Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

Posted

Napisałem "większość" bo niestety zdarzają się psi psychopaci... :roll:
Jednakże pies na smyczy i pies bez smyczy to 2 różne sytuacje, często bardzo odmienne.
Mój Beksa (w podpisie pierwszy z lewej - już za TM) miał w swoim życiu szczęście, bo mimo ze sam prowokował, to przeważnie był ignorowany, a jak już wkurzył dużego psa, to ten podlatywał z warczeniem, czasem go nawet nosem szturchnął, ale na szczęście na tym się kończyło.
Niestety... co duży pies zrobi nigdy się nie dowiesz... dopóki tego nie zrobi :roll:
I to jest podstawowy problem i ryzyko...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Witam ;)
'' Troszkę '' czasu nas nie było, ale już na chwilkę jesteśmy. :eviltong: Nie bójcie się, Muffi żyje i trzyma się dobrze. Wszyscy są zdrowi, tylko po prostu czasu brak :lol: Jak kiedyś się wezmę, to może porobię jakieś zdjęcia

No ale mam dla was jedną złą wiadomość. Borys wczoraj zaatakował Muffiego :angryy: Tak po prostu. Wracałam z nim, ze sklepu, było już ciemno, wieczór. Zbliżamy się do domu i nagle słyszę '' Uwaga bo ja idę z moim! ''. No to od razu się wycofuje, ale za późno bo już po chwili zauważyłam szarżującego na mnie, a raczej na Muffiego, ogromnego owczarka niemieckiego :angryy: W tej sytuacji za bardzo nie miałam co zrobić. Borys, choć w kagańcu przygniótł Muffiego do ziemi, ten piszczy i panikuje a ja między nimi i próbuję odczepić tego drugiego, od swojego :shake: Jakby nie był w kagańcu to nie wiem co by się stało :shake: Po chwili dopiero przybiega ta baba i go odciąga. Jezu, normalnie ręce opadają :angryy::angryy: Mąż tej kobiety który jako jedyny radził sobie z tym psem (szkoda, że za pomocą siły...) i potrafił go utrzymać, jest w szpitalu, a to babsko jeszcze chodzi z Borysem bez smyczy!!! :roll:
No a dzisiaj najgorsze! Wyszłam z Tajgą (dobrze, że tylko z nią..) i zobaczyłam Borysa puszczonego BEZ WŁAŚCICIELA !!!!!!! :angryy::angryy::angryy: Biegał sobie sam po osiedlu... No i co ja mam robić?!! Czasem na prawdę mam ochotę zadzwonić na straż miejską, ale nie chcę żeby mu coś zrobili... Ahh, nie mam siły do tego wszystkiego ;/

Posted

No dobra, postarałam się i popstrykałam dla was parę zdjęcioszków :p Dziś przyjechała do nas pani Tajga z moją siostrą. Byłam z nią, z kumpelą, Muffiaczkiem i Nuką na dłuuugim spacerku. Spotkaliśmy po drodze także młodego, pięknego westie z bardzo miłą panią :razz: Psiaki trochę się pobawiły i wyszalały a Muffi mógł popisać się swoimi nowymi sztuczkami ;)

Ale foty typowo domowe xp Za zimno na taszczenie ze sobą aparatu na dworze.
Tu jeszcze z rana :

I Tajgowe z ''przed chwili'' :lol: :

Posted

[quote name='Agathee']No ale mam dla was jedną złą wiadomość. Borys wczoraj zaatakował Muffiego :angryy: Tak po prostu. Wracałam z nim, ze sklepu, było już ciemno, wieczór. Zbliżamy się do domu i nagle słyszę '' Uwaga bo ja idę z moim! ''. No to od razu się wycofuje, ale za późno bo już po chwili zauważyłam szarżującego na mnie, a raczej na Muffiego, ogromnego owczarka niemieckiego :angryy: W tej sytuacji za bardzo nie miałam co zrobić. Borys, choć w kagańcu przygniótł Muffiego do ziemi, ten piszczy i panikuje a ja między nimi i próbuję odczepić tego drugiego, od swojego :shake: Jakby nie był w kagańcu to nie wiem co by się stało :shake: Po chwili dopiero przybiega ta baba i go odciąga. Jezu, normalnie ręce opadają :angryy::angryy: Mąż tej kobiety który jako jedyny radził sobie z tym psem (szkoda, że za pomocą siły...) i potrafił go utrzymać, jest w szpitalu, a to babsko jeszcze chodzi z Borysem bez smyczy!!! :roll:
No a dzisiaj najgorsze! Wyszłam z Tajgą (dobrze, że tylko z nią..) i zobaczyłam Borysa puszczonego BEZ WŁAŚCICIELA !!!!!!! :angryy::angryy::angryy: Biegał sobie sam po osiedlu... No i co ja mam robić?!! Czasem na prawdę mam ochotę zadzwonić na straż miejską, ale nie chcę żeby mu coś zrobili... Ahh, nie mam siły do tego wszystkiego ;/

Dziś znów to samo ;/ Całe szczęście, że bez Muffika.

• 2 weeks later...
Posted

Witamy, witamy :)

U nas wszystko dobrze. Sprzątamy, gotujemy, latamy po sklepach i przygotowujemy się do dzisiejszego wieczoru ;) Muffi żyje i biega szczęśliwy gdy rodzinka się zjeżdża. Ja osobiście mam już dość tego wszystkiego, ale chyba wytrzymam. :eviltong: Tajgus przyjechał wczoraj i o mało całej choinki na ziemię nie zwalił. :diabloti: Hehe, kiedy ten pies dorośnie. ;p

O dziwo Muffi nie łazi za nami i nie żebra gdy gotujemy (gorzej z Tajgą :razz:). Chyba już się nauczył, że nic mu nikt nie rzuci. ;)

Noo, a dzisiaj mam dla was sesję domową i jeszcze w pogotowiu czeka sesja spacerkowa więc jak będziecie ładnie odwiedzać to może ją wstawię. :eviltong:

A tym razem :

• 2 weeks later...
Posted

Witamy, witamy :)

U nas bardzo pozytywnie. Zaczęliśmy chodzić do szkoły i zajmować się nauką. Muffik równie przyjemnie. Zdrówko mu sprzyja, i co zauważyłam, polubił śnieg ;) Bo śniegu u nas duuużo. Przed i po spacerkach, oczywiście mamy smarowane łapki, ale oprócz tego chłody raczej mu niegroźne :eviltong: Bo ma piękne, obfite futerko i jeszcze piękniejsze... sadełko. Gorzej ze mną, bo już miewam katary a to -20 działa na mój humor. Ale trudno, przeżyjemy. Jak tu siedzieć w domu, gdy para takich cudownych oczek wpatruje się w ciebie ? :evil_lol: Trzeba jedynie dobrze się ubrać, co ja mam już w wprawie.
Mam dla was parę foteczek, zrobionych nowym aparacikiem. Bo, w końcu doczekałam się lustrzanki ;) Więc, w ramach prób, możecie oczekiwać jakiś zdjęć, w końcu trochę więcej. Pozdrawiam serdecznie :) Ja i Muffisko.

I ...

Właścicielka :lol: Nie ma to jak focenie, w lustrze i syf na łóżku :p

Teraz chyba nadejdzie era częstszych wpisów i pojedynczych/podwójnych fotek. ;) Jutro, może jakieś zimowe. Do zobaczenia.