Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sobota popoludniu mi tak srednio pasuje ;/ najlepiej rano albo do godz 14.00. W piatek tak jak juz pisalam, po 18.00 choc i tak najlepiej to w sobote. Adres wyslalam na pw do zaginionej_sary. Jak bedzie u mnie, porobie jej troche zdjec, wklei sie je do ogloszenia. Zawsze to cos wiecej, ze sunia juz przybywala w domku. Zdarzysz z odrobaczaniem Zaginona_Sara?
To super ze ktos juz sie pytal :multi: mam nadzieje, ze sunki beda mialy domek :p

Posted

zaginiona_sara, pamiętaj, żeby wspominać o tym, że ewentualny właściciel zostanie zobowiązany do sterylizacji suczynki w odpowiednim wieku :razz:

Posted

"Witam,
Czy jest mozliwosc "zaadoptowania" tylko jednego szczeniaczka? Wiem,że rodziny się nie rozdziela, ale mam bardzo male mieszkane i nie bylabym w stanie wychowac ich wszystkich. Natomiast juz od dluzszego czasu marzę o piesku(być może to instynkt macierzynski sie we mnie odzywa, bo narazie nie moge miec swoich dzieci a bardzo bym chciala miec kogos takiego do kochania ;)."

:razz::razz::razz:
odpisuję ^^

Posted

no to walnęłam kobitce wypracowanko. jeśli się nie zrazi wzmiankami o sterylce, umowie i wizycie przedadopcyjnej (wszystko wytłumaczyłam najlepiej jak potrafię) to znaczy, że to właściwa osoba :razz:

Posted

Oby to byla ta wlasciwa osoba, a nie pisala o ktorego szczeniaczka jej chodzi??....a co z ta osoba o której mowila Zaginiona_Sara??
Wiecie, tak pomyslalam, ze jak evl kupi szeleczki, ja moge mala smyczke kupic tak do kompletu, miseczki tez kupie to moze bysmy pozniej w ogloszeniu napisali, ze psinka z wyprawka?? :lol:

Posted

nie pisała, ale jakoś tak ogólnie ciepły ten mail mi się wydał... :oops: więc może... byłoby super :multi:

z wyprawką, no niezłe ;)

Posted

"Rozumiem, sama czytalam w internecie o tej umowie adopcyjnej i uwazam,że
jest to bardzo dobry pomysl :).
Osobiscie trochę się zaczynam teraz lękać czy podołam temu, ale chyba tak
jest zawsze przed bardzo ważną decyzją ;).

Mogłabym przyjechać zarówno na rozmowę jak i po odbior pieska, jeśli
oczywiście polubiłby mnie.

Jestem z Lublina, dokładniej z Poręby."

:razz:

i co teraz? :hmmmm: idziemy na wizytę? Masza? :lol:

Posted

dzwonilo do mnie mlode malzenstwo
zdecydowali sie na czarna gladka moja pupilke
chca ja odebrac dzisiaj takze ja spisze dane i jakas prowizoryczna umowe jak sie zdecyduja i ktos zalatwi reszte
wspomnialam o sterylce
moze sie nie rozmysla skoro nie przejmuja sie ze trzeba podjechac ok40-50km po malenstwo
ale jesli beda w stanie dopilnowac suczki mysle ze sterylka to kwestia do dogadania
ja im dzisiaj wydam malenstwo bo wydaja mi sie konkretni moze ci sami co maila pisali sa chyba z ul Drzymaly o ile dobrze pamietam
prosze kogos o dokonczenie formalnosci
postaram im sie najlepiej przedstawic jak potrafie warunki umowy

Posted

UMOWA ADOPCYJNA

Dane nowego opiekuna (dane te nie będą przekazywane osobom trzecim, zostaną wykorzystane jedynie na potrzeby dokumentacji):

Imię i nazwisko_______________________________________________
Nr dowodu osobistego ______________ Telefon kontaktowy_____________
Adres

Dane psa:
Imię ________________ Płeć ____________
Wiek __________ Rasa _________________

Miejscowość, dn. _______________________

Umowa zawierana jest pomiędzy osobą adoptującą psa, zw. dalej adoptującym a osobą wydająca psa, zw. dalej wolontariuszem.

