gemsi Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Postanowiliśmy że ograniczymy zgarnianie psów błąkających sę po ulicach ido momentu kiedy nie ustabilizuje się nam nieco ilość podopiecznych. Jednak te bidy mają inne zdanie, w dniu dzisiejszym nastąpiło przegięcie. Młoda poszła do sklepu po bułki, a wróciła w towarzystwie ONki i Czarnucha, próbowałem zignorować ten fakt i potraktować TO COS jak białe myszki, czyli udawać że to tylko imaginacją, i prawie sie udało, bo imaginacja sie oddaliła, niestety po 3 minutach imaginacja położyła się przed domem i nie chciała zniknąć. Wobec tak drastycznych środkw jakie zostały podjęte w stosunku do naszej siedziby, postanowiliśmy przyjrzeć sie imaginacji, okazało sie że to taka para mieszana, dziewczynka dorosła, lat okolo 4-6 śliczna ONka, ktora przyprowadziła ze sobą młodego szczyla, lat około 8 miesięcy, czarny kundelek, bardzo ładny, z łapką mocno potyarganą (najprawdopodobniej wnyki). Chciał nie chciał, wydawszy kilka niesprecyzowanych i niecelnych przekleństw, spakowałem czarnego do samochodu i zawiozłem do weta (Suka nie chciała sie załadować z nami) Suka została i czekała pod domem do naszego powrotu z lecznicy. Łapka została opatrzona, młodziak dostał antybiotyk i śliczną skarpetę Po przyjeździe ONka dała się ubrać w obróżkę i chętnie wskoczyła do samochodu. Zawieźliśmy towarzystwo na płatny tymczas. Dziewczyna na pewno domowa, doskonale zorientowana co to jest buda, władowała sie jak tylko budkę zobaczyła. Psiaki są troche zmęczone, i lekko wychudzone, ale bez tragedii, stan ogólny dobry. Szukamy więc domów, dla IlONki i Czarnucha a oto oni : Wiecej zdjęć na www.adopcjepsow.org Quote
Soema Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Nie wyglądają źle.. ktoś wyrzucił?:/ niestety moje ONki moim rodzicom w zupełności wystarczą.. A ja tylko koty przyciągam.. :hmmmm: Quote
gemsi Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Soema napisał(a):Nie wyglądają źle.. ktoś wyrzucił?:/ niestety moje ONki moim rodzicom w zupełności wystarczą.. A ja tylko koty przyciągam.. :hmmmm: nie wiem czy ktos wyrzucił, wygląda na to że są do sie przywiązane, suka została ponad godzinę pod naszym domem i cierpliwie czekała aż wrócimy, Mlody jest troche za chudy, a ONka ma sporo futra, Quote
gemsi Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Dorothy napisał(a):sliczna z niej psica :-) Śliczna, Śliczna, on tez ładny i bardzo symaptyczny, Quote
zachary Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Piękne psy.I onka i czarny.Dobrze wiedziały,gdzie udać się po pomoc:evil_lol:.Jesteście cudowni. Quote
gemsi Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 zachary napisał(a):Piękne psy.I onka i czarny.Dobrze wiedziały,gdzie udać się po pomoc:evil_lol:.Jesteście cudowni. ciekawe kto je do nas skierowal, nie widzialem zadnych drogowskazow, ja nie chce byc cudowny, ja chce sie wyspac, to jest daleko posuniety spisek, ja protestuje zeby zwierzeta sie umawialy, czy one prowadza jakis ranking na najbardziej naiwnych frajerow ? na tym osiedlu jest kilkadziesiat domow, sami dobrzy ludzie, ;) Quote
Dorothy Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 huehuehue oczywiscie ze maja ranking, i mentalnymi kanalami posylaja sobie informacje w ktorym domu mieszka ten najmieksiejszy frajer :evil_lol: ja to znowu mam tak ze gdzie nie pojde to cos mi pod nogi wlezie, na oczy sie pcha, szczeka do ucha, miauczy na drzewie, i kazde jedno potrzebuje zeby je natentychmiast zabrac ze soba bo cierpi. To co, umawiaja sie, ustalaja ktoredy chodze i czatuja tam na mnie?? Drogi ten platny tymczas? Nie trzeba jakiejs zrzutki? Quote
gemsi Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 [quote name='Dorothy'] Drogi ten platny tymczas? Nie trzeba jakiejs zrzutki? na szczescie nie jest najdrozszy 10PLN za dobe za psa, ale i tak to wychodzi 300 za miesiac na glowe , wplaty wszelakie mozna robic na konto stowarzyszenia z dopiskiem "Ilonka i Czarny" nr konta [FONT=Verdana]PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 [/FONT] Quote
