Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evl, dobre fotki są naprawdę bardzo bardzo potrzebne. Też prowadziłam kiedyś stronę i wiem, że ludzie zwracają uwagę przede wszytskim na zdjęcia, nie ma opisy!
Czy mogłabyś umówić się jakoś z mandragorą i porobić Nince zdjęcia np. na trawce, w domu, na smyczy i bez, różne?

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mam czas np. w piątek. o 9.30 kończę zajęcia i do jakiejś 14-15 mam wolne. jeśli nie, to następny czwartek mam wolny. jakby co, trzeba wcześniej krzyczeć, że się chce, bo muszę pojechać do domu po drugi aparat :cool3:

Posted

W sobote mam czas najlepiej rano , lub do godz 15.00. W niedziele juz bardziej. Na tyg zupelnie odpada bo nie mam czasu. Chyba ze wtorek.
Tak ,jestem za zrobieniem fotek, moja siostra ma lustrzanke, moglaby zrobic ale skoro evl ma juz doswiadczenie w robieniu fotek zwierzakom, to mozemy sie umowic, moze kiedy przyjedzie zaginiona_sara?
Ubranka nie ma w sklepie zoologicznym. Pytalam w tym na orlej ale sa tylko w klinikach.
Zastanawiam sie, czy jesli sunka ma spedziec zime w budzie sama, jelsi wszystkie szczeniaki znajda domy, to moze zostawilabym ja u siebie do czasu az znajdzie dom. Ale to tylko gdybania, musze to przemyslec i popytac. Malenka jest bezproblemowa, milutka, nie mialabym chyba serca oddac jej jesli mialaby spedzic zime w budzie. Ale nic narazie nie chce mowic, tak pisze. Nie zalezy to tylko ode mnie.

Posted

zobaczymy czy beda sie odzywac nadal
czy beda zainteresowani
mieszkaja gdzies kolo pulaw
pytali kiedy mozna zobaczyc przyjechac
itd.
mowilam o warunkach umowy ale sie zgodzili a teraz nic czyli mysle ze chyba nie
zobacze moze jakies deski sa kupie gwozdzie i juz mam ochotnika do robienia budki :) normalnie moj pracownik roku heheh ja bym zrobila taka ze by sie rozpadla a moj ochotnik potrafi robic budki
bedzie chyba fajnie wygladac tylko nie mam nic na dach na pokrycie
a jak mowicie malutka uwiazac?na czym?jak ja zatrzyac przy budce zeby znow jej ktos nie polamal...

Posted

mandragora33 napisał(a):

Tak ,jestem za zrobieniem fotek, moja siostra ma lustrzanke, moglaby zrobic ale skoro evl ma juz doswiadczenie w robieniu fotek zwierzakom, to mozemy sie umowic, moze kiedy przyjedzie zaginiona_sara?
Ubranka nie ma w sklepie zoologicznym. Pytalam w tym na orlej ale sa tylko w klinikach.
Zastanawiam sie, czy jesli sunka ma spedziec zime w budzie sama, jelsi wszystkie szczeniaki znajda domy, to moze zostawilabym ja u siebie do czasu az znajdzie dom. Ale to tylko gdybania, musze to przemyslec i popytac. Malenka jest bezproblemowa, milutka, nie mialabym chyba serca oddac jej jesli mialaby spedzic zime w budzie. Ale nic narazie nie chce mowic, tak pisze. Nie zalezy to tylko ode mnie.

byloby super gdyby mogla zostac u Ciebie az do znalezienia domu!!!
szczeniaki pilnuja sie bardziej domu jak jej nie ma i nie wychodza nigdzie dalej
nie wiem czy mi sie uda w niedziele
zadzwonie w razie czego bo mam mlyn ale wiem jak bardzo psinka by sie cieszyla z mojej wizyty
w koncu mnie dluzej zna

zdjecia to koniecznosc kto potrafi zrobic dobre to bardzo prosze
ulatwi to znalezienie domu

Posted

Mandragora, faktycznie jeśli szczeniory pójdą do domu, to sunia zostanie całkiem sama :shake: może domownicy pozwolą zatrzymać ją na troszkę dłużej...z kotem bezproblemowo jak na razie...

