Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alfa z tego watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/pan-za-tm-sunia-za-kratami-tregedia-czlowieka-psa-123687/ dlugo nie czekala:lol: i domek juz znalazla. Jutro podrzuce Miszka fundacji, a tu przyznam sie ze juz o nim wspominalam wczoraj w rozmowie z zalozycielka fundacji i Miszek ma gwarantowana prezentacje. Czekalam tylko na zgode dogo wiec moge juz dzialac:lol::lol::lol: Czy wie ktos jak dlugo Miszek przebywa w przytulisku i jaki jest jego stosunek do kocurkow?

Posted

Dusje!
Czytałam wątek Alfy!:lol: Jakby Miszek taki domek znalazł- pomarzyć zawsze wolno!;)
Kochana jesteś - takie adopcje zagraniczne to rozumiem. Jest się pewnym,że wszystko jest OK,a zwłaszcza,ze sama sprawdzasz domki.
Ty to najlepsza gwarancja!:lol:

Posted

Babeczki, rozmawialam z pania z przytuliska w ktorym przebywa Miszek:lol: i mam troszke wiadomosci na jego temat. Pani nie ukrywa ze chlopak jest nadpobudliwy i dosc trudny przez to w np. pielegnacji jego slicznych klaczkow. Potrafi capnac i zdaniem Pani, jesli mialoby dojsc do adopcji- to najlepiej jesli bedzie to domek w Polsce, bo Pani liczy sie z ewentualnym powrotem Miszka do przytuliska. Zdaniem Pani jego ciezki charakter ma najprawdopodobniej zrodlo w za szybkim oderwaniu od matki. Pani jest zdania ze trzeba mu szukac domku z kims, kto zna nieco zagadnienia behawiorystyki ewentualnie takiego kto na nia sie zdecyduje. W tej sytuacji nie ma sensu szukanie mu domku w NL. Przykro mi, bo chcialam pomoc. To naprawde cudowny psiak.

Posted

Podłamałam się!:-( Z tych wieści płynie nauka,że trzeba dokładny wywiad robić o psie.
On śliczny jest- może jednak znajdzie się osoba,która go "wyprowadzi na prostą"? Niektórzy lubią takie wyzwania i wolą wziąć psa "trudnego",zamiast chodzącą łagodność! Liczę na takich ludzi;)
Może zrobić z tego,jego atut?

Posted

Nie lamcie sie babeczki:lol: Trzeba wierzyc, ze Miszek trafi na wlasciwa osobe. Pani z przytuliska podkreslila w rozmowie, ze nie zamierza ukrywac tych gorszych cech charakteru Miszka i tym samym zasluguje na ogromny szacunek:lol: Zreszta jest cudownie madra kobieta, jestem pelna podziwu dla niej i jesli bedziecie tam z wizyta, prosze przekazcie ode mnie wyrazy szacunku - od tej dziewczyny z NL;) Miszek ma rowniez wiele pozytywnych cech i te tez sie licza:multi:A moze uda sie zalatwic dla niego behawioryste ktory zechce z nim popracowac? W NL odbywa sie to tak, ze ludzie studiujacy ten kierunek poszukuja ciezkich przypadkow:evil_lol: i gratisowo dla nabrania praktyki pomagaja psiakom. Podobnie jest z psimi fryzjerami w trakcie nauki. Chetnie wykonuja zabiegi za darmo aby tylko zdobyc jak najwiecej doswiadczenia. Moze wiec warto poszukac takich ludzi a wowczas skorzysta i czlowiek i pies:lol: Pozdrawiam Was

Posted

Dusje!
Jaki świetny pomysł nam podrzuciłaś!:loveu:
Może trzeba założyć wątek np. na akcjach,lub różne - poszukuje się osób studiujących ,ze specjalizacja behawiorystyka,do ćwiczeń lub porad dla psów w przytuliskach!

Posted

Ciesze sie, ze moglam podzielic sie obserwacjami z mojego obecnego kraju:lol: Epe, poza zalozeniem takiego watku na dogo mozna tez pojsc dalej:;) Ulotki mozna tez rozrzucic na wszelkich kursach dla behawioru, przyszlych trenerow psow itd, fryzjerom w trakcie szkolenia - rowniez. Przeciez jak by tak pomyslec, to 2 pieczenie upieczemy na 1 ogniu:multi:Jak Polska nasza dluga i szeroka tak wszedzie mozna zadzialac:lol: Niechby tylko dogomaniaczki w swoich miejscach zamieszkania namierzyly wlasciwe adresy i zachecily do takiej wspolpracy:lol: A`ze babki aktywne i z para to i na pewno dadza rade;)

Dopisuje jeszcze, ze Alfa zostala wyadoptowana w PL, miejmy nadzieje ze trafila do super domku.

Posted

dusje napisał(a):
Alfa z tego watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/pan-za-tm-sunia-za-kratami-tregedia-czlowieka-psa-123687/ dlugo nie czekala:lol: i domek juz znalazla. Jutro podrzuce Miszka fundacji, a tu przyznam sie ze juz o nim wspominalam wczoraj w rozmowie z zalozycielka fundacji i Miszek ma gwarantowana prezentacje. Czekalam tylko na zgode dogo wiec moge juz dzialac:lol::lol::lol: Czy wie ktos jak dlugo Miszek przebywa w przytulisku i jaki jest jego stosunek do kocurkow?

Witam Was,
czy moglabys dusje podac mi namiar tej fundacji z ktora wspolpracujesz? tzn. rozumiem w Holandi bo mam schronisko w Pl ktore tez pomocy potrzebuje.

Posted

Nie wiedziałam, że Miszek może dziabnąć :oops: Za każdym razem jest w grupie psów witających, zainteresowanych człowiekiem, razem z innymi podchodzi do głaskania, żadnych negatywnych reakcji z jego strony nie było jak do tej pory, kiedy przychodziłam. Może to dotyczy sytuacji stresowych... Ostatnio go mierzyłam, jest wzrostu pod kolano. Oj Miszek, a to się wszystko skomplikowało...

Posted

Martulinek, tak mowila Pani z przytuliska. Nie wiem, czy jest mozliwosc wyprowadzenia go na spacer poza teren i sprawdzenia jego reakcji na inne obce psiaki i ludzi. Nie wiem czy chcialabys zaryzykowac i sama wyczesac go, zeby sprawdzic jak reaguje. Jesli dobrze pamietam, Pani wspominala o podowaniu mu sedalinu przed wizyta u weta/ w celu zaszczepienia go/ ale nie chce pokrecic, wiec upewnij sie u zrodla:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Pamietam o tobie slicznoto:lol: Miszku kto cie pokocha, kto podejmie wyzwanie?

Dziewczyny:lol::lol: czy probowalyscie rozeslac wici wsrod osob przysposabiajacych sie do wykonywania zawodu behawiorysty? Probujcie takich znalezc i poproscie o pomoc dla Miszka:lol: