Jump to content
Dogomania

Same kosteczki...do adopcji ?? Juz nie kosteczki i już w nowym domku :)

Recommended Posts

Posted

Wiosna ja też myślę że znajdzie.
Wczoraj ogłosiłam ją na:
[url=http://www.drobne.centrumofert.pl/e-oferty,przygarnij zwierzaka,e-zwierzaki,4lapy,kupiepsa
ale nikt nie dzwonił:(

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miska, ja niestety nie dam juz rady, ale zrob jej jeszcze ogloszenia na innych portalach. bedzie wieksze prawdopodobienstwo ze ktos ja dostrzeze. ja wystawiam nasze psiaki na tych:
kupsprzedaj
animalia
kupiepsa
eoferty
gumtree Warszawa
kokosy
ojej
ojoj
aleokazja
poszukiwane
pajeczyna
pineska
neeon
rozglos
bazarek
ogloszenia2
sprzedasz
warsza
krakusik
wroclawiak
e-gratka.info
adoos.pl
e-ogloszenia.com.pl

Posted

Miśka79 napisał(a):
Wiosna myślałam, że znam się na ludziach....
Zapowiadała się cudowna adopcja a tu nadal Inka szuka domku.

Wiosna ja wcale nie chciałam wypowiedzieć się w jakiś irytujący sposób, podobnie jak zacytowana wypowiedź bardzo liczyłam na to że wreszcie się uda.
nie miałam złych zamiarów, przepraszam jeśli kogokolwiek uraziłam, jestem zmęczona walką o normalne funkcjonowanie swojego jamola a jak sobie pomyślę ile jest osób które poddają się już na początku, ile psich serc nie znalazło miłości z różnych prostackich powodów to szlag mnie trafia

:oops:

Posted

TyciaNi - informacja ta późniejsza o tym, że Inka mogła mieć super domek ale się nie udało dotyczyła już nie Łukasza, ale kobiety z Opola, która dzwoniła i właściwie już umówiła się na odbiór Inki, warunki dosłownie wymarzone - ale coś się stało i musiała wszystko odkręcić :-(
Nieporozumienie po prostu, bo nie wszystko zdążyło pojawić się na wątku - nie ma o czym mówić :)

Inka jest fantastyczna :loveu:
Przychodzi na każde zawołanie, nawet, kiedy znajdzie coś superpachnącego na spacerze.
Dzisiaj kiedy byłyśmy na 'zajęciach' w pewnym momencie mnie przestraszyła.
Inka chodzi luzem, z 7m linką, ale ponieważ idzie grzecznie, bliziutko mnie, czasem zostaje z tyłu żeby coś powąchać, to ja nie trzymam końca linki tylko ciągnie się ona po ziemii.
W pewnym momencie Inka zobaczyła zająca, a zając Inkę - i pognały ona w szarą dal...
I co..? i jak mam ją znaleźć? że ja osioł nie trzymałam tej linki nieszczęsnej :mad:...

I patrzę gdzie Inka, szukam wzrokiem w szarości i ciemności, patrzę na drogę - a ona biegnie do mnie takim samym tempem, jak przed chwilą do zająca :loveu:
Moja fantastyczna, przybiegła z taką radością :D

Jest cudowna, i aż mi głupio wstawiać po raz kolejny taką ikonkę: :loveu:

Posted

Aha, dodam jeszcze, że ślicznie już chodzi przy nodze. Nie doskonale jeszcze, ale naprawdę ładnie. Biorąc pod uwagę fakt, że ćwiczymy nie codziennie, tylko w miarę możliwości czasowych, jestem z niej dumna :)
Z radością też odrywa się od zabawy z innymi psami czy wąchania, by po usłyszeniu 'do mnie' stawić się przede mną na siedząco i wpatrywać tymi oczętami, w których maluje się na czerwono napis "DAAAJ...." :)

Posted

Praca z Inką to naprawdę czysta przyjemność.
Poza tym ja to szkoleniowiec-amator, a więc wykorzystuję Inkę aby zdobyć jakieś doświadczenie ;)

Mam nadzieję, że pomoże jej to znajeźć dom i spędzić w nim udane życie.
Chciałabym, aby pracował z nią ktoś, kto już z nią zostanie - teraz Inka przywiązała się do mnie i każde zajęcia bardziej to pogłębiają, a więc trudniejsza będzie dla niej (dla nas :roll:) zmiana.
Tak jednak być musi, ja jestem tylko DT i powinnam jaknajszybciej zostać zastąpiona domkiem stałym..

