Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pytam bo Agata pisała, że lepiej o sunie małą pytać bo mamuśka ma DT, a i DT się wypowiadał, że mamuśka może zostać u niej jeszcze :) ale jeśli DS nie wypali mogę wziąć małą do mnie i popytać ludzi którzy dzwonili do mnie o moją tymczasowiczkę. Nie chcę żeby tej bidzie się coś stało, za dużo ostatnio psiaków straciliśmy:-(

Posted

Słuchajcie, u mnie jest jeszcze lady, tymczasowiczka, która ma juz dom zaklepany, ale czeka jeszcze u mnie na sterylkę, Myśle , że około 10 dni jeszcze. Potem mogę wziąć na DT malucha i szukać mu domu.
ale do tej pory uważam, że jak najszybciej trzeba wziąć ja ze wsi gdziekolwiek. Jeśli ktoś moze jej dać DT od zaraz, róbcie to.
Dom o którym mówiłam sprawdzę w weekend, wcześniej nie dam rady. Mam za dużopsów na głowie.

Posted

Gdybyśmy miały możliwość wzięcia malucha chociażby na 2 dni do siebie, to uwierz, że zrobiłybyśmy to. Nie ma go gdzie przetrzymać, więc musiałby jechać od razu do Ciebie, lub do Soemy...
Nie wiem w końcu która z Was ma go wziąć?

Posted

Ja też już nie wiem :oops: ja mogę ewentualnie psinę wziąć, muszę tylko wiedzieć kiedy i jak. Mogę jej szukać domku w Krk. Jeśli Agata ma możliwość ją wziąć i już potencjalny domek to może tam jest większa szansa, ale jeśli psina ma być na dworze nadal to ja ją wezmę. A ona ma 4miesiące, wiadomo coś jak się zachowuję? :oops:

Posted

Mi też wydaje się, że trzeba w miarę szybko podjąć decyzję, bo każdy dzień zwłoki to kolejny malutkiej na dworze :placz:

Co do jej zachowania w domu, to nic nie wiadomo, ale jej mama (po sterylce, w DT u Mandragory) i siostra (sunia, która pojechała do DS do p. Dagmary) zachowywały się bardzo podobnie. Myślę, że może byłoby też tak w przypadku drugiej małej dziewczynki.

Otóż mama i siostra na początku siedziały w koszyczkach-swoich kojcach i bały się pójsć gdziekolwiek pozwiedzać.
Sioo i koopkę robiły ładnie na dworze-jakby wiedziały, że nie można załawiać się w domu. Jadły bez opamiętania (biedne, głodne po pobycie na wsi), były cichutkie, grzeczne-ideał :cool3:
Nic tylko brać!

Posted

Własnie dostałam cynk, że mój padre będzie jechał z delegację do Kraka w przyszłym tygodniu!

Oczywiście szczeniora by się wcisnęło :evil_lol:
Pojechałby w kontenerku kocim.

Piszę tylko, że jest taka ewentualność. Jeśli weźmie go Agata (nadal nie wiem do jakiego miasta :cool3:) to będziemy kombinowac inny transport.

Posted

Masza4 napisał(a):
Dlaczego szybciej? Wątpię czy coś wcześniej by się znalazło, ale można próbować.
Poza tym nie wiem co z Agatą...

Bo są pewne okoliczności, o których nie warto pisać publicznie.. ;)
No Agata napisała, że za 10dni do niej by mogła jechać, a dom sprawdzi na weekendzie..

Posted

Nie no nie jadę, jak mam mieć psa :eviltong: po prostu mam kilka innych spraw i muszę to logicznie rozplanować.. Poza tym ten tydzień mam wolniejszy i bym mogła więcej czasu psiakowi poświecić żeby się zaaklimatyzował ;) to ja czekam na informację..

Posted

No więc nie wiem...
Możemy rzucić prośbę o transport na transportowy i szukać czegoś na ten tydzień, ale Lublin to miasto gdzie wrony zawracają :eviltong: więc pewnie trudno będzie z dojazdem do Kraka stąd.
No chyba, że ktoś będzie jechał np do W-wy, a z W-wy np. zabiorą psinę do Kraka. Ale to skomplikwoane, a i dla małej stresujące.

Czy w ogóle odpada opcja przywieznia małej w przyszłym tygodniu, jeśli nic się wcześniej nie znajdzie?
'Moja' opcja transportu jest na 100% pewna.

Posted

Nie no w ogóle to nie, jeszcze po drodze może być tak, że Agata sprawdzi domek i będzie okey.. A jak nie to po prostu może być troszkę ciężej i tyle :) chyba, że mi coś wypadnie i np bym psa ewentualnie nie mogła odebrać.. Można wrzucić na transportowy, a nuż się uda..
Z Wwa jest też ciężko ;) wiem z doświadczenia.. chyba, że znów by ktoś jechał znajomy. Ehh :shake: a ta psina ma stały kontakt z ludźmi?

Posted

Soema napisał(a):
a ta psina ma stały kontakt z ludźmi?

jest regularnie dokarmiana, zaginiona_sara mówi, że garnie się do ludzi. to jej pupilka tak w ogóle z trzech panienek :loveu:

Posted

I takie kochane maleństwo siedzi tam samo i marznie :-( do Lbln to ja nie pojadę chyba teraz :roll: wrzucił już ktoś prośbę na transportowy? Jak najszybciej ją trzeba wziąc stamtąd.

Posted

To na czym stanęło? Agata69 się nie odzywa.. Masza4 jak coś to kiedy ten "Twój" transport by był? Chciałabym w miarę szybko wiedzieć, bo jeszcze są inne psiaki co by do mnie mogły przyjechać :roll:

Posted

To trzeba szukać transport... Biedactwo. :(
napisałam do jednej osoby na pw, czekam na odp co do tymczasowego tymczasu w Wwa..
nikt nie ma znajomych, co by mogli ją przy okazji podrzucić? :roll: