Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Oj długo, długo nas nie było. Na szczęście doczekaliśmy się nowego laptopika a staremu, powolnemu, robiącemu jedną czynność 5 godzin komputerowi, powiedzieliśmy wielki żegnaj bo i tak już się zepsuł :D Muffi na spacerach jest hm... taki sobie. Bardzo irytuje mnie to, że gdy idziemy na krótki spacer, gdzieś do parku, czy na łąkę Muffik ma wszystko gdzieś. Po prostu, biega z nosem w trawie i tyle z niego ''pożytku''. Chyba, że mam jakieś smaczki, wtedy raczy zwrócić na mnie uwagę. Bardzo mnie to denerwuje, bo mi się na takich spacerach po prostu nudzi. Bo psiowi bardziej w głowie zapaszki, niż moja osoba. Dlatego też częściej zaczęliśmy chodzić w jakieś miejsce bardziej ''nie znane ludzią'' a w tym wypadku też i innym psom. Zmiana jest radykalna. Muffi szaleje, bawi się, współpracuje, bo nic innego go od tego nie odciąga i może się skupić tylko na pańci. Wtedy widzę szczęśliwego, zabawowego psa a nie jakieś muła, który tylko z nosem w trawie no i z łapą w górze, żeby wszystko obsikiwać po drodze :shake:. Niestety takie są uroki niekastrowanego psa... ehhh.

A tym czasem jakieś tam fotki, robione starym Olkiem. Jakość nie jest genialna, ale mam nadzieję, że i takie się spodobają.

Posted

Wiem, wiem, rzadko piszę coś na tym wątku, ale powodem jest pewnie moje lenistwo :lol:. Nienawidzę obrabiać i linkować zdjęć, hehe. Nom, ale czas się pochwalić urodą mojego Muffiaczka. Byłyśmy wczoraj z Paulą na spacerze ''szkoleniowym''. Ja sobie poćwiczyłam z psem, Paula robiła foty. Niestety nie lustrzanką bo ta została wysłana w podróż na Śnieżkę wraz z moim bratem, ale jakość nie jest najgorsza. Było gorąco, więc Muffik był zmęczony, ale do czegoś tam udało mi się go zachęcić. No więc proszę:

Idziemy :cool3:.

Posted

:loveu::loveu:.

Ogólnie to bardzo dobrze się bawiłyśmy. Muffik był grzeczny, co u niego ostatnio rzadkie :eviltong:. Polanka niedaleko placu zabaw, więc bardzo dużo ludzi chodziło, czasem też psiaki. Muffi się strasznie dekoncentrował jak zobaczył jakiegoś, lub jak chociaż usłyszał jakiś szczek :shake:. Ale to do wyuczenia mamy jeszcze ;).

~

Mój Misiek. Nawet nie wie jak bardzo go uwielbiam, szanuje i koocham :buzi:.