Jump to content
Dogomania

Miedzynarodowe Mistrzostwa Polski Agility 2008

Recommended Posts

Posted

Wielkie dzięki za kolejną wspaniałą imprezę dla organizatorów i współorganizatorów. Podziękowania dla sędziny za niezłe torki.
Dziękuję też swojej Undze :lol: że tym razem była szybsza niż dotychczas ( co odczułem podczas przebiegów ).

Michał

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wielkie dzięki za miłe zawody będące jednocześnie debiutem moim i psim. Zaliczyliśmy wszystko- od detek na ulubionych przeszkodach Lokiego (coś w stylu "ale jak to, ta kładka nie ma gumowej nawierzchni???, "ale ta palisada jakaś nie nasza, a ten miękki tunel to ma w środku kawałek podłogi i ja nie wejdę!"), przez rozmontowanie 90% przeszkód :mad: do przebiegów bezbłędnych :loveu:
Świetnie się bawiliśmy. Czekamy na jakąś fotkę, może ktoś ustrzelił Lokiego w akcji.

Posted

Dziękuję organizatorom za wszystko :) Co do sędziny to przyznam szczerze, ze nie przypadła mi do gustu... według mnie podczas ustalania czasów wcale nie uwzględniła, ze psy biegają po wykładzinie o wiele wolniej... pierwszy raz w naszej karierze mieliśmy z Demonem pkt karne za czas... ale torki ustawiała sympatyczne :) tylko wejścia w slalom jak dla mnie z Demonem były kosmiczne... no ale przynajmniej wiem co musimy dopracować... generalnie mój pies spisał sie na medal :loveu:, ja niestety dałam ciała :(

Dziękuję też moim kochanym APSiakom za wszystko i gratuluje sukcesów tych mniejszych i większych jakie każdy z nas wywiózł z tych zawodów :)

Dziękuje też wszystkim pozostałym, którzy tam byli za sympatyczną atmosfere i miłe pogaduszki :) wkońcu znalazł się ktoś kto nie bał się puścić swojego pupila, żeby sie poganiał z Demonkiem za co też bardzo dziekuje :)

A na koniec mam pytanko... ma ktoś może jakąś foteczke Demona?? fajnie by było mieć jakąś pamiątke z debiutu w 1 :)

Posted

Kochani Fortowcy Bombowcy!
Nigdy w życiu wam nie zapomnę tych zawodów i nie chodzi mi o świetną organizację, miłą atmosferę, piękne statuetki, ogrom pracy włożonej w przywleczenie i wywleczenie przeszkód i wykładziny ze stolicy itd, itd

Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Widać nie w nogach siła a w głowie:-). Czułam na imprezie bardzo dużo życzliwości i za to jestem bardzo wdzięczna.

Co do łezki w oku, to jakoś nie chce wyschnąć. Oxi zdaje się czytać w moich myślach i spełniać moje marzenia. A Sagusia jak w szkole jazdy: "Nie trąbić. Robim co możem" - 4 miejsce w MP to całkiem dobry wynik.

Gratuluję wszystkim udziału, debiutów, wygranych małych i wielkich i idę sobie dalej płakać w kąciku.

Posted

I ja również dziękuje za te zawody, pod kątem organizacyjnym świetnie :multi: :loveu: Szybko, sprawnie, jedzonko na miejscu, szatnia dla milczków (:loveu:) - pięknie!

Mojemu psu się mniej podobało, wykładzina była dla niego duuużym problemem, to jego pierwsze zawody na których się potwornie rozpraszał, nie wchodził w slalom, przewracał i gubił się w tunelach, nie spodobało mu się fortowe koło ,biegał tak wolno jak tylko potrafi :lol: i w ogóle postanowił mi przypomnieć, że jest terierem i czasem ma swój własny mały świat i swoją piaskownicę :evil_lol: więc z każdym biegiem czekała na mnie nowa niespodzianka :roll: chociaż darcie mordy w czasie biegu niezmiennie to samo :evil_lol:

Gratuluję wszystkim mistrzom rasowym i nierasowym! I wszystkim pozostałym a zwłaszcza debiutantom!

Marysia - dziękuję za fotkę mojego białasa, chociaż tyle mam na pocieszenie ;)

Posted

Magda i Saga napisał(a):
i idę sobie dalej płakać w kąciku.

Magda, Ty mnie lepiej nie denerwuj. Nie masz płakać w kąciku, tylko cieszyć się jak szalona, że udało Ci się zdobyć Mistrzostwo Polski z suczką, której ludzie małej wiary wróżyli co najwyżej życie kanapowca, który będzie mógł sobie pokuśtykać na siusiu do ogródka. A tymczasem Oxinka pokazała, że mimo niewielkich rozmiarów jest WIELKA i że zawsze trzeba mieć nadzieję i walczyć. I za to Wam obu należy się tytuł Mistrza Świata.

Posted

To ja wstawię nasze filmiki

Sobota
Jumping 0 YouTube - Łąck Agility 22-23.1122008
Agility 0 I YouTube - Łąck Agility 22-23.1122008
Agility 0 II YouTube - Łąck Agility 22-23.1122008

Niedziela
Agility 0 YouTube - Łąck Agility 22-23.1122008
Jumping 0 I YouTube - Łąck Agility 22-23.1122008
Jumping 0 II YouTube - Łąck Agility 22-23.1122008

Mam jeszcze kilka innych osob, wiec wstawie jak tylko będę mogla ;)

Posted

Dzięki Organizatorom za udane zawody, ciepłą i dużą halę gdy za drzwiami mróz. Fajnie się biegało i było dużo przestrzeni. Te zawody były wyjątkowo sprawnie przeprowadzone przy tak dużej obsadzie zawodników. I co cieszy, wszyscy stawiali się punktualnie na torze i nawet to wspólne sprzątanie pokazało ze można razem dobrze się bawic.
( Czy ja przegapiłam jakieś ciasteczka za sprzatanie? :razz:)
Tylko tej 7 rano nie przebaczę :mad:, przecież to środek nocy. A mój pies zadbał jeszcze abym mnie powyprowadzac na spacer i już wogóle nie nic nie spać.

