evel Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 ważyć przed jedzeniem ;) Aniu, a powiedz mi jeszcze, czy mogłabyś wziąć miarkę i ją zmierzyć w kłębie? Quote
mandragora33 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ja jestem z lublina i moglabym zaoferowac tymczas. Tyle, ze niestety...mam w domu kota i krolika wiec nie wiem....jak sunia moglaby zareagowac?? Quote
evel Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 mandragora, spadłaś z nieba :loveu: na odpowiedź musimy chyba poczekać, aż zaginiona_sara się wypowie, co myśli na ten temat. ale może suka nie będzie miała morderczych zapędów co do małych, zwłaszcza, że będzie po operacji trochę obolała... sama nie wiem... :shake: a że tak spytam teoretycznie DT dla suki, prawda? to teraz szukamy DT dla malców jeszcze...? Quote
mandragora33 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Dla jednego psiaka DT mam, szczegolnie ze maly jest to nie ma problemu. Wiadomo, po operacji bedzie potrzebowala troche opieki napewno...ja niestety z racji ze jeszcze chodze do szkoly, bede ja musiala zostawiac na jakies 5-7 h sama. Ale z tego co widze, lepszej opcji nie ma, tzn innego DT. (Gdzie bedzie operacja??) Do weta mam blisko w razie czego, psa mialam. Kot najwyzej...bedzie musial wytrzymac ;) mam dwa mieszkania wiec jakos to cale towarzystwo rozdziele. Co do maluchow...2 pieski to jeszcze bym wziela ale 3....bede musiala sie zastanowic... wkoncu to 3 razy wiecej opieki ;) szczegolnie ze chyba zawsze byly na dworze... tylko pytanie... co potem z sunia i maluchami? wiadomo...szukac DS, ale to moze potrwac...szczegolnie dla sunki.U mnie 2 tygodnie moze zostac...moze dluzej napewno tylko jedna psinka. Schronisko?? Mam nadzieje ze to absolutna ostatecznosc....A jeszcze pytanko...ile sunka ma lat? Sorki...moze nie doczytalam.... Quote
Masza4 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Kobitko z nieba nam spadłaś! Pytanie teraz zasadnicze: ile możesz wziąć do siebie psiaków? Boję się o maluchy, jeśli miałyby zostać bez mamy na te dwa tygodnie. Sterylka miałaby być w Lublinie, na LSMie. Mandragora33 czy my się przypadkiem nie znamy? Twój nick trochę mi się w kimś kojarzy :razz: Czy byłaś wolontariuszką w schronie? :cool3: Quote
mandragora33 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Nie, nie znamy sie hehe;) wolontariuszka tez nie bylam ;) widocznie jakis zbieg okolicznosci. Wlasnie....sunie moge wziasc. Z psiakami...bedzie ciezko. Boje sie ze skoro musze je zostawic na taki czas same, to nie wiem co by sie stalo. Tylko ja bym sie nimi opiekowala, wiec nawet jesli chodzi o spacery to ciezko by bylo. Takie maluszki potrzebuja wychodzenia kilka razy dziennie, w nocy takze. Mam dzialke poza lublinem, mam tam ogrodzony kojec i bude po moim psie, codziennie jest tam ktos, ale to nie sa odpowiednie warunki dla nich, szczegolnie ze juz zimno jest. One musza byc w cieple i w mieszkaniu. Ostateczna decyzje moge Wam dac jutro. To tez zalezy od tego ile by byly u mnie. Wiadomo, 2 tyg ale co potem? Quote
Masza4 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Dobre i 2 tygodnie... A może w 'między czasie' coś by się dla nich znalazło. Jak dla mnie kojec na działce, ogrodzony, gdzie codziennie ktoś przyjeżdża, to lepsze niż wolno biegające stwory po ulicy, wśród sfrustrowanych ludzi... Czekamy więc do jutra... Quote
mandragora33 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Jak Tylko bede wiedziala dam odpowiedz. No i Zaginona Sara musi sie odezwac ;) i kiedy bylaby operacja? Pewnie najlepiej jak najszybciej, zeby sunia nie dostala cieczki... Quote
Masza4 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Termin operacji uzależniony jest od tymczasu. Bo od razu po zabiegu sunia musi iść do domu na podusię :) Quote
Masza4 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Przed chwilą przeczytałam, evl, że nam obu mandragora spadła z nieba :evil_lol: Quote
zaginiona sara Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 kot jadl z nimi z jednej miski wiec jesli nie bedzie uciekal nie bedzie problemu jak najbardziej moga byc w kojcu jutro postaram sie ja zmierzyc i zwazyc najwazniejsza jest kastracja sunia ma ok. roku jest mlodziutka nie powinna miec zapedow do kota ale krolik to nie wiem pewnie bedzie obolala to nie w glowie jej meczenie zwierzat bedzie spadacie z nieba dzieki Quote
