magda_z Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [b]Rasa:[/b] mieszaniec fila brasileiro [b]Wiek:[/b] ok.2 lat [b]Płeć:[/b] suczka [b]Wielkość: [/b] duża [b]Sierść:[/b] krótka [b]Zachowanie[/b] Sunia jest bardzo zdystansowana i nieufna, ale nie okazuje oznak agresji, jest łagodna. W kontakcie z drugim psem pokazywała oznaki silnego temperamentu i od razu starala się psa podporządkować. Raczej dogada się z innymi psami (samcami), z suczkami może się nie dogadac. [b]Zaszczepiona: [/b]Tak [b]Dla kogo:[/b] Dla stanowczej osoby, która ma doświadczenie w obcowaniu z psami dużych ras. [b]Mieszkanie:[/b] Blok lub dom z ogrodem. [b]Miejsce przebywania:[/b] Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku [img]http://i35.tinypic.com/xpbjpi.jpg[/img] [img]http://i36.tinypic.com/2jakq2t.jpg[/img] [img]http://i34.tinypic.com/qna2d5.jpg[/img] [img]http://i34.tinypic.com/2urph6u.jpg[/img] Quote
Alicja Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 :-([FONT=Arial][COLOR=Red][B] mina skrzywdzonego psiaka .... wiem zemu tam nie jest wcale źle ale liczę ze znajdzie się dla niego domek [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Benia-b Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Trudno ogłaszac psa, jesli informacje o nim sa znikome. Magda-byłas w schronisku-ale takie info, jak napisałaś-nic o psie nie mówi.. Jak reaguje na ludzi, cieszy się, warczy, odwraca głowę? Pozwala się pogłaskać? Jak na spacerach? Ciągnie na smyczy? Jak się wychodzi-załatwia się zaraz za bramą, czy nie? Co z innymi psami-burczy, olewa, chce uciec? Napisz coś więcej niż schroniskowe info. Quote
magda_z Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 No więc... Pies jest nadal bardzo przestraszony. Jak pracownik go wyprowadził to psy na niego szczekały, a on wogóle nie zwracał uwagi. Do ludzi jest obojętny, daje się pogłaskac, ale nie cieszy się z tego. Jak robiłam mu zdjęcia stał spokojnie, nie podchodził, nie interesowało go co mam w ręce itd. Psiak naprawdę bardzo potrzebuje domu, bo on się biedak załamuje :placz: Jakby mu dac trochę miłości to będzie z niego naprawdę super pies :) Quote
Ss Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 prawie miesiąc minął a nikt nawet do Ciebie nie zajrzał:-( Quote
Alicja Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ss napisał(a):prawie miesiąc minął a nikt nawet do Ciebie nie zajrzał:-( byłam w listopadzie w schronie ale go tam nie widziałam :shake: Quote
magda_z Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ogłoszenia psiaka: Psiak jest mieszańcem fila brasileiro. M / inna / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Mix fila brasileiro szuka domu! : MagdaZ : Oddam : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Psy do adopcji, koty do adopcji - oddam psa, oddam kota - adopcje.org.pl Mix fila brasileiro szuka domu! Psy Szczeniaki Kundelki Katowice Śląskie - Petsy Ogłoszenia bezpłatne. Giełda ogłoszeń - kupię , sprzedam, wynajmę. Quote
Ss Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 bylo tyle pytan o ciebie a dalej w schronisku :( Quote
laverte Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Witajcie. Z kim moge sie skontaktowac, kto wie najwiecej o tym psiaku? Kto sie nim zajmuje w schronisku? Potrzebuje wiedziec jaki jest do, ludzi, jaki do innych psow, kontaktowosc, niechesc itd... Chce mu pomoc. Nie moge dac mu domu, ale moze moge dac mu tymczas i bede aktywnie szukac domu docelowego. Bardzo prosze o kontakt, najlepiej na maila :) Quote
Benia-b Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Najwięcej o psie wiedza na pewno pracownicy schroniska. 032 42 46 299-nr do schronu. Quote
Ss Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 lub kontaktuj sie z madga_z, ona robila mu zdjecia Quote
magda_z Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 W sobotę będę w schronisku i postaram się jak najwięcej o psiaku dowiedziec, pogadam z kierownikiem i może uda mi się nawet jakieś foteczki zrobic. Więc w sobotę będą najświeższe informacje... Quote
laverte Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Magda, na 90% bede jutro w Rybniku i bede ogladac psiaka :roll: Quote
laverte Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Byłam dzis w Rybniku i widziała suczke. Po pierwsze byłam w szkou ze to suka, bo nigdzie tej informacji nie było, a z wcześniejszych wypowiedzi osób, które ją widziały wnioskowałam, ze to samiec, bo wszędzie pojawiały się informacje, że to „psiak”. Przy opiekunie ze schroniska jak została wyciągnięta z boksu bardzo się trzęsła, ale widać, że lubi opiekuna. Jest bardzo zdystansowana i nieufna, ale nie okazuje oznak agresji. Podejdzie, powącha, ale nic więcej. Wzięłam suczke na spacer. Po kilku minutach poza terenem schroniska bardzo się odprężyła i wyluzowała. Zaczęła się rozglądać, być czujna. W kontakcie z drugim psem, bardzo towarzyskim do innych psów i nienachalnym pokazywała oznaki silnego temperamentu i od razu starala się psa podporządkować. Nie była agresywna, ale na pewno jest silnym typem, który nie pozwoli sobie, żeby inny pies jej podskakiwał. A byłyśmy raptem 10 minut na spacerze. Trzeba pamiętać, że z każdym dniem suka stawałaby się coraz bardziej pewna siebie. Jest w bardzo dobrym stanie fizycznym, i nie najgorszym stanie psychicznym. Schronisko i boks ja stresuje, ale jak tylko wyszła poza, to po kilku minutach zaczęła się świetnie czuć. Jest to suka dla osoby z jakimś doświadczeniem, który albo nie ma innego psa, albo ma samca. Nie radziłabym brak jej do inne suki, bo mogą się nie dogadać. Ja niestety mam dwie suki i obie temperamentne, wiec niestety... ale nie ma mowy o adopcji z mojej strony, choć nie ukrywam, że rozważałam to. Zdecydowanie widać w niech charakterek fila... Dziewczny, które umieszczały jej ogłoszenia na różnych portalach, koniecznie uwzględnijcie te informacje, bo to jest ważne dla osob, które ja będa chciały adoptować. No i trzeba napisać, ze to suka... Quote
Ss Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Piszą ludzie zainteresowani ale jakoś kończy się na niczym :( Trzymaj się Kochana :( Quote
magda_z Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Sunia ma dom! Pojechała pilnowac jakiejś firmy gdzieś pod Kraków :) Quote
Recommended Posts