Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaginiona sara napisał(a):
umiesccie moze na allegro ze maja swoj watek na dogomanii

jak TŻ wróci z zajęć to dopisze :razz:

ważyłaś może szczylki, Aniu?

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mandragora kiedy można dostarczytc mamę do Ciebie?
Prawdopodobnie będzie musiała ze 2 dni posiedzieć przed zabiegiem. Bo cały jeden trzeba ją przegłodzić.

A i nie wiem jak wetka będzie miała czas w tym tygodniu. Musimy więc przedstawić sobie nawzajem wszystkie opcje przywozu i operacji.

Osobiście dodam, że wolałabym, żeby operacja odbyła się w przyszłym tygodniu. Ten mam koszmarny.

Posted

Przepraszam, nie mialam dostepu do neta. Czyli ze 2 dni przed zabiegiem musialaby juz u mnie byc, tak? Mysle ze najlepiej by bylo, gdyby przyjechala do mnie w piatek popoludniu, ok 17.00-18.00 albo sobota rano. Moze sobota odpowiedniejsza. Wtedy mam najwiecej czasu, bo to weekend. I moze zeby sterylka odbyla sie jakos w pon? Adres podam na pw. Takiej malutkiej smyczki nie mam automatycznej, ale moze cos pomysle. Jak nie to kupie, no i szeleczki chyba byly by najlepsze. Bo jesli nie umie chodzic na smyczy, to bede musiala uwazac, zeby sie nie wyslizgnela. A sunke widzial wet? Czy jest odrobaczona? Bo w razie to ja moge do weterynarza z nia pojsc.

Posted

mandragora33 napisał(a):
Przepraszam, nie mialam dostepu do neta. Czyli ze 2 dni przed zabiegiem musialaby juz u mnie byc, tak? Mysle ze najlepiej by bylo, gdyby przyjechala do mnie w piatek popoludniu, ok 17.00-18.00 albo sobota rano. Moze sobota odpowiedniejsza. Wtedy mam najwiecej czasu, bo to weekend. I moze zeby sterylka odbyla sie jakos w pon? Adres podam na pw. Takiej malutkiej smyczki nie mam automatycznej, ale moze cos pomysle. Jak nie to kupie, no i szeleczki chyba byly by najlepsze. Bo jesli nie umie chodzic na smyczy, to bede musiala uwazac, zeby sie nie wyslizgnela. A sunke widzial wet? Czy jest odrobaczona? Bo w razie to ja moge do weterynarza z nia pojsc.

Uważam, że dwa dni to taki optymalny czas na to, by sunia troszkę przyzwyczaiła się do nowego miejsca. No i z tym przegłodzeniem też trzeba dopilnować-gdyby biegała luzem po wsi, łatwo mogłaby coś dorwać-chociażby na śmietniku.

Zaginiona_sara jak zapatrujesz się na dostarczenie suni w sobotę?
Muszę wiedzieć, żeby ustalić wcześniej sterylkę. Dla mnie poniedziałek na zabieg to najlepszy dzień.

Smycz moge pożyczyć, ale nie automatyczną (i niezbyt nową :eviltong:)
Szeleczek mikro niestety nie posiadam, ale można tanio kupic dla takiej kruszynki-byłby lepsze od obroży.

Zaginiona_sara, dobrze byłoby odrobaczyć mamę przed zabiegiem. Jeśli to wiejska suczka, to na pewno nigdy nie była odrobaczana.
Generalnie powinno się porządne odrobaczenie przeprowadzić 3 razy-przez 3 kolejne dni-to byłby w ogóle ideał. Ale jeśli podałabyś jej tabletkę raz, to już będzie coś. No i przy okazji możnaby podać coś maluchom, co by nie było zarażenia wtórnego od nich kiedy wróci mama.

Dziś jest poniedziałek. Coś na robale trzeba by kupić jakoś jutro, jeśli sterylka ma się odbyć za tydzień. Niech się wytrują pożądnie wszystkie pasożyty. Dla nich nie będzie to duży zakup-bo przeciez mama waży ok. 5 kg, a maluszki to w ogole kruszynki-i tak pewnie dostałyby coś dla młodziaków.

Posted

Z tym odrobaczeniem to dobry pomysl. Nie wiem jak to sie ma z innymi zwierzetami, ale mam kota i nie chcialabym zeby sie zarazil. A sunke bede trzymala u siebie w pokoju, wiec spotkanie jest nieuniknione ;) Acha i poniedzialek mi pasuje, najlepiej rano.Dojechac w razie czego na zabieg moge i sama z sunka, tylko nie wiem jak z powrotem, bo przeciez bedzie bo zabiegu.

Posted

To super :multi:
W takim razie-zaginiona_sara - zaginęłaś, czy co? :evil_lol:
Odezwij się, bo od Ciebie teraz wszystko zależy (i od wetki, bo nie ustalałam jeszcze sterylki).

Posted

gdybym mogła się jakoś przydać, no nie wiem do czego :oops:, to możecie się odzywać, poniedziałek też mam wolny a na razie mam areszt domowy :roll:

Posted

dostałam maila w sprawie szczeniąt... :roll: zobaczymy. napisałam o umowie adopcyjnej, sterylizacji... jak będzie zero odzewu to znaczy, że to nie był ten domek.

