Masza4 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 A coś więcej na ten temat? Kto to? I czy pytał o dwa maleństwa, czy o jedno? Quote
mandragora33 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Sobota popoludniu mi tak srednio pasuje ;/ najlepiej rano albo do godz 14.00. W piatek tak jak juz pisalam, po 18.00 choc i tak najlepiej to w sobote. Adres wyslalam na pw do zaginionej_sary. Jak bedzie u mnie, porobie jej troche zdjec, wklei sie je do ogloszenia. Zawsze to cos wiecej, ze sunia juz przybywala w domku. Zdarzysz z odrobaczaniem Zaginona_Sara? To super ze ktos juz sie pytal :multi: mam nadzieje, ze sunki beda mialy domek :p Quote
evel Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 zaginiona_sara, pamiętaj, żeby wspominać o tym, że ewentualny właściciel zostanie zobowiązany do sterylizacji suczynki w odpowiednim wieku :razz: Quote
mandragora33 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Tzn jak bedzie u mnie Ninka to jej probie zdjecia, nie Zaginionej_Sarze:evil_lol: Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 "Witam, Czy jest mozliwosc "zaadoptowania" tylko jednego szczeniaczka? Wiem,że rodziny się nie rozdziela, ale mam bardzo male mieszkane i nie bylabym w stanie wychowac ich wszystkich. Natomiast juz od dluzszego czasu marzę o piesku(być może to instynkt macierzynski sie we mnie odzywa, bo narazie nie moge miec swoich dzieci a bardzo bym chciala miec kogos takiego do kochania ;)." :razz::razz::razz: odpisuję ^^ Quote
mandragora33 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 :multi: mam nadzieje, ze to odpowiedni domek. Jak tak to bede sie baardzo cieszyla, ze jedna psinka znajdzie rodzinke :p Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 no to walnęłam kobitce wypracowanko. jeśli się nie zrazi wzmiankami o sterylce, umowie i wizycie przedadopcyjnej (wszystko wytłumaczyłam najlepiej jak potrafię) to znaczy, że to właściwa osoba :razz: Quote
mandragora33 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Oby to byla ta wlasciwa osoba, a nie pisala o ktorego szczeniaczka jej chodzi??....a co z ta osoba o której mowila Zaginiona_Sara?? Wiecie, tak pomyslalam, ze jak evl kupi szeleczki, ja moge mala smyczke kupic tak do kompletu, miseczki tez kupie to moze bysmy pozniej w ogloszeniu napisali, ze psinka z wyprawka?? :lol: Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 nie pisała, ale jakoś tak ogólnie ciepły ten mail mi się wydał... :oops: więc może... byłoby super :multi: z wyprawką, no niezłe ;) Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 "Rozumiem, sama czytalam w internecie o tej umowie adopcyjnej i uwazam,że jest to bardzo dobry pomysl :). Osobiscie trochę się zaczynam teraz lękać czy podołam temu, ale chyba tak jest zawsze przed bardzo ważną decyzją ;). Mogłabym przyjechać zarówno na rozmowę jak i po odbior pieska, jeśli oczywiście polubiłby mnie. Jestem z Lublina, dokładniej z Poręby." :razz: i co teraz? :hmmmm: idziemy na wizytę? Masza? :lol: Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 dzwonilo do mnie mlode malzenstwo zdecydowali sie na czarna gladka moja pupilke chca ja odebrac dzisiaj takze ja spisze dane i jakas prowizoryczna umowe jak sie zdecyduja i ktos zalatwi reszte wspomnialam o sterylce moze sie nie rozmysla skoro nie przejmuja sie ze trzeba podjechac ok40-50km po malenstwo ale jesli beda w stanie dopilnowac suczki mysle ze sterylka to kwestia do dogadania ja im dzisiaj wydam malenstwo bo wydaja mi sie konkretni moze ci sami co maila pisali sa chyba z ul Drzymaly o ile dobrze pamietam prosze kogos o dokonczenie formalnosci postaram im sie najlepiej przedstawic jak potrafie warunki umowy Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 UMOWA ADOPCYJNA Dane nowego opiekuna (dane te nie będą przekazywane osobom trzecim, zostaną wykorzystane jedynie na potrzeby dokumentacji): Imię i nazwisko_______________________________________________ Nr dowodu osobistego ______________ Telefon kontaktowy_____________ Adres Dane psa: Imię ________________ Płeć ____________ Wiek __________ Rasa _________________ Miejscowość, dn. _______________________ Umowa zawierana jest pomiędzy osobą adoptującą psa, zw. dalej adoptującym a osobą wydająca psa, zw. dalej wolontariuszem. Zobowiązuję się do otoczenia psa rzetelną opieką, najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym: 1) Jeśli pies ucieknie, zobowiązuję się powiadomić wolontariusza, jak też podjąć wszelkie kroki zmierzające do odnalezienia go. 2) Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go wolontariusza lub zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna oraz powiadomię o tym wolontariusza. Nie porzucę psa, ani nie oddam go do schroniska, nie będzie również sprzedany. 