Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ty wiesz bardzo dobrze co ja o Bi sądzę także nie będę się powtarzać :loveu:
Ale jak zdobędziesz jakąś kamerę czy coś to od razu filmik rób :cool3::evil_lol:!

Posted

[quote name='Sylwia K']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/DSC_1180.jpg super fotka

posiadanie mądrych i dobrze wychowanych psiaków to prawdziwa przyjemność:p
one nie są mądre ani dobrze wychowane :evil_lol: po prostu czasem udają, że tak jest, jak je bardzo ładnie o to poproszę :p ale i tak nadal ich ulubioną rozrywką jest chyba wkurzanie pańci, co się pewnie nie zmieni zbyt szybko :diabloti:

[quote name='C&B']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/DSC_0549.jpg
GENIALNE :loveu::loveu:
dzięki :loveu:

[quote name='Kashdog']Ty wiesz bardzo dobrze co ja o Bi sądzę także nie będę się powtarzać :loveu:
Ale jak zdobędziesz jakąś kamerę czy coś to od razu filmik rób :cool3::evil_lol:!
niby mam jakąś tam starą cyfrówkę z nagrywaniem, ale z niej to zbyt wiele nie wyciągnę raczej :roll: choć jak będę miała więcej czasu, to może coś tam pokombinuje i ponagrywam ;)

a u nas w końcu nie ma śniegu :diabloti: i jest ciepło, gdyby nie okropnie silny i zimny wiatr :p ale miło by było, gdyby taka wiosna zawitała do nas jak najszybciej...

Posted

Illusion napisał(a):
U nas też nie ma śniegu! :multi: Ale chyba nie na długo, bo straszą, że na ferie zima ma wrócić :shake:.

Super jest to pierwsze zdjęcie Birmy, takie dynamiczne :loveu:.

mi też się coś nie wydaje, żeby to był już koniec zimy, bo w końcu dopiero początek lutego, no ale... warto być dobrej myśli :roll:

Birmy zdjęcia w większości są dynamiczne, ponieważ na takich Bi wygląda najlepiej :p Zrobienie jej ładnego zdjęcia kiedy to ona się nie rusza jest bardzo trudne, wgl robienie jej zdjęć, bo ona to jest bardzo skłonna do dziwnych min i jeszcze dziwniejszych postaw swojego czarnego ciałka :diabloti:

Posted

[quote name='Sylwia K']czarne psy generalnie chbya cięzko się fotografuje
Czarne psy na białym śniegu to i owszem... ;) Albo w połączeniu z takim jasnym Muttiem, non stop trzeba migawkę zmieniać :evil_lol:

A dzisiaj czarny pro elo Birmut nie był taki fenomenalny jak zwykle, co mnie lekko zmartwiło i zdemotywowało. Generalnie to obudził się w mniej jej prywatny wulkanik energii, który delikatnie chyba rozsadzał jej doopkę, dlatego też czarnuch przestawił się na tryb całkowicie odmóżdżony, co było... złe :diabloti: Tzn. dopóki miałam ją jedynie widzieć a ona wracać na zawołanie to było okej, Bi tak czy siak dało się przywołać w każdej sytuacji, przy każdym psie czy ludziu siad, zostań, pies wgapiony we mnie, więc jest fajnie. Mimo wszystko jednak nie dało się z nią nic przećwiczyć. Za każdym razem, gdy zatrzymywałam ją przy sobie na dłużej niż to siad i zostań, to pies od razu dawał mi do zrozumienia, że 'no chyba nie' :diabloti: Ojj a ja bardzo nie lubię kiedy to pies nie chce ze mną pracować, dlatego zmotywowałam ją tylko do jakiejś tam nogi na dwa metry i dałam spokój :lol: Nie podoba mi się taki Birmut odmóżdżony, który na spacerze szuka tylko powodu do biegania... Tym bardziej, że ostatnio wydawało mi się, że dość dobrze wychodziło mi wybieganie jej :roll:

No a dziś też Bi potwierdziła swoją świetność, zwiewając mi dwukrotnie za jakimiś sarnami w chaszcze, tym samym obalając nasze niby całkiem dobre przywoływania... :p I zacznę ją chyba porównywać do jakiegoś płochacza, bo jak zawsze na co dzień jest cicha to przy tym darła japę jak głupia :diabloti: Oj oj a ja miałam ochotę ją zamordować, serio.

• 3 weeks later...
Posted

Galeria się trochę popsuła, no ale trudno, może kiedyś będzie mi chciało to naprawiać...

a tymczasem moje teraz chyba nowe ulubione zdjątko wspólne ;)

• 2 weeks later...
Posted

Hej hejka hej :) Dawno mnie tutaj nie było, o galerii prawie już wszyscy zapomnieli, zdjęcia się popsuły, więc postanowiłam trochę tutaj odkurzyć :p

Psy moje okropne mają się całkiem nieźle, Birma miała chwilowe przedwiosenne odmóżdżenie, ale ono powoli zostało już opanowane :cool3: sucz nadal często ma jakieś swoje 'ale' na spacerach, no ale mimo tego jakoś się dogadujemy ;) zdjęć jakichś szczególnych nie mam, znowu uciekła od nas ładna pogoda i mimo tego, że dzisiaj delikatnie wychodziło słońce to na dworze jest po prostu obrzydliwie :P jakaś zgniła pozimowa trawa, wszystko żółte i umarłe, aż żal aparat wynosić :diabloti: tak więc mamy tylko coś domowego...

najpierw trochę wieczornej gimnastyki :diabloti: i moja ręka, która robi... coś.

ah i tak swoją drogą to co raz częściej dochodzi do mnie, że moja sucz to tak chyba wyładniała trochę ostatnio :hmmmm: (w końcu sylwetka taka jaką chciałam :loveu:)

buehehe nie wiem dlaczego, ale mnie to dobiło :lol: muttio siedział tak dobre kilka minut, na krześle, z pyskiem położonym na stole, wgapiony w te ciastka i non stop popiskiwal, jakby dzięki temu miska miała sama do niego przyfrunąć :lol:

to jego ulubiony sposób wyłudzania wszystkiego niestety :stupid:

i jeszcze taki przytulaskowy Muffcio ;)

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='Illusion']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/psyyy.jpg
Aaaaa bomba! :multi:
Moja Gin też tak umie, ale Tosi to za nic nie wchodzi do głowy, powiesz, jak uczyłaś swoje potwory? :cool3:
a jak uczyłaś Gin? ;) moim zdaniem najłatwiejszym i najszybszym sposobem nauczenia psa stawania na przednich łapkach jest robienie tego za pomocą książek. Najpierw stawiamy jedną przy ścianie, a potem dodajemy kolejne i kolejne, a na końcu wycofujemy książki i tadam ;) nie sądzę, aby był pies, który tego nie pojmie :cool3: filmik gdzieś na yt miałam, gdzie jest to dokładnie pokazane i wytłumaczone, ale teraz coś nie mogę znaleźć...

próbowałaś w ten sposób?

Posted

[quote name='Sylwia K']http://i923.photobucket.com/albums/ad71/agathee_15/psyyy.jpg łał, zazdroszczę pomysłowości i cierpliwości;)
moja sucz to tylko takie podstawowe komendy zna:oops:
każdego psa da się wielu różnych rzeczy nauczyć, wystarczy tylko trochę chęci ;) Bi kiedyś dobry miesiąc uczyłam siad i leżeć, kiedy każdy normalny pies załapuje to w kilka minut :p więc jedna trochę czasu mi zajęło, aby pies chciał współpracować ze mną ;)

a dzisiaj miałam po szkole porobić nowe zdjęcia, bo piękna pogoda jest, ale jakoś nie wyszło :lol:

Posted

Agathee napisał(a):
a jak uczyłaś Gin? ;) moim zdaniem najłatwiejszym i najszybszym sposobem nauczenia psa stawania na przednich łapkach jest robienie tego za pomocą książek. Najpierw stawiamy jedną przy ścianie, a potem dodajemy kolejne i kolejne, a na końcu wycofujemy książki i tadam ;) nie sądzę, aby był pies, który tego nie pojmie :cool3: filmik gdzieś na yt miałam, gdzie jest to dokładnie pokazane i wytłumaczone, ale teraz coś nie mogę znaleźć...

próbowałaś w ten sposób?

Tosia tego nie rozumiała, a właśnie tak ją uczyłam :evil_lol:.
Gin uczyłam trochę inaczej. Na początku miała książki, ale też nie bardzo wiedziała o co mi chodzi, więc trochę jej pomogłam i naprowadzałam ręką w taki sposób, żeby wlazła tyłkiem na książkę. Potem książkę zamieniłam na poduszkę, a potem zabrałam poduszkę i voila :).

Posted

Illusion napisał(a):
Tosia tego nie rozumiała, a właśnie tak ją uczyłam :evil_lol:.
Gin uczyłam trochę inaczej. Na początku miała książki, ale też nie bardzo wiedziała o co mi chodzi, więc trochę jej pomogłam i naprowadzałam ręką w taki sposób, żeby wlazła tyłkiem na książkę. Potem książkę zamieniłam na poduszkę, a potem zabrałam poduszkę i voila :).

ee ale to przecież na to samo wynika :lol: nie rozumiem w czym mogło jej pomóc zamienienie książek na poduchę ;) swoją drogą to masz bardzo bystrego psa :cool3: moje były wcześniej nauczone wchodzenia tyłkiem na poduszki, na łóżko czy na cokolwiek, ale ściana mimo to za nic nie chciała im podejść, dopiero książki mi pomogły :p a robiłaś to na pewno w dobry sposób? z odpowiednią ilością książek? tak, aby pies stał przy książkach na przednich łapach? czy po prostu dziewczyny gubiły się gdzieś 'po drodze'? ;) szkoleniowiec ze mnie żaden, ale na prawdę myślałam, że jeżeli moje psy to zrozumiały to każdy pies musi :lol:

Posted

Agathee napisał(a):
każdego psa da się wielu różnych rzeczy nauczyć, wystarczy tylko trochę chęci ;) Bi kiedyś dobry miesiąc uczyłam siad i leżeć, kiedy każdy normalny pies załapuje to w kilka minut :p

moja Luska też miesiąc czasu uczyła się siadać, drugi miesiąc podawać łapkę, szczekać to kilka miesięcy... heheh
obrót, zostaw, zostan nauczyła się już dużo duuużo szybciej.

• 1 month later...