Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

Posted

Pomarańczowe szeleczki wyglądają świetnie, choć osobiście uważam, że do czarnego futerka najbardziej pasuje czerwień :loveu:

Wiem co czujesz... też zawsze chciałam trenować agility, ale trzeba być realistą :/ nie ma gdzie... u mnie w mieście nie ma klubu/toru, nie mam nawet ogrodu gdzie teoretycznie mogłabym postawić jakiekolwiek przeszkody.

Pyszczek słodki i te włochate uszy ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od_Nowa, tylko gdzie ja takie słupki miałabym postawić? :cool3: Nie wiem, muszę popytać, ale wątpię czy udałoby się wykombinować... Choć chciałabym strasznie!

deer_1982, Birma na pewno też pokochałaby agility, dałaby wtedy może upust tej swojej wiecznej energii :cool3:

tonacja, i ja też mam zamiar kupić czerwony komplet (szelki i obróżka półzaciskowa) ;) To masz tak samo jak ja.. Jakbym chociaż działkę swoją miała, albo ogródek, to byłoby już dobrze!

A dzisiaj zaczynamy konkretne przyzwyczajanie Birmucha do samochodu :eviltong:

Posted

zabierać ze sobą na trening... kupić chociaż 8 i ze dwa razy w tygodniu sobie brać na spacer, rozstawić w parku lub na łąkach przy wałach.
one są leciutkie więc to da się zorganizować!
gdybyś widziała nas obładowanych idących na trening to byś wiedziała że wszystko jest możliwe :diabloti:

Posted

Myślę, że to dobra decyzja ;) będzie jej do twarzy w tym kolorze :loveu:

Może za pare lat (oby nie więcej niż 4 :eviltong:) agility w Polsce będzie bardziej rozpowszechnione i łatwiej dostępne... a teraz trzeba się pogodzić z sytuacją i kombinować :roll:

Posted

''Mała'' niespodzianka :eviltong:

Jakość jest jaka jest, bo to screen z filmiku.

Chciałam tylko podziękować Katii, ona wie za co :eviltong: Birma jest rewelacyjna!! :loveu:

A materiały na filmik się szykują ;)

Posted

[quote name='deer_1987']a to chwilo agility czy zaczynacie na powaznie?
Niestety tylko chwilowo...

[quote name='Kashdog']No i co z tym filmikiem :roll:?
Przykro mi, ale filmik będę musiała odłożyć na później. Powód - głupi movie maker! :mad:

[quote name='Sylwia K']Witamy z Luśką was serdecznie:p
Witamy również ;)

No to filmiku jak na razie nie będzie, ale mam dla was parę zdjęć wspólnych.

Poważnie :eviltong:

Jak na razie tyle ;)
A co u nas? Jak na razie postanawiam wdrażać swój plan nauczenia w końcu Birmy chodzenia na smyczy :diabloti: Bo przyda nam się to na pewno. Żyjemy sobie powoli i przyjemnie :)
Pozdrawiam!

Posted

Birma teraz przeważnie ciągnie w drodze na spacer, a przy dwóch psach jest to trochę uciążliwe :razz:
Moja mama - zajęta jest pracą i przyznam, że przy Birmie wiele nie robi ;) Za dwa tyg. będzie musiała zostać z nią na weekend, wtedy dopiero się okaże :evil_lol: Ale nie, jest ok :)

Kurczę, żal mi tego filmiku... :placz: Fajny jest :eviltong:

Posted

kolejna szczęściara z dwoma psami, i ze wspaniałymi terenami! A mi nieszczęsnej przyszło mieszkać w centrum Krakowa.

Bardzo podobają mi się twoje zdjęcia w wodzie, jak dziewczyny się w niej moczą i biegają :)

szelki pomarańczowe bardzo ładne! :) I w cale nie jak drogówka, a czerwone pasuje do każdego psiaka i jest mało oryginalne ;) Mi też czerwone strasznie się podobają :) Ale jak się widzi na każdym psiaku to tak trochę... więc wybór pomarańczowych szelek popieram!!!
:D:D:D :P

Posted

Najgłupszy pomysł to było wzięcie na spacer Birmy, 2 starszych psów (w tym jeden szaleje za kotami), Kajki i Axela. Nie musze chyba mówić, że po spacerze ręce odpadały, a po drodze spotkałyśmy kota i hmmm....Birma trochę wypruła z Beza na przód :siara:

Posted

yoshiyuki napisał(a):
Bardzo podobają mi się twoje zdjęcia w wodzie, jak dziewczyny się w niej moczą i biegają :)

Muszę Cię rozczarować bo Muffi to chłopak :evil_lol: Tak tak zawsze Go z dziewczynom mylili :cool3:
Dzięki za odwiedziny ;)

deer_1987 napisał(a):
Szkoda ze tylko kilka zdjec :( zapraszam do nas

Może niedługo wybiorę się jeszcze z aparatem na jakiś spacer :cool3: A jak nie to mam parę starszych zdjęć w zanadrzu jeszcze.

Kashdog napisał(a):
Najgłupszy pomysł to było wzięcie na spacer Birmy, 2 starszych psów (w tym jeden szaleje za kotami), Kajki i Axela. Nie musze chyba mówić, że po spacerze ręce odpadały, a po drodze spotkałyśmy kota i hmmm....Birma trochę wypruła z Beza na przód :siara:

Taak Birma uwielbia gonić koty i wiewiórki :diabloti: Przeważnie te drugie. A co do kotów to teraz raczej jak zobaczy jakiegoś to tylko napręża się cała i popiskuje, już nie wypruwa do przodu. Za to wyobraź sobie jak kiedyś prowadziłam ją jeszcze na lince... Cienkiej i piekielnie wżynającej się w dłonie :shake: Jak Birma nie raz rozpędziła się aby na niej pogonić jakąś wiewiórkę to myślałam, że mi rękę wyrwie :lol:

Jadę zaraz fotografować konie moich dobrych koleżanek ;) Psy niestety zostają w domu, a szkoda. Powód: brak transportu (jak pojadę tam autobusem to jeszcze dobrze, ale gorzej że nie będę miała może jak wrócić i wtedy będę musiała zabrać się z nimi)...
Do zobaczyska :)

Posted

życzę Wam z całego serca spełnienia marzeń o trenowaniu agility ;)
widok Birmy na przeszkodzi przyprawia o kręcącą się w oku łzę - z radości oczywiście :loveu::multi:

będą zdjęcia koni? :cool3:

Posted

[quote name='Od-Nowa']życzę Wam z całego serca spełnienia marzeń o trenowaniu agility ;)
widok Birmy na przeszkodzi przyprawia o kręcącą się w oku łzę - z radości oczywiście :loveu::multi:
Wielkie dzięki :)

[quote name='yoshiyuki']to popełniłam straszną gafe :P Bardziej pomyliłam ze zgledu na imię Muffi :P ale i tak jest ładnym chłopakiem, mało kobiecym ;p
Hehe, zawsze jak ktoś pyta się mnie na ulicy ''jak się wabi piesek'' to potem jest tylko ''ooo, jaka śliczna sunia'' :diabloti: Więc już się przyzwyczaiłam ;)

[quote name='Od-Nowa']będą zdjęcia koni? :cool3:
Odpowiem... zdjęciami :lol:

Bo konie to ja jednak lubię fotografować najbardziej... Moja miłość od ok. 5 już lat ;) A tutaj stajnia i konie koleżanek.