Posted

Inka dzisiaj znowu mnie zaskoczyła - broni !!
Może nie tyle broni, co alarmuje, ale naszczekała na rowerzystę, który śmiał krzyknąć do mnie 'dzień dobry', i najeżyła się straasznie..
Nie sądzę, aby zrobiła komukolwiek krzywdę, wręcz nie wierzę w to, ale podobała mi się jej reakcja 'hej, patrz, ktoś się tu kręci!' ;)

Posted

Kika_22 mnie też dziwi brak telefonów w jej sprawie.Bardzo chciałabym żeby znalazła dom taki na jaki zaśługuje. Każdy się przywiązuje po jakimś czasie-Inusia nie jest wyjątkiem.
Wiosna czyli ona uważa że jesteś jej panią, którą musi bronić:):)
Mądra przekochana sunia...

Posted

U nas już właściwie 2,5 miesiąca.

Inka jest fantastyczna, naprawdę wierzę, że znajdzie się dla niej doskonały opiekun.
Rozstać z nią też będzie mi ciężko, ale wiem, że na jej miejsce przyjadą kolejne psy potrzebujące pomocy. Tam być jednak przecież musi.

• 2 weeks later...
Posted

A macie jakiś gotowy tekst o Ince - taki uniwersalny, bo ten Twój wiosenko jest ręką szkoleniowca pisany i tymczasowego właściciela pisany.

I gdzie znajdę zdjątka aktualne. Czekoladce już zrobiłam allegro jeszcze na Inkę czekam.

Posted

Eliza,
Miśka ogłaszała Inkę z takim tekstem:
Inka –roczna sunia W tym momencie bardzo kontaktowa wprost uwielbia ludzi zachowuje czystość.Sunia jest odrobaczona i odpchlona.
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam sunię to był szkielet powleczony skórą to stworzenie uciekało w popłochu przed każdym.Ciężko się dziwić gdyż błąkała się po wsi gdzie każdy ją wyganiał ze swojego podwórka nie mówiąc już o rzuceniu jakiegoś kąska do jedzenia ani do picia.Nie miałam gdzie jej przygarnąć ale wiedziałam że jeśli przejdę obojętnie to Inka umrze z głodu…W ciągu kilku dni pobytu w lecznicy sunia szybko stała się ufna, nauczyła się zachowywać czystość stała się radosna i otwarta.Jest bardzo energiczna.Najlepszy dla niej byłby domek, który poświęci jej czas i cierpliwość. Teraz jest w hoteliku gdzie czeka na kogoś kto ją pokocha i da jej dom na resztę życia.
Transport w miarę możliwości."

;)

Posted

Oto historia Inki –sunia została znaleziona na wsi w tragicznym stanie, kości pokryte skora, oczywiście wszyscy mieszkańcy ja widzieli, ale jak to zwykle bywa nikt nie pomógł jej, nikt nie wystawił miski z jedzeniem i wodą. Dopiero koleżanka znalazła sunie i umieściła ja w hoteliku, gdyż nie mogła jej wziąć do siebie.
Inka – ma ok. roku, z przerażonego psiaka zmieniła się w otwartego, spragnionego kontaktu psa, jednak trzeba poświęcić jej jeszcze dużo czasu i popracować z nią, jest wesoła, szybko się uczy, w ciągu kilku dni nauczyła się chodzić na smyczy i zachowania czystości, umie podawać łapkę, jest całuśną sunia, została odrobaczona i odpchlona, jest zaszczepiona, została wysterylizowana. Sunia czeka na swój własny wymarzony dom!
Transport w miarę możliwości. Kontakt 608 177 956