czia Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Dziewczyny, a moze ten bazarek zostawić, dam opis tej operacji, jeśli facet się zgodzi, Anetta pokaże specjalistom, zdjęcia rtg. ocenią szanse i koszty i może powiedzieć, że miłośnicy bernardynów dołożą, żeby Benio już był zdrowy i nie cierpiał, co Wy na to? Pod warunkiem, że jeśli będzie chciał się pozbyć kiedyś Benia to mnie zawiadomi.:cool3::angryy: A przy okazji zobaczę w jakich warunkach on żyje i pracuje?:roll: Albo niech leżą i czekają na innego Benia lub na tego -jak wróci znów z niedowładem.:-(:cool3: Co myślicie? Quote
ANETTTA Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 lena _zeta jutro jest u gierka ....popyta a TY tez trzymaj reke n apulsie tylko na co czekac na koleny niedowład ..wtedy moze juz nei byc szans na nic ..................ale ja nei jestem wwetem to tylko moja sugestia :-(:-( Quote
t_kasiek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 ale sie skomplikowało :( trzeba bedzie uwazac na kazdy ruch własciela i pilnowac Benia !!!!! wiem, ze moze to byc trudne.....ale moze sie uda :( Quote
DG32 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Jeżeli chodzi o endoprotezy to takie zabiegi wykonuje dr Grzegorz Wąsiatycz z Poznania. Quote
zuzlikowa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='czia']Dziewczyny, a moze ten bazarek zostawić, dam opis tej operacji, jeśli facet się zgodzi, Anetta pokaże specjalistom, zdjęcia rtg. ocenią szanse i koszty i może powiedzieć, że miłośnicy bernardynów dołożą, żeby Benio już był zdrowy i nie cierpiał, co Wy na to? Pod warunkiem, że jeśli będzie chciał się pozbyć kiedyś Benia to mnie zawiadomi.:cool3::angryy: A przy okazji zobaczę w jakich warunkach on żyje i pracuje?:roll: Albo niech leżą i czekają na innego Benia lub na tego -jak wróci znów z niedowładem.:-(:cool3: Co myślicie? Podniosłaś wiele ważnych kwestii:evil_lol: w jednej wypowiedzi!!!:evil_lol::evil_lol: Allegrowe cegiełki sprzedają się (http://www.allegro.pl/item470123138_bernardyn_za_wiernosc_smierc.html). Myślę,że kupujący przeznaczają te pieniążki właśnie na Benia, bo jego los ich poruszył!!! Myślę też, że miłośnicy Benia(!!!),chcą by skończyły się jego cierpienia i by był zdrowy!!! Można ich zapytać, czy dołożą właścicielowi!!! Czy przeznaczyć na innego pieska!? Mogę to zrobić i... poddamy się ich decyzji! Jakiekolwiek kroki możemy podjąć(z aukcją cegiełkową, ale chyba nie tylko) dopiero po rozmowie z właścicielem i po poznaniu jego stanowiska i zamiarów!!! Myślę,że bardzo ważne jest byś sprawdziła warunki życia Benia! Bo nawet jak właściciel będzie chciał go zatrzymać,to może będzie potrzebna pomoc w poprawie warunków życia Benia!Czasami ludzie nie uświadamiają sobie najprostszych rzeczy.:shake: Albo chcą o nich zapomnieć:cool3: Takie wykazanie zainteresowania losem psiaka może...zdyscyplinować niektórych właścicieli.;) Dobrze by było gdybyś mogła zaglądać do chłopaka:evil_lol: miałabyś rękę na pulsie! :shake::shake::shake::shake:....tylko kiedy znaleźć na wszystko czas?:evil_lol: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:pozdrawiam Quote
zuzlikowa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Beniku, co u Ciebie????? Wiele osób Ci kibicuje! Oby ułożyło się -dla Ciebie-jak najlepiej! :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
ida47 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 ja tez kibicuje , czekamy na wiesci co u ciebie:p Quote
zuzlikowa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 To czekanie jest ...:-( Co wiadomo o Beniu??? Udało się dowiedzieć czegoś o obecnym stanie zdrowia,prognozach...? A jego sytuacja...formalna??? Quote
czia Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Tak u Benia idzie wszystko ku dobremu, jeśli można tak powiedzieć. Benio chodzi. Okazało się, że właściciel był za granicą czasowo i opikę przejęli dorośli synowie i powiedzieli lekarzowi że ojciec skłania się do uśpienia Benia. W dniu odwiedzin Benia przez synów i tego Pana jak wróciła Benio po prostu wstał sam na nogi. Właściciel powiedział, że absolutnie go nie uśpi, będzie leczył i zabierze do domu. Zostawiłam lekarzowi o tej metodzie "złotej" i namiarach na doktora Gierka. Ma porozmawiać z właścicielem. Powie mu też, że Benio nie może już pracować i spać w zimnie. Benio ma też zmiany łokciowe. Sugerował, że właściciel zatroszczy sie i na pewno Benia zabierze do domu z ogrodem i zamieszka u nich w garażu, zwróci mu uwagę na to. Powie też o naszym zainteresowaniu i propozycji. Obiecał, że jeśli Benio znów pojawi się w klinice i będzie wyrok na niego to mnie poinformuje. Quote