Zaginiona_sara-wiązać NIE! Pewnie, ze nie łaziłaby po drodze itd, ale zawsze gdy pies chodzi luzem to mu chociaż troszkę cieplej, a i przed 'złym człowiekiem' ucieknie...

Posted

Masza4 napisał(a):
Mandragora, faktycznie jeśli szczeniory pójdą do domu, to sunia zostanie całkiem sama :shake: może domownicy pozwolą zatrzymać ją na troszkę dłużej...z kotem bezproblemowo jak na razie...

Zaginiona_sara-wiązać NIE! Pewnie, ze nie łaziłaby po drodze itd, ale zawsze gdy pies chodzi luzem to mu chociaż troszkę cieplej, a i przed 'złym człowiekiem' ucieknie...

ale w razie pogryzienia odpowiadac bedzie wlasciciel posesji na ktorej pies przebywa lub osoba ktora zaszczepila sunke bo beda automatycznie uznani za wlascicieli, bo jesli to nie ich pies to po co szczepili i zrobili budke.. nikt nie przyjmie wytlumaczen ze z dobrego serca
niestety ale ona byla przerazona w miescie a zaczela szczekac na rowerzyste to mysle ze na wsi bedzie to jej glowna atrakcja
niestety na bieganie wolno mysle ze rodzina sie nie zgodzi ze wzgledu na odpowiedzialnosc za szkody przez nia wyrzadzone

trzeba by jakies dlugie i lekkie uwiazanie albo jakis kojec
ale nie mam materialow ani zdolnosci do tego

juz ludzie na wsi mowili zeby cos zrobic bo bedzie nam sie mnozyc, bo rzekomo kure zlapala
wole nie myslec o ich sposobach zalatwienia problemu

jestem zdecydowana przeciwniczka trzymania psa luzem jesli ogrodzenie jest w stanie tragicznym jakby go nie bylo
mnie tez nie cieszy jakby mi jakis pies ujadal przy nogach czy to piechotka czy rowerem
nie chcemy odpowiadac za dobre serce i dostac za to jakas kare
szkoda malej bo zadbaliscie o nia i szkoda gdyby ja potracil samochod albo ktos tym razem zalatwil gorzej niz wtedy co byla polamana bo szczekala na kogos..

Posted

taki pies i buda na wsi gdzie nie ma stalego kontaktu z czlowiekiem jest w ogole nieporozumieniem
taki piesek jesli juz w budce(bo to zna od dlugiego czasu a raczej bezdomnosc zna) powinien miec staly kontakt z czlowiekiem

jeszcze nie wiem dokladnie co zrobimy ale przy takich warunkach to chyba bedze najlepsze rozwiazanie

a najlepiej by bylo gdyby ktos mial wolna ciepla budke na ogrodzonym podworku
malutka jak byla na ogrodzonym terenie po prostu siedziala w jednym miejscu pospacerowala i siedziala
zadnych podkopywan piszczenia etc.
to jest bardzo uczuciowy piesek i musi miec swojego czlowieka
wiem ze najlepiej by bylo jakby zostala u mnie bo mnie juz zna ale warunkow nie ma

wiesz ze nie chce zeby skonczyla przykuta do budy ale bede chyba zmuszona jesli ona wroci na wies, moze jednak przestanie sie wloczyc po pobycie w bloku wtedy nie byloby potrzeby wiazania
mam nadzieje ze moze mandragora bedzie mogla na dluzej
jesli sie uda to swietnie
ja w niedziele postaram sie ja odwiedzic bo wszystko nowe to duzy szok dla niej
bo tu chodzi tez o jej bezpieczenstwo

sama jak widze ze ktos ma podworko ogrodzone a pies wisi na lancuchu bo tak wygodniej to....szkoda gadac
pies po to ma nogi zeby spacerowal, oczywiscie nie sam puszczony luzem po wsi czy miescie
ale nawet jak ma pilnowac podworka to z lancucha niewiele zdziala