Zobowiązuję się do otoczenia psa rzetelną opieką, najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym:

1) Jeśli pies ucieknie, zobowiązuję się powiadomić wolontariusza, jak też podjąć wszelkie kroki zmierzające do odnalezienia go.
2) Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go wolontariusza lub zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna oraz powiadomię o tym wolontariusza. Nie porzucę psa, ani nie oddam go do schroniska, nie będzie również sprzedany.
3) Pies będzie miał obrożę z moim telefonem i/lub adresem.
4) Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską.
5) Pies nie będzie trzymany na łańcuchu.
6) W przypadku psa mieszkającego na zewnątrz, zobowiązuję się zapewnić mu ocieploną budę, wybieg, w czasie upałów ocienione miejsce oraz stały dostęp do wody i odpowiedni posiłek dwa razy dziennie.
7) Pies nie jest przeznaczony do rozrodu - będzie poddany zabiegowi sterylizacji/kastracji do ukończenia przez zwierzę _____ mies. życia.
8 ) Pies nie będzie traktowany niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt.
9) Wyrażam zgodę na kontrole poadopcyjne.

W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu.

_____________________________ Podpis adoptującego
_____________________________ Podpis wolontariusza

Posted

tusz mi sie skonczyl a u nas nie ma xero wiec napisze prowizorke i prosze o przeprowadzenie dalszych formalnosci przez kogos obeznanego
urwalam sie wczesniej i powinnam zdazyc po tabletki
bola mnie nozki ale raczej sie wybiore
pomozemy nawet przy sterylce co?zrobimy jakis bazarek jak bedzie trzeba

Posted

ja osobiście uważam, że jak poczekają jeden dzień to nic się nie stanie, a umowa musi być porządna i np. taka, jaką wstawiłam, bo w razie czego to jedyny dokument jaki mamy.

apeluję o dzień zwłoki! :oops:

Posted

OK, jeśli będzie tak napisana to nie widzę problemu.

P.S. Pani od e-maili bardzo rozsądnie pyta o małą długowłosą. Myślę, że poczekamy na Maszę i wtedy umówimy się konkretnie na wizytę przedadopcyjną w najbliższym terminie.

Posted

wg mnie to powinno być tak, że jak im zależy to poczekają :diabloti:
ja z tą swoją babeczką się umawiałam tak, że umówimy się na rozmowę przedadopcyjną i potem dopiero dostarczymy psiaka. Pani wyraziła zgodę, zależy jej, poczeka, nic na gwałt. ja rozumiem, że ktoś bardzo bardzo chce, ale pośpiechem można czasem wszystko zepsuć. skoro suńki siedzą tam gdzie siedzą, to dwa dni dłużej nic się nie stanie. a może wyjdzie to tak, że w ramach możliwości jutro/pojutrze zrobimy wizyty przedadopcyjne a w piątek całą trójcę się przywiezie już. nie wiem.

MASZO4
, czy podejmiesz się ze mną przeprowadzenia wizyt przedadopcyjnych? dla mnie to będzie debiut, mam tremę :evil_lol:

Posted

No to widze ze sie troche cos rozkrecilo. Ja tez uwazam, ze jesli im zalezy, to poczekaja jeden, dwa dni. Jesli nie maja nic do ukrycia to sami powinni zrozumiec, ze to dla dobra psiakow.
Widze, ze ta pani od e-maila moze okazac sie dobrym domkiem. :p
Jesli wszystko pojdzie ok, to tylko mamusia zostanie jeszcze do adopcji. I mam nadzieje,ze wszystko skonczy sie pomyslnie :p

Posted

moja rezerwuje krotkowlosa
rozumie ze maja byc takie procedury i ma wyslac adres (zobaczymy czy sie nie rozmysli) czy formalnosci jej nie wystrasza
tabletki sa dla wszystkich teraz jak tylko tam bede to im podam, moze jutro

Posted

nie to zebym byla niecierpliwa ale nie wysyla adresu
trudno moze z koniecznosci jakos uda sie ja zostawic najgorzej na cieczke...
i mamuske trzeba bedzie oddac w dobre rece bo tam moze ja ktos np. otruc za kury

im szybciej beda zabrane male tym lepiej
nie przyjma nawykow spacerowiczki