zuzlikowa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='czia']Tak u Benia idzie wszystko ku dobremu, jeśli można tak powiedzieć. Benio chodzi. Okazało się, że właściciel był za granicą czasowo i opikę przejęli dorośli synowie i powiedzieli lekarzowi że ojciec skłania się do uśpienia Benia. W dniu odwiedzin Benia przez synów i tego Pana jak wróciła Benio po prostu wstał sam na nogi. Właściciel powiedział, że absolutnie go nie uśpi, będzie leczył i zabierze do domu. Zostawiłam lekarzowi o tej metodzie "złotej" i namiarach na doktora Gierka. Ma porozmawiać z właścicielem. Powie mu też, że Benio nie może już pracować i spać w zimnie. Benio ma też zmiany łokciowe. Sugerował, że właściciel zatroszczy sie i na pewno Benia zabierze do domu z ogrodem i zamieszka u nich w garażu, zwróci mu uwagę na to. Powie też o naszym zainteresowaniu i propozycji. Obiecał, że jeśli Benio znów pojawi się w klinice i będzie wyrok na niego to mnie poinformuje. Bardzo się cieszę z takiego rozwoju sytuacji!!!:loveu: Wystawiłam na allegro aukcję cegiełkową dla Benia Bernardyn_ZA_WIERNOŚĆ_ŚMIERĆ (470123138) - Aukcje internetowe Allegro Spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem allegrowiczów:loveu: i przez dwa dni kupiono,aż 24 cegiełki! W obecnej sytuacji, zamknę aukcję i zwrócę się do kupujących z informacją o decyzji właściciela i pytaniem co zrobić z wpłaconymi pieniążkami! Myślę,że takie rozwiązanie będzie odpowiednie i poważne,i dla allegrowiczów, i dla...właściciela Benia. Jeśli mogłabyś podesłać namiar na pieska,który jest pod opieką Waszego towarzystwa,a jest w ogromnej potrzebie -zaproponuję,by te pieniążki przekazać na niego! Bardzo się cieszę,że zainteresowałaś się losem Benia, bo może dlatego synom właściciela nie udało się ...ograniczyć kosztów:cool3:, a Benio z psa stróżującego,zmieni się w domowego i będzie żył bez bólu i cierpienia!:loveu: Trzymaj rękę na pulsie!:mad: Quote
czia Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Bardzo dziękuję. Jak na razie nie mamy nagłych przypadków oprócz naszego skatowanego Pinia- Fifita, ale on już dostał takie wsparcie finansowe, ze wystarczy na jego leczenie i powrót do zdrowia. Obecnie mamy umieszczone w hoteliku dwa piękne psiaki znalezione po wakacjach przywiazane do drzewa. Nie oddaliśmy ich do schroniska, tylko umieściliśmy w hoteliku, rosną koszty, a domków brak, podeślę Ci linka, bo one chyba tu nie mają wątku, tylko na goldenach. Postaram się im założyć wątek dziś. Poza tym mam umieszczonego w tymczasie małego Dżekiego, staruszka, który spał w lesie zmarznięty, szukam mu domku. Ma swój wątek tu na dogo. Mamy karmicielkę i 30 kotów pod opieką, bidy że aż, aż. potrzebujemy na karmy, sterylki, leczenie. Mam zgłoszenie o wilczurze śpiącym od kilku tygodni na śmietniku, ale coś sie z nim mijam!!! Muszę go znaleźć po ponoć już wychudzony jest. Może wieczorem znów udam się na poszukiwania. Niestety synowie chorzy i nie mogą mi pomóc.:shake: Quote
czia Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 to te psiaki, ale założę im osobny wątek. Quote
ANETTTA Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 kochana jestes kawał dobrej roboty .....................a tych synów to ja bym :mad: dostałam tekiego meila wiem ze jestescie zapsieni na maxa ale moze macie pomysł na ...rozwiazanei problemu ..... pomocy Witam, Piszę z prośbą o pomoc – ja nie jestem w stanie pomoc w jakikolwiek sposób, oprócz zrobienia ogłoszeń. Dostałam do Was kontakt na dogo- wiem, że mogę na Was liczyć, bo nic innego mi nie zostało… Ponieważ stowarzyszenie Niczyje zawiesiło swoją działalność z powodu nieustających kłótni- a ja jestem członkiem- zwracam się o pomoc do Was. Otóż wczoraj