czia Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Szukamy domku chociaż tymczasu na cito, nie uzbieraliśmy jeszcze ani złotówki. Ale staramy się. Prosimy o ogłoszenia, cegiełki, wpłaty. To jest Benio, cierpi na zwyrodnieniowe zapalenie stawów, nie chodzi, sika pod siebie, trzba mu pomagać stać, myć, może być operowany, ale operacja kosztuje 1500 euro, włąściciel odmówił pokrycia kosztów. Wydał wyrok. Benio ma 3 lata i chce żyć , prosi o dotyk, pogłaskanie, mruczy jak misio. Sam próbuje w bólu wstać. Całe życie ciężko pracował jako stróż na budowie, spał na betonie, teraz cierpi. Pomóżmy mu. TOZ o/ Gorzów Wlkp. , ul. Drzymały 26, nr konta 658363 0004 0042 3740 2000 0001. GBS o/ Gorzów z dopiskiem BENIO. Własciciel zgodziła się odroczyć eutanazję do soboty. Proszę o pomoc w banerku i allegro. Quote
czia Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 nikt nie zagląda do Benia. Może ktoś z Was mógłby adoptować Benia lub wziąć na tymczas, domek parterowy. Trzeba mu poświęcić trochę czasu, rehabilitacji, lekarze dają nadzieję. Gdzie ludzie od Bernardynów??? Quote
BasiaD Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Napisz może do Marki.. Podnoszę na początek! Benio potrzebuje pomocy na cito! Quote
Dorothy Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 1500euro? A w Polsce nie da sie tego operowac? Jakiego rodzaju to operacja? usuniecie glowek kosci udowych? co innego? Po takich operacjach rehabilitacja ciezkiego psa jest bardzo trudna. Co dokladnie mowia o tym lekarze? Quote
czia Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 robią ją tylko w Berlinie, to wstawienie sztucznych implantów panewek biodrowych. On może być rehabilitowany i na przeciwbólowych i innych lekach, ale wymaga dobrej opieki terenu bez przeszkód, pomocy człowieka przy sikaniu i załatwianiu się. Jest już na niemieckich forach i zbieramy kasę, brak jeszcze ofert domku . Jutro będę u PINIA to od razu dowiem się więcej szczegółów i o BENIU. Quote
czia Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Bernardyn szuka domku tymczasowegolub stałego, który podejmie się jego rehabilitacji. Quote
Basia i Barni Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 pies jest cudny - ale uratować go może tylko dom stały , który podejmnie siewalki o Benia- co mówią lekarze czy po takiej operacji bedzie normalnie zyc, chodzic, załatwiać sie? czy bedzie miał trudnosci ze wszystkim ...bo jezeli ma cierpieć to niewiem czy nie lepiej godnie pozwolić mu odejść...jakkolwiek to zabrzmi Quote
ANETTTA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 :placz::placz::placz::placz::placz:tragedia .............. Quote
Luzia15 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Biedny Benio... Współczuję! :placz::placz::placz: Quote
czia Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 otóż lekarze mówią ze jest szansa, dlatego piszę, bo w innym razie sama jestem za humanitarnym odejściem, zeby pies nie cierpiał. Taki duży misio, żal patrzeć jak on prosi o trochę czułości. Gdybym nie pracowała i nie miała tylu zwierzaków i obowiązków.:shake: Quote
Luzia15 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ja też bym (byc może) go wzięła. Ale po 1. mam już psa, a po 2. nie mam warunków mieszkaniowych. :placz: Chciałabym pomóc! :placz: Trzymam kciuki za Benia! ;* Daj znać, jak będzie wiadomo co i jak, dobrze? Informuj nas na bieżąco. Quote
ANETTTA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 a gdyby tak zrobic allegro ...................kurcze jakis tekst namiary ...moze jakis milosnik ....fundacja ......???:-( te oczy ...:-(błagają o litosc Quote
czia Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 zbieramy pieniądze na forach niemieckich, tu na allegro nie mam konta. Jeśli możecie , pomóżcie. Quote
ANETTTA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 zrób jakis tekst i namiary na kogos nr tel zrobie chocby zaraz .........................moze znajdziemy dzieki temu jakies lokum dla benia Quote
t_kasiek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 kurcze ciezka sprawa :placz: młody benio wiec powinien dostac szanse !!!!!! ale kto mu ja da ????? 1500euro to kupa kasy....... Quote
Tengusia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 dziewczyny jak dacie mi tekst chwytajacy za serce, namiary i konto na ktore zbierana jest kasa to zrobie allegro cegielkowe ;) Quote
t_kasiek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Tengusia napisał(a):dziewczyny jak dacie mi tekst chwytajacy za serce, namiary i konto na ktore zbierana jest kasa to zrobie allegro cegielkowe ;) super !!!!!!! odpowiadac szybko cioteczki, bo czasu coraz mniej !!!!!!!!! Quote
zuzlikowa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Tengusia napisał(a):dziewczyny jak dacie mi tekst chwytajacy za serce, namiary i konto na ktore zbierana jest kasa to zrobie allegro cegielkowe ;) Jeśli to coś da, ja też mogę wystawić allegro cegiełkowe! Szybko treść i dane!!!! Ten psiak już zrobił swoje dla człowieka! Teraz nasza kolej!!! Quote
ANETTTA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 czasu nie mamy pisarza potrzebujemy na cito plissssssssssssssssss Quote
ANETTTA Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 i aukcje na cito ......co to jets 6 dni zycia .............................. Quote
grazyna9915 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Biedna psinka u góry szybciej ktoś wypatrzy. :shake: Quote
Recommended Posts