osho Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 czyżbyśmy już nie mieli siły do rozmów? :diabloti: tak, r=r jest prostym modelem dla celów edukacji, nie zapominajmy, że tylko modelem a modele oddają rzeczywistość jedynie w przybliżeniu... Quote
Saint Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Dziękuję :eviltong: BTW - zapraszam na wątek Neo :evil_lol: zdjęcia + filmik :evil_lol: Quote
osho Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 saint ty jesteś "rozgrzeszony" (sic! :diabloti:), masz neo na głowie... Quote
osho Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Saint']Dziękuję :eviltong: BTW - zapraszam na wątek Neo :evil_lol: zdjęcia + filmik :evil_lol: ależ ja tam zaglądam od samego początku, jak tylko dostałem link od weronii :diabloti: ale zapraszamy innych! Quote
Bewarka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Saint napisał(a):Już to pisałem. Ja pozwolę sobie na posłużenie się pewnym przykładem. Hodowca zarejestrowany w ZKwP posiada reproduktora i sukę hodowlaną. (to aksjomat. nie mam na myśli pseudohodowli nie posiadających zupełnie psów rodowodowych i takiego przypadku tu nie rozpatrujemy) Kryje sukę swoim reproduktorem, ta rodzi szczeniaki, dostają metryki, następnie rodowody. Są rasowe. Następnie z jakiegoś powodu drugi raz w roku kryje tą samą sukę, tym samym reproduktorem. Psy, z racji złamania regulaminu hodowli (nie można przecież kryć suki dwa razy w roku, prawda?) metryk nie dostają, rodowodów również nie. Nie są rasowe? A czym różnią się od tych pierwszych, z metrykami? Geny te same moi drodzy, jednak papierka brak.. więc co tak na prawdę świadczy o rasie? PozdrMoim zdaniem to nie za dobry przykład, gdyż ciąża bardzo osłabia sukę i wskazana jest przerwa, zresztą nie widzę powodu dla którego tenże hodowca musiałby się tak śpieszyć i pokryć sukę za pół roku a nie przypuśćmy za rok, jeżeli obydwa psy są jego. Ale wydaje mi się, że temat tego tematu [:eviltong:] jest inny... Quote
Saint Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Przykład jest dobry, bo pokazuje, że nie zawsze rasowy musi równać się rodowodowy ;) Quote
gunia Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 No niby ten przykład nie jest zły, ale chyba w świetle prawa pies określonej rasy to pies z rodowodem. Quote
betty_labrador Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 :roll: ksieża i inni świeccy pokazuja swoje nierozumne oblicze, myśląc ze zwierze jest niższe gatunkowo, i przypisując istocie ludzkiej tylko wyższe sfery..tragedia. Moze niech najpierw zapoznaja sie z teorią ewolucji, i poczytaja jak dzialaja geny w formowaniu nowych gatunkow... albo moze to byloby dla nich zbyt duzym szokiem i upokorzeniem. :roll: nie czuliby sie wtedy juz tacy świeccy..... Quote
shin Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 betty_labrador napisał(a)::roll: ksieża i inni świeccy (...) nie czuliby sie wtedy juz tacy świeccy.....Swiecki = nie zwiazany z religia. Quote
Saint Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Świecki = bez święceń, nie jest to to samo, co osoba nie związana z religią ;) Quote
betty_labrador Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 shin napisał(a):Swiecki = nie zwiazany z religia. Saint napisał(a):Świecki = bez święceń, nie jest to to samo, co osoba nie związana z religią ;) dobrze, moze pomylilam ojecie, ale wiadomo o co chodzilo ;) Quote
Bamboo ® Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Saint napisał(a):Świecki = bez święceń, nie jest to to samo, co osoba nie związana z religią ;) Tak dla jasności, bo wiadomo, o co betty chodziło;) świecki I 1. "niezwiązany z religią i instytucjami kościelnymi" 2. "niebędący osobą duchowną" świecki II "człowiek niebędący osobą duchowną" źródło: SJP :eviltong: ;) Quote
Charly Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 trochę OT;) http://www.bizarro.com/videos/mov/VeganVideoWeb.mov bambo pifko już w nowym domciu:) Quote
Bamboo ® Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='Charly'] bambo pifko już w nowym domciu:) Wiem, wiem, ale ten banner odnosi się do ogólnego wątku o staruszkach;) Pifko mi idealnie pasował.. ale fakt faktem, że nieco to mylące.. może już pora na wiosenne zmiany:p Sorry za OT:roll: Quote
Recommended Posts