Co do łezki w oku, to jakoś nie chce wyschnąć. Oxi zdaje się czytać w moich myślach i spełniać moje marzenia.

Taaa, teraz będa sie i te zdrowe do dr Biezyńskiego zgłaszac, jak sobie tak zapełni ściane obrazkami. Wielokrotny Mistrz Polski Medium, II-vice Mistrz Polski Large 07, Mistrz Polski Medium 08 :diabloti:

Rauni to dobrze wróży że prędzej czy później tytuł Mistrzowski ją nie ominie :evil_lol:

Posted

My również bardzo dziękujemy za zawody, organizację, biegi. Co prawda przez późne rozpoczęcie w sobotę i baaardzo wczesne w niedzielę dni zlały mi się w jedno, ale i tak było fajnie:p mi tam sędzina bardzo odpowiadała, tory według mnie spoko, tylko dziwna gradacja trudności w egzaminach. no a do tego jakby powiedzieć- była zachwycona bullem i na koniec kazała sobie bulla z klatki wyjąć i zrobiła sobie jego fotę, żeby mężowi i córce pokazać:bigcool:

Dla mnie weekend, jakby to powiedzieć, fenomenalny:multi: wygrana w sobotę w łącznej z Bezą, a w niedzielę tytuł Wicemistrza Polski:B-fly: a Draniu w sobotę 2gie miejsce, a w niedzielę tytuł II Wicemistrza Polski:sweetCyb: moja niepredysponowana fizycznie pralka frania na 4 serdelkach:sweetCyb:

Magda, wielkie wielkie gratulacje dla rekonwalescentki, bardzo się cieszę z Waszej wygranej. A płakać nie powinnaś w kąciku, tylko na wielkie imprezie dla Oxi;)

Gratulacje dla wszystkim za większe i mniejsze zwycięstwa i do zobaczenia w 2009 roku na zawodach:Poland:

Posted

Edyta & Regis napisał(a):
Magda, Ty mnie lepiej nie denerwuj. Nie masz płakać w kąciku, tylko cieszyć się jak szalona, że udało Ci się zdobyć Mistrzostwo Polski z suczką, której ludzie małej wiary wróżyli co najwyżej życie kanapowca, który będzie mógł sobie pokuśtykać na siusiu do ogródka. A tymczasem Oxinka pokazała, że mimo niewielkich rozmiarów jest WIELKA i że zawsze trzeba mieć nadzieję i walczyć. I za to Wam obu należy się tytuł Mistrza Świata.

Buuuuuuuuuuuuuu:placz:
Dziękuję

Sajko! Zaszalałaś na tych zawodach! Było pięknie. Dla Bezy gratulacje, a dla Bula gratulacje największe na świecie, ja wiem co znaczy biegać z psem z możliwościami inaczej :-)

Posted

Gratulacje dla Mistrzow!

Mam nadzieje, ze Wszyscy sie dobrze bawili i ze sa zadowoleni ze swoich przebiegow :)

Chcialabym Wszystkim podziekowac za szybkie stawianie sie na starcie i za sprzatanie po swoich psach.

Dziekuje Wszystkim, ktorzy pomagali przy zawodach, szczegolnie Dorocie, bez ktorej pomocy te zawody by sie nie odbyly, APSiakom, ktorzy niezmordowanie pomagali i na dodatek rozlozyli sami wykladzine:roll: i Oddzialowi Radomskiemu, ktory bardzo pomogl w organizacji zawodow, a szczegolnie p. Uli, ktora przyjechala na miejsce i rowniez bardzo nam pomogla. Oczywiscie podziekowania naleza sie Fortowcom, ktorzy spisali sie na medal, jestem bardzo dumna z tego, ze u nas w klubie jest ekipa, ktora potrafi tak powaznie i odpowiedzialnie podejsc do sprawy.

A tu dla wszystkich sa wyniki: Sportowy Klub Agility 'FORT'

Posted

Gratulacje dla wszystkich zwyciezcow!:razz:
Mnie niestety w tym tygodniu czeka(lo) kilka duzych sprawdzianow, dlatego nie moglysmy przyjechac:-(
Ale do zobaczenia w roku 2009!:loveu:

Posted

Lenusicka napisał(a):
Te wyniki zerowkowe cos sa pogmatwane. błedy i czas nie zgadzaja się z miejscami zajetymi i przewodnikami.
A co konkretnie się nie zgadza? I czy jesteś pewna, że dobrze czytasz te wyniki? Bo o ile wyniki Agility jak i A+J są łatwe do odczytania, o tyle wyniki Jumpingu są nieco w czytaniu skomplikowane, bo zawierają w sobie również czasy z Agility... :roll:

Tak czy siak, napisz, co Ci się nie zgadza, to będziemy mogli albo poprawić, albo wytłumaczyć Ci, jak to czytać, żeby się zgadzało. ;)

Posted

Ja ma też pewną wątpliwość. W książeczce pracy mam jedynie dwa wpisy. Za sobotę A+J i chyba niekoniecznie taki wynik, bo raczej treść wpisu pasuje do mojego sobotniego egzaminu. Natomiast z niedzieli mam też tylko jeden wpis z egzaminu - prawidłowy, nie mam natomiast wpisu A+J, a byłyśmy w bezpapierowcach trzecie.