Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mandragora, spadłaś z nieba :loveu:
na odpowiedź musimy chyba poczekać, aż zaginiona_sara się wypowie, co myśli na ten temat.
ale może suka nie będzie miała morderczych zapędów co do małych, zwłaszcza, że będzie po operacji trochę obolała... sama nie wiem... :shake:

a że tak spytam teoretycznie DT dla suki, prawda? to teraz szukamy DT dla malców jeszcze...?

Posted

Dla jednego psiaka DT mam, szczegolnie ze maly jest to nie ma problemu. Wiadomo, po operacji bedzie potrzebowala troche opieki napewno...ja niestety z racji ze jeszcze chodze do szkoly, bede ja musiala zostawiac na jakies 5-7 h sama. Ale z tego co widze, lepszej opcji nie ma, tzn innego DT. (Gdzie bedzie operacja??) Do weta mam blisko w razie czego, psa mialam. Kot najwyzej...bedzie musial wytrzymac ;) mam dwa mieszkania wiec jakos to cale towarzystwo rozdziele. Co do maluchow...2 pieski to jeszcze bym wziela ale 3....bede musiala sie zastanowic... wkoncu to 3 razy wiecej opieki ;) szczegolnie ze chyba zawsze byly na dworze... tylko pytanie... co potem z sunia i maluchami? wiadomo...szukac DS, ale to moze potrwac...szczegolnie dla sunki.U mnie 2 tygodnie moze zostac...moze dluzej napewno tylko jedna psinka. Schronisko?? Mam nadzieje ze to absolutna ostatecznosc....A jeszcze pytanko...ile sunka ma lat? Sorki...moze nie doczytalam....

Posted

Kobitko z nieba nam spadłaś!
Pytanie teraz zasadnicze: ile możesz wziąć do siebie psiaków? Boję się o maluchy, jeśli miałyby zostać bez mamy na te dwa tygodnie.

Sterylka miałaby być w Lublinie, na LSMie.

Mandragora33 czy my się przypadkiem nie znamy? Twój nick trochę mi się w kimś kojarzy :razz: Czy byłaś wolontariuszką w schronie? :cool3:

Posted

Nie, nie znamy sie hehe;) wolontariuszka tez nie bylam ;) widocznie jakis zbieg okolicznosci.
Wlasnie....sunie moge wziasc. Z psiakami...bedzie ciezko. Boje sie ze skoro musze je zostawic na taki czas same, to nie wiem co by sie stalo. Tylko ja bym sie nimi opiekowala, wiec nawet jesli chodzi o spacery to ciezko by bylo. Takie maluszki potrzebuja wychodzenia kilka razy dziennie, w nocy takze. Mam dzialke poza lublinem, mam tam ogrodzony kojec i bude po moim psie, codziennie jest tam ktos, ale to nie sa odpowiednie warunki dla nich, szczegolnie ze juz zimno jest. One musza byc w cieple i w mieszkaniu. Ostateczna decyzje moge Wam dac jutro. To tez zalezy od tego ile by byly u mnie. Wiadomo, 2 tyg ale co potem?

Posted

Dobre i 2 tygodnie...
A może w 'między czasie' coś by się dla nich znalazło.
Jak dla mnie kojec na działce, ogrodzony, gdzie codziennie ktoś przyjeżdża, to lepsze niż wolno biegające stwory po ulicy, wśród sfrustrowanych ludzi...
Czekamy więc do jutra...

Posted

kot jadl z nimi z jednej miski
wiec jesli nie bedzie uciekal nie bedzie problemu
jak najbardziej moga byc w kojcu jutro postaram sie ja zmierzyc i zwazyc
najwazniejsza jest kastracja
sunia ma ok. roku jest mlodziutka
nie powinna miec zapedow do kota ale krolik to nie wiem
pewnie bedzie obolala to nie w glowie jej meczenie zwierzat bedzie
spadacie z nieba
dzieki

Posted

to ja spytam "wyższej instancji" ;) czy mogłabym w razie czego przetrzymać gluciaki przez dwa tygodnie. nie obiecuję na raze nic, ale zobaczymy. planem awaryjnym może uczynię jeszcze jedną koleżankę, zwłaszcza, że u niej suka jest to gluciaki nie czułyby się samotne :eviltong:

Posted

Evl, dobrze by było, gdyby szczeniory nie były same w boksie, a nie daj Boże na wsi! Popytaj wyższej instancji. Odrobaczylibyśmy maluszki jakby były w domu...

Posted

wyższa instancja mnie doprowadza do reperkusji dzisiaj, więc nawet nie pytałam :angryy:
męczę ludzi, nie poddam się tak łatwo.

[wyć mi się chce, jakiś mam potworny dzień dzisiaj...:placz:]

Posted

bardzo prosze
o dt
mimo ze sunki bez mamy nawet grzeczniejsze sa bo ona na spacer a one siedzialy grzecznie ale teraz zaczynaja powoli z nia spacerowac wiec trzeba zapobiec zeby sie nie uczyly wloczegostwa...
chociaz kawalek budki:roll:
z kotem strasznie sie kochaly lizaly i jadly razem

Posted

Ja moge przetrzymac albo sunke albo maluchy. Niestety nie dam rady wszystkich naraz :roll: i tylko te 2 tyg, bo pozniej musze zaczac pakowac sie, wyprowadzam sie z drugiego mieszkania. Byli juz jacys chetni na suczke i pieski? Sunka pewnie na smyczy nie umie chodzic? Szkoda tylko ze trzeba bedzie je rozdzielic ;/ no ale kiedys bedzie trzeba. Najbardziej sie obawiam tego, co bedzie pozniej...jak nie znajda sie domki dla wszystkich:-(

Posted

mysle ze pilniejsza dorosla
pytali sie ale z daleka to co w watku
nie widzieli ich na zywo bo by przepadli...
sama bym wziela ale nawet moj jeden to za duzo u mnie
teraz tylko na wsi i kundelek w budce ew. w ganku czy gdzies w domku ale koniecznie na wsi
na blok nie dam sie namowic chyba
chociaz dla tej pupilki mojej bym sie dala namowic
mysle ze one narazie sobie poradza najpilniejsza jest mamuska bo znow sie rozmnozy
ostatecznie schron ale to juz chyba "skazany na smierc'....

Posted

Waże są wszystkie psiaki, ale jako, że nad mamą wisi cieczka, to należałoby ją przetrzymac te kilkanaście dni...
A dla szczeniakow może jeszcze znajdzie się jakaś budka, no nie evl? ;)

Napiszcie w tytule, że to o SZCZENIAKI chodzi-bo 'małe suńki' nie bardzo zwracają uwagę.

Posted

prosze o kontakt na pw lub sms gdzie kiedy w jakich godzinach moge dostarczyc