Posted

Nina hop :razz:

a ja chciałam tutaj zakomunikować, że zdjęcia mogę robić np. w sobotę koło południa, bo po pierwsze jest najcieplej a po drugie jest dobre światło. jeśli mam przyjechać i robić proszę o kontakt :cool3:

Posted

dzięki :oops: dziś zauważyłam, że dodano nowe koty, ale ja robiłam te, pod którymi są numery boksu i z obroży w opisach. nie uważam się za jakiegoś eksperta w sprawach zdjęć, broń Boże, jestem raczej "pykaczem" - jak jest coś interesującego, to pykam ;) :oops:

wiem jednak, że niestety ludzie są wzrokowcami i dobre zdjęcia - takie, na których zwierzę jest zrelaksowane, zaciekawione albo po prostu urocze przyciągają jak magnes...

Posted

Tak, sunka dostała wczoraj zastrzyk, nie u weta na orlej, bo byl zamkniety ale obok zwiazku kynologicznego. Kupilam rowniez ubranko :multi: ktorego nieznosi:evil_lol: sunka ostatnio czesciej sie drapie, balam sie ze to pchly ale nic z tych rzeczy. Prawdopodobnie to albo reakcja alergiczna albo to, ze ma bardzo przetluszczona siersc, niestety wykapac jej nie wolno jeszcze, wiec tylko powinna dostawac 1/2 tabletki wapna oraz dietka beztłuszczowa. Pogardzila ostatnio puszka dla psow hehe. A dzisiaj okazalo sie, ze dostala nawet podwojna porcje jedzonka. Najpierw ode mnie, a potem od mojej mamy, ktora nic nie wiedziala ze sunka juz jadla :evil_lol: Juz smielsza jest, choc nadal woli lezec caly czas w koszyku. Chyba ze biore szelki do reki to wyskakuje z koszyka i biegnie z ogonkiem do gory. Uwielbia spacery. Lubi tez lezec przy kims, zeby ja ktos glaskal, przytulal. Przychodzi specjalnie i czeka az ktos ja wezmie na kolana ale nigdy nie jest nachalna. Ogolnie zero problemow jest z nia. Nawet ze zwierzakami sie polubila.Na krolika, ktory biega obok niej, obok jej miski nie zwraca szczegolnej uwagi. Przypatruje sie, ale nie szczeka, nie warczy. Wiadomo, zawsze zachowuje ostroznosc i jestem w razie czego blisko ale myslalam ze bedzie negatywnie do niego nastawiona. Z kotem juz z jednej miski pija. Chyba to jedyny obcy pies, ktorego zaakceptowal moj kot, moze dlatego ze jest mniejszy od niego.
Co do niedzieli to jeszcze nic nie wiem. Natomiast jutro mam czas do godz 13-14.00.
W sprawie pozostawienia sunki u mnie dluzej jeszcze nic nie wiem.Nie pytalam. A co ze szczeniaczkami? I jednym i drugim??

Posted

mandragora strasznie zaluje ze mala nie moze zostac u Ciebie na stale bo chyba ma tam jak w niebie

jakie zastrzyki jej dajecie?przeciwbolowe pewnie?

tlusta siersc ma i zmiana klimatu z dworu na mieszkanie pewnie swoje robi
taka fajna dziewczynka i sie o nia nie bija...
ale jak evl zrobi ladne fotki to mam nadzieje ze sie to zmieni

Posted

umówiłyśmy się jednak na 14, bo ja sobie spałam jak mi mandragora smsy pisała :evil_lol: :oops: musiałam odespać stresujące trzy dni ;)

Masza, chodzi Ci o takie ogłoszenia kartkowe, tak?

Posted

zdjęcia będę miała jutro, muszę załatwić laptoka do przerzucenia :razz:
ogłoszenia w necie mogę porobić tylko dzisiaj mi internet albo serwery odmawiają posłuszeństwa :angryy:, bo Nina nie ma osobnych, tylko z maluchami. mandragora obiecała wpaść na wątek i napisać parę rzeczy o suńce.

a może by tak napisać maile do Kuriera Lubelskiego czy Dziennika Wschodniego? Ona jest idealna dla starszej babci na kolanka :oops: a takie babcie to niekoniecznie czytują dogomanię czy allegro :evil_lol: