiało machać ogonem, aby po chwili wskoczyć mu na plecy pełna radości i euforii. Jest niezwykle łagodna do wszelkich psów i ludzi, kocha świat, jest zawodową atletką, psem niezwykłym, pełnym ciepła i szczęścia, którym z uśmiechem dzieli się ze wszystkimi, którzy ją otaczają ;) Przedstawiam wam - kielecką (już jeleniogórską) Birmę :loveu: Jutro przekleję z Birmowego. A tym czasem, macie jakiś pomysł na zmianę tytułu? :lol: Quote
Recommended Posts