evel Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 to ja spytam "wyższej instancji" ;) czy mogłabym w razie czego przetrzymać gluciaki przez dwa tygodnie. nie obiecuję na raze nic, ale zobaczymy. planem awaryjnym może uczynię jeszcze jedną koleżankę, zwłaszcza, że u niej suka jest to gluciaki nie czułyby się samotne :eviltong: Quote
Masza4 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Evl, dobrze by było, gdyby szczeniory nie były same w boksie, a nie daj Boże na wsi! Popytaj wyższej instancji. Odrobaczylibyśmy maluszki jakby były w domu... Quote
evel Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 wyższa instancja mnie doprowadza do reperkusji dzisiaj, więc nawet nie pytałam :angryy: męczę ludzi, nie poddam się tak łatwo. [wyć mi się chce, jakiś mam potworny dzień dzisiaj...:placz:] Quote
zaginiona sara Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 bardzo prosze o dt mimo ze sunki bez mamy nawet grzeczniejsze sa bo ona na spacer a one siedzialy grzecznie ale teraz zaczynaja powoli z nia spacerowac wiec trzeba zapobiec zeby sie nie uczyly wloczegostwa... chociaz kawalek budki:roll: z kotem strasznie sie kochaly lizaly i jadly razem Quote
mandragora33 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ja moge przetrzymac albo sunke albo maluchy. Niestety nie dam rady wszystkich naraz :roll: i tylko te 2 tyg, bo pozniej musze zaczac pakowac sie, wyprowadzam sie z drugiego mieszkania. Byli juz jacys chetni na suczke i pieski? Sunka pewnie na smyczy nie umie chodzic? Szkoda tylko ze trzeba bedzie je rozdzielic ;/ no ale kiedys bedzie trzeba. Najbardziej sie obawiam tego, co bedzie pozniej...jak nie znajda sie domki dla wszystkich:-( Quote
zaginiona sara Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 mysle ze pilniejsza dorosla pytali sie ale z daleka to co w watku nie widzieli ich na zywo bo by przepadli... sama bym wziela ale nawet moj jeden to za duzo u mnie teraz tylko na wsi i kundelek w budce ew. w ganku czy gdzies w domku ale koniecznie na wsi na blok nie dam sie namowic chyba chociaz dla tej pupilki mojej bym sie dala namowic mysle ze one narazie sobie poradza najpilniejsza jest mamuska bo znow sie rozmnozy ostatecznie schron ale to juz chyba "skazany na smierc'.... Quote
evel Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 mamy allegro! MINI SUCZKA I JEJ DZIECI SZUKAJĄ DOMÓW (473903747) - Aukcje internetowe Allegro allegro TŻtowe a ja publicznie przyznaję, że jestem dupek żołędny :oops: zaginiona_sara, mierzyłaś/ważyłaś towarzystwo może? Quote
Masza4 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Waże są wszystkie psiaki, ale jako, że nad mamą wisi cieczka, to należałoby ją przetrzymac te kilkanaście dni... A dla szczeniakow może jeszcze znajdzie się jakaś budka, no nie evl? ;) Napiszcie w tytule, że to o SZCZENIAKI chodzi-bo 'małe suńki' nie bardzo zwracają uwagę. Quote
zaginiona sara Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 prosze o kontakt na pw lub sms gdzie kiedy w jakich godzinach moge dostarczyc suczke zepsul sie samochod ale dostarcze chocby busem nie mam dla niej ubranka czyli szelek obrozy smyczy ale widzialam fajne kompleciki(szelki i krotka smycz) za grosze tylko rzadko tam bywam to chinszczyzna ale trwala bo mam takie same i znalazlam je teraz w sklepie w lublinie chyba ze macie cos na ten czas najlepsza bylaby smycz automatyczna bo ona raczej nie potrafi chodzic na smyczy ale sie trzyma blisko czlowieka Quote
evel Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 dziewczyny, nie spadamy :mad: nie mam pomysłu co zrobić ze szczeniakami. skończyły mi się opcje. czekamy na kolejną osobę spadającą z nieba, spadajcie, nie krępujcie się :lol: Quote
zaginiona sara Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 dziekuje Pani ktora dzwonila chciala zrobic watek na dogo umiesccie moze na allegro ze maja swoj watek na dogomanii pilnie potrzebny dt spadajcie z nieba spadajcie Quote
Recommended Posts