zadzwoniła do mnie Pani, która w Górze Kalwarii zobaczyła bernardyna na łańcuchu. Obserwuje go od dłuższego czasu i wie, że pies jest non stop na łańcuchu, ma około 4 lat, nie jest odpinany i dostaje jest raz na kilka dni…Idzie zima, a pies z dnia na dzień jest w coraz gorszym stanie…. Błagała mnie o pomoc, ale ja w sytuacji zawieszenia nie mogę zrobić nic, utrzymuje w hotelu 2 szczeniaki, płace za sterylkę onka- nie mam ani miejsca ani kasy na to, żeby w jakikolwiek sposób, o prostu nie mam jak. Proszę Was zatem o pomoc – Pani zobowiązała się dostarczyć psa do Warszawy, chce pomóc w jego utrzymaniu – nie ma jednak miejsca na jego trzymanie. Ja ze swojej strony mogę porobic ogłoszenia, mogę pomóc szukać domu, ale Was proszę o zabranie psa pod swoją opiekę, na jakiś Tymczak…cokolwiek….Ludzie z chęcią pozbędą się psa, bo jest dla nich kłopotem……. Kontakt do mnie Ida 0 600 101 446 Do Pani która do mnie dzwoniła: 511 975 308 Quote
t_kasiek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 mam nadzieje, ze u benia wszystko sie ulozy i bedzie coraz lepiej !!!!! :loveu: Quote
czia Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 myślę, że trzeba pomóc tamtemu Bernardynowi, co Wy na to? Quote
czia Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 tego na łańcuchu, nie karmionego. O którym pisałaś post wcześniej. W Górze Kalwarii. Szkoda miśka. Quote
ANETTTA Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 noooooooooo trzeba by pomoc ..mnie jzu rece opadaja ..tych benków coraz to wiecej ..jets taki zastuj a potem wysyp małych duzych :-(:-(młodych starych masakra ....a ludzie sie boja wielkich psów :-( Quote
oxa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 wkleiłam na fo muratora informację o allegro,nie wiem dlaczego nie chce się tu wkleić poprawny link chociaż zanim wyślę jest ok [url=http://forum.muratordom.pl/nie-moglam-sie-powstrzymac,t143925.htm]nie mog Quote
zuzlikowa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 czia napisał(a):Bardzo dziękuję. Jak na razie nie mamy nagłych przypadków oprócz naszego skatowanego Pinia- Fifita, ale on już dostał takie wsparcie finansowe, ze wystarczy na jego leczenie i powrót do zdrowia. Obecnie mamy umieszczone w hoteliku dwa piękne psiaki znalezione po wakacjach przywiazane do drzewa. Nie oddaliśmy ich do schroniska, tylko umieściliśmy w hoteliku, rosną koszty, a domków brak, podeślę Ci linka, bo one chyba tu nie mają wątku, tylko na goldenach. Postaram się im założyć wątek dziś. Poza tym mam umieszczonego w tymczasie małego Dżekiego, staruszka, który spał w lesie zmarznięty, szukam mu domku. Ma swój wątek tu na dogo. Mamy karmicielkę i 30 kotów pod opieką, bidy że aż, aż. potrzebujemy na karmy, sterylki, leczenie. Mam zgłoszenie o wilczurze śpiącym od kilku tygodni na śmietniku, ale coś sie z nim mijam!!! Muszę go znaleźć po ponoć już wychudzony jest. Może wieczorem znów udam się na poszukiwania. Niestety synowie chorzy i nie mogą mi pomóc.:shake: Chwilę to trwało, ale czekałam na odpowiedzi allegrowiczów! Na dzień dzisiejszy odpowiedziało 6 i...wszyscy proszą abyście zagospodarowały wpłaty za cegiełki na Benia wg najpilniejszych potrzeb Waszych podopiecznych!:multi: Wszyscy pozdrawiają Benia i życzą mu samych dobrych chwil i zdrowia.Proszą byście nadzorowały warunki w jakich chłopię przebywa!:crazyeye: Dziękują za szybką reakcję i...kto wie, czy nie uratowanie życia BENIOWI.:loveu: Gorące życzenia zdrowia dla synów!:loveu::evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Zajrzyjcie, proszę http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-chce-zyc-gluchy-slepy-stary-schronisko-daje-mu-pare-dni-123332/ To nie benio, ale...głuchy, ślepy, stary :placz: A ja, przez mojego Bethowenka, wyczuliłam się na los piesków...głuchych:shake: Zajrzyjcie:-( Quote
czia Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 benio wychodzi do domu, będę sprawdzać co u niego. Quote
ANETTTA Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 pilnuj go pilnuj ..............................ciesze sie widząc go stojacego ......a jeszcze biegającego ...??????/:-(to bede ryczec ze szczescia . Quote
Recommended Posts