3) Pies będzie miał obrożę z moim telefonem i/lub adresem. 4) Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską. 5) Pies nie będzie trzymany na łańcuchu. 6) W przypadku psa mieszkającego na zewnątrz, zobowiązuję się zapewnić mu ocieploną budę, wybieg, w czasie upałów ocienione miejsce oraz stały dostęp do wody i odpowiedni posiłek dwa razy dziennie. 7) Pies nie jest przeznaczony do rozrodu - będzie poddany zabiegowi sterylizacji/kastracji do ukończenia przez zwierzę _____ mies. życia. 8 ) Pies nie będzie traktowany niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt. 9) Wyrażam zgodę na kontrole poadopcyjne. W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu. _____________________________ Podpis adoptującego _____________________________ Podpis wolontariusza Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 tusz mi sie skonczyl a u nas nie ma xero wiec napisze prowizorke i prosze o przeprowadzenie dalszych formalnosci przez kogos obeznanego urwalam sie wczesniej i powinnam zdazyc po tabletki bola mnie nozki ale raczej sie wybiore pomozemy nawet przy sterylce co?zrobimy jakis bazarek jak bedzie trzeba Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ja osobiście uważam, że jak poczekają jeden dzień to nic się nie stanie, a umowa musi być porządna i np. taka, jaką wstawiłam, bo w razie czego to jedyny dokument jaki mamy. apeluję o dzień zwłoki! :oops: Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 OK, jeśli będzie tak napisana to nie widzę problemu. P.S. Pani od e-maili bardzo rozsądnie pyta o małą długowłosą. Myślę, że poczekamy na Maszę i wtedy umówimy się konkretnie na wizytę przedadopcyjną w najbliższym terminie. Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 bardzo im zalezy im szybciej tym lepiej dla pieskow bedzie napisana recznie o tej tresci dzieki za wzor o ile sie nie rozmysla rozumie tylko ja sie zgodzilam na dzisiaj ... Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ale to oni przyjadą po sukę? coś za szybko to wszystko... nie będzie kontroli przedadopcyjnej? :shake: Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 czyli wydac dzisiaj? bo moi pytali o krotkowlosa napiszemy kazalam zeby wzieli dokument jak narazie unajemy ze jest zarezerwowana jesli dzisiaj sie nie odezwa do mnie to zwalniamy ja:) Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 jak musi byc to powiem ze musi byc i musza poczekac ale kto i kiedy ja przeprowadzi? prosze sie zglaszac zaraz noguje po tabletki bo wet zamknie sie Quote
evel Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 wg mnie to powinno być tak, że jak im zależy to poczekają :diabloti: ja z tą swoją babeczką się umawiałam tak, że umówimy się na rozmowę przedadopcyjną i potem dopiero dostarczymy psiaka. Pani wyraziła zgodę, zależy jej, poczeka, nic na gwałt. ja rozumiem, że ktoś bardzo bardzo chce, ale pośpiechem można czasem wszystko zepsuć. skoro suńki siedzą tam gdzie siedzą, to dwa dni dłużej nic się nie stanie. a może wyjdzie to tak, że w ramach możliwości jutro/pojutrze zrobimy wizyty przedadopcyjne a w piątek całą trójcę się przywiezie już. nie wiem. MASZO4, czy podejmiesz się ze mną przeprowadzenia wizyt przedadopcyjnych? dla mnie to będzie debiut, mam tremę :evil_lol: Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 moja pani sie zgodzila na wizyte ma wyslac mi adres pieski beda wszystkie odrobaczone kupilam tabletki dla wszystkich i dla mojej jest duza nadzieja na dom!! :loveu::loveu::multi: Quote
mandragora33 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 No to widze ze sie troche cos rozkrecilo. Ja tez uwazam, ze jesli im zalezy, to poczekaja jeden, dwa dni. Jesli nie maja nic do ukrycia to sami powinni zrozumiec, ze to dla dobra psiakow. Widze, ze ta pani od e-maila moze okazac sie dobrym domkiem. :p Jesli wszystko pojdzie ok, to tylko mamusia zostanie jeszcze do adopcji. I mam nadzieje,ze wszystko skonczy sie pomyslnie :p Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 moja rezerwuje krotkowlosa rozumie ze maja byc takie procedury i ma wyslac adres (zobaczymy czy sie nie rozmysli) czy formalnosci jej nie wystrasza tabletki sa dla wszystkich teraz jak tylko tam bede to im podam, moze jutro Quote
zaginiona sara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 nie to zebym byla niecierpliwa ale nie wysyla adresu trudno moze z koniecznosci jakos uda sie ja zostawic najgorzej na cieczke... i mamuske trzeba bedzie oddac w dobre rece bo tam moze ja ktos np. otruc za kury im szybciej beda zabrane male tym lepiej nie przyjma nawykow spacerowiczki Quote
Recommended Posts