Posted

Fajnie, że w ogóle jest jakiś odzew...
Ale ktoś pytał o nie, jakie są, gdzie przebywają? Chcialiby adoptować dwa na raz? Dobrze, że napisałaś o umowie.

Zaginiona_sara nadal czekamy na wieści od ciebie, odnośnie przyjazdu w sobotę do mandragory i odrobaczania psów.

Evl, może w takim razie kupisz jakieś szeleczki?

Posted

Maszeńko, jak mi powiesz jakie szeleczki i skąd i jaki wymiar to ja bardzo chętnie, tylko wiesz - jam zielona jako ten ogórek na wiosnę, w temacie szelkowym już daaawno nie siedzę :evil_lol: mogę wypożyczyć za to smycz, bo mam dwie "poschroniskowe" :razz: taką długą, "dzierganą-plecioną", z takich jakby nici, muliny czy czego tam.... ona ma w pełnym rozstawie ze 2,5 metra ale nadaje się wyłącznie na małego psa, bo karabińczyki liche :roll:

Posted

wiec tak
stary zlom ledwo dziala i ostatni post wysylalam przez telefon:)
podalam co i jak i na moja prosbe zostal wyslany
odrobaczenie to grosze u mojego weta sa tabletki po 3zl takie zolte ale niestety odkrylam ze mam pusty portfel ale na dniach uda mi sie kupic
suczke zawioze w piatek wieczorem lub w sobote po poludniu
musze czekac na koniec pracy mojego "przewoznika" :razz: ktory zgodzil sie przewiezc ta pokraczke malutka
dziekuje :loveu:
z powodu braku czasu kupie chyba w czwartek tabletki po poludniu czyli dostanie w czwartek albo piatek cos kolo tego
smycz moge pozyczyc sumplastu moja zapasowa ale mam wrazenie ze niedlugo padnie ma chyba 5 metrow dlugosci albo 3
mam zabierac oczywiscie zaswiadczenie o szczepieniu

jesli bedzie czynny wet podczas mojego powrotu to kupie tabletki w czwartek albo piatek

male suczki dobrze by bylo kastrowac przed wydaniem moze w dniach promocji
mozna zrobic bazarek dla nich jakis nie wiem z czym ale..

Posted

OK, zaginiona_sara mi napisała na pw skąd można wziąć fajne małe szelki, ale będę po nie mogła pojechać dopiero w piątek! Czyli będziemy mieć szelki i smyczkę. Komu mam to dostarczyć i kiedy? :razz:

Posted

moze do mandragora
ja pozycze szelki mojej i wezme ta smycz automatyczna moja druga
i na miejscu ja rozbierzemy i ubierzemy w nowe szelki
jest nadzieja na domek albo budke u mnie dla malenstwa mojej pupilki ale musialaby byc po sterylce bo nie dam rady
mieszkalaby dalej na wsi...
ale to jak narazie pomysl mojej siostry ktorej tez ona strasznie sie podoba i najbardziej ja lubimy bo sie przylepia do nas strasznie

Posted

pupilki - znaczy tej długowłosej, tak?

a "szansa na budkę" nie mogłaby jakoś przetrzymać suczki do pierwszej cieczki? suki mają teraz niecałe 4 miesiące. w marcu-kwietniu jest ogólnopolska akcja sterylizacja pod patronatem Fundacji ARKA, dla takiego malca można by umówić tanio sterylkę. w marcu będą miały po 9 miesięcy, akurat powinny być po pierwszej cieczce. dogadać szczegóły i gra :razz:

tylko co z drugim maleńtasem? :-(

Posted

Czyli temat szelek i smyczy jest dograny, jak rozumiem. Dogadacie się już do kogo dostarczyć i ajkie w obwodzie? Ja też mogę użyczyć smycz, ale tylko taką 1,5 m i niekoniecznie pierwszej nowości i świeżości.

Od kiedy byłoby miejsce dla szczeniora w tej budzie? I czy to jakiś ogrodzony teren (boks)? No i problem z drugim :-( Sam może byc zagubiony na tej wsi. A ta koleżanka nie mogłaby wziąć do budki dwóch na tymczas. Przecież są małe, a jeśli mają mieszkać w budzie, to nie zajmą wiele miejsca...

Posted

niestety
nic z tego
pupilka to ta krotkowlosa
chcialysmy ja zostawic dla siebie
niestety nie da rady
i dalej pieski marzna
nie mamy wolnej budki trzeba by im zbudowac jak narazie materialow tez brak i budowniczych i czasu
szeleczki zakupi evl :)
na szczescie bo ja ostatnio wcale nie mam czasu na nic
wielki mlyn
szoda mi psiatek
ale jesli malenkie nie znajda chocby dt przed zima to beda musialy chyba pojsc do schronu
poza tym niedlugo i one beda mialy cieczki, kto je dopilnuje
nie mozna ich zamknac i nie wiadomo kiedy ktos je wyprowadzi na dwor
to straszne ze takie male istotki nie maja nawet budkipostaram sie cos skombinowac niedlugo ale ogrodzenie/boks nie dam rady