zachary Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Gemsi, wyśpisz się na emeryturze:evil_lol:.Ja też marzę o wyspaniu się:cool3:.I co, nic! I tak jesteś cudowny, chcesz, czy nie:evil_lol:.Ilonka i Czarny, super imiona. Quote
gemsi Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Dorothy napisał(a):huehuehue To co, umawiaja sie, ustalaja ktoredy chodze i czatuja tam na mnie?? Dorothy, my postanwilismy z domu nie wychodzic, to same przylazly pod dom, wdawalo nam sie ze wystarczy sie w domu schowac... Quote
Soema Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 gemsi napisał(a):Dorothy, my postanwilismy z domu nie wychodzic, to same przylazly pod dom, wdawalo nam sie ze wystarczy sie w domu schowac... Nie ma tak dobrze ;) psy wiedzą przecież najlepiej. Wielkie serce i niezawodny nos... Widocznie pachniecie inaczej :eviltong: Quote
basia0607 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 He, he, one dobrze wiedzą gdzie mają iść po pomoc. Quote
gemsi Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Bylem dzisiaj z Czrnym u weta, noga wyglda tak sobie, srednio, bedzie sie dlugo leczyla, ma spore ubytki, musi miec zakladany co dwa dni opatrunek zelowy (jakis taki specjalny plaster ktory przyspiesza gojenie takich glebokich ran), Czarny jest strasznie przytulny i mily, pcha sie do glskania, laduje si ena kolana, przytula glowe, znosi wszytskie zabiegi weterynaryjne bez mrugniecia i skrzywienia, Bardzo potrzebny dom tymczasowy, a najlepiej staly dla tej pary, Ilonka nie lubi zostawac bez niego w kojcu, strasznie sa ze sobą zżyte, Dzisiaj dokladnie zajrzalem w zęby, Czarny jest jednak starszy, moze miec 2 lata. Szukamy pilnie domu Quote
esperanza Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Czarny dziś dosyć dosadnie wyraził niechęć do kurdupla, który podlewał mu kojec, więc teraz mamy dwóch delikwentów w bandażach. :angryy: Ilonka ma cieczkę więc adoruje czarnego i bardzo sprytnie wydostaje się z wybiegu. Poprosiłyśmy o zabezpieczenie kojca od góry. Piękna z niej suka, ale jest trochę niedotykalska i boi się gwałtownych ruchów. Aleksandra_B wstawi nowe zdjęcia. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś ją porzucił, chociaż bywa, że nawet modne westy trafiają na ulicę. :shake: Quote
Aleksandra_B Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Sunia jest przepiękna. Rzeczywiście trochę nieufna wobec człowieka, ma odruchy jakby była bita. Ciężko było jej zrobić zdjęcia bo biegała, biegała, biegała... Myślę, że przed adopcją trzeba ją koniecznie wysterylizować. Quote
Aleksandra_B Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Wesoły, przyjazny chłopak. Super psiak. Quote
esperanza Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Robi się nieciekawie, Ilonka ciągle wyskakuje z boksu, a psy się wściekają czując, że ma cieczkę. :shake: Quote
beka Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Jak wysoki jest ten boks? Czy ona chodzi po siatce? To istone przy poszukiwaniu domu... Quote
esperanza Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Beka dziękuję, że tu zajrzałaś :p Boks jest wysoki na około 2 metry. Suka w jakiś sposób odbija się z dachu budy. Nie widziałam, jak to zrobiła, a jedynie efekty. Wystraszyłyśmy się troszkę, gdy Ilonka ścięła się z Dalmą o połowę mniejszą. Suczka sprawia wrażenie troszkę nieprzystępnej- typ psa, który potrzebuje czasu, by zaufać. Quote
beka Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='esperanza']Boks jest wysoki na około 2 metry. Suka w jakiś sposób odbija się z dachu budy. Nie widziałam, jak to zrobiła, a jedynie efekty. quote] Ciekawe czy z domu też by uciekała ? Quote
esperanza Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Mam wrażenie, że ona nie potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem, może nie przebywała stale z ludźmi i w kojcu mieszkała. Jak bardzo jest sprytna wolałabym się nie przekonywać :razz: Wystarczy, że odpowiedni dom sobie wybrała i przyplątała się pod bramę jayo i gemsi :diabloti: Quote
Recommended Posts