AjriszZona Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Irish nie boi się psów jednak jest bardzo uległa. Gdy miała parę miesięcy zapoznała się z dogiem niemieckim i chociaż leżała do góry brzuchem, traktowała go tak,jak inne psy. Od jakiegoś czasu gdy w czasie spacerów spotykamy 4 dogi, zaczyna na nie szczekać. nie zapraszająco do zabawy, ale jak na obcego. Gdy podchodzą, podkula lekko ogon, ale nie kładzie się jak zawsze tylko na przemian ucieka albo je goni, cały czas na nie szczekając. Dogi chcą ją obwąchać, bawić się, nigdy jej żaden nie ugryzł ani nie działo sie nic specjalnego w mojej ocenie przynajmniej. Wszystkie psy sa wtedy puszczone luzem. Suki i psy. Myślałam, że to może z powodu ich wielkości, ale Irish zna parę innych większych psów i bawi się z nimi bez problemu. Omijam teraz te dogi, ale nie rozumiem zachowania Irish. Nie próbuje dominować ale jednocześnie nie okazuje uległości tak jak zawsze. Czym może być spowodowane? Quote
ewtos Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='tina_p']Irish nie boi się psów jednak jest bardzo uległa. Gdy miała parę miesięcy zapoznała się z dogiem niemieckim i chociaż leżała do góry brzuchem, traktowała go tak,jak inne psy. Od jakiegoś czasu gdy w czasie spacerów spotykamy 4 dogi, quote] Pewnie się boi, nie dość, że wielkie to jeszcze cztery ;) . Quote
AjriszZona Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 wcześniej nie bała się jednego, teraz nawet jednego się boi. wiem, że są duże ale kiedyś nie było z tym problemów. i chodzi o tą reakcję ani agresja czy dominacja, ani uległość. nie wiem czego mogę się po niej spodziewać Quote
Recommended Posts