Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukamy domku chociaż tymczasu na cito, nie uzbieraliśmy jeszcze ani złotówki. Ale staramy się.
Prosimy o ogłoszenia, cegiełki, wpłaty.

To jest Benio, cierpi na zwyrodnieniowe zapalenie stawów, nie chodzi, sika pod siebie, trzba mu pomagać stać, myć, może być operowany, ale operacja kosztuje 1500 euro, włąściciel odmówił pokrycia kosztów. Wydał wyrok.
Benio ma 3 lata i chce żyć , prosi o dotyk, pogłaskanie, mruczy jak misio. Sam próbuje w bólu wstać. Całe życie ciężko pracował jako stróż na budowie, spał na betonie, teraz cierpi.

Pomóżmy mu.

TOZ o/ Gorzów Wlkp. , ul. Drzymały 26, nr konta 658363 0004 0042 3740 2000 0001. GBS o/ Gorzów z dopiskiem BENIO.

Własciciel zgodziła się odroczyć eutanazję do soboty.

Proszę o pomoc w banerku i allegro.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nikt nie zagląda do Benia. Może ktoś z Was mógłby adoptować Benia lub wziąć na tymczas, domek parterowy. Trzeba mu poświęcić trochę czasu, rehabilitacji, lekarze dają nadzieję.

Gdzie ludzie od Bernardynów???

Posted

1500euro?
A w Polsce nie da sie tego operowac?
Jakiego rodzaju to operacja? usuniecie glowek kosci udowych? co innego?
Po takich operacjach rehabilitacja ciezkiego psa jest bardzo trudna. Co dokladnie mowia o tym lekarze?

Posted

robią ją tylko w Berlinie, to wstawienie sztucznych implantów panewek biodrowych. On może być rehabilitowany i na przeciwbólowych i innych lekach, ale wymaga dobrej opieki terenu bez przeszkód, pomocy człowieka przy sikaniu i załatwianiu się.
Jest już na niemieckich forach i zbieramy kasę, brak jeszcze ofert domku .
Jutro będę u PINIA to od razu dowiem się więcej szczegółów i o BENIU.

Posted

pies jest cudny - ale uratować go może tylko dom stały , który podejmnie siewalki o Benia- co mówią lekarze czy po takiej operacji bedzie normalnie zyc, chodzic, załatwiać sie? czy bedzie miał trudnosci ze wszystkim ...bo jezeli ma cierpieć to niewiem czy nie lepiej godnie pozwolić mu odejść...jakkolwiek to zabrzmi

Posted

otóż lekarze mówią ze jest szansa, dlatego piszę, bo w innym razie sama jestem za humanitarnym odejściem, zeby pies nie cierpiał.
Taki duży misio, żal patrzeć jak on prosi o trochę czułości. Gdybym nie pracowała i nie miała tylu zwierzaków i obowiązków.:shake:

Posted

Ja też bym (byc może) go wzięła. Ale po 1. mam już psa, a po 2. nie mam warunków mieszkaniowych. :placz:
Chciałabym pomóc! :placz:
Trzymam kciuki za Benia! ;*
Daj znać, jak będzie wiadomo co i jak, dobrze? Informuj nas na bieżąco.

Posted

Tengusia napisał(a):
dziewczyny jak dacie mi tekst chwytajacy za serce, namiary i konto na ktore zbierana jest kasa to zrobie allegro cegielkowe ;)

super !!!!!!! odpowiadac szybko cioteczki, bo czasu coraz mniej !!!!!!!!!

Posted

Tengusia napisał(a):
dziewczyny jak dacie mi tekst chwytajacy za serce, namiary i konto na ktore zbierana jest kasa to zrobie allegro cegielkowe ;)

Jeśli to coś da, ja też mogę wystawić allegro cegiełkowe!
Szybko treść i dane!!!!

Ten psiak już zrobił swoje dla człowieka! Teraz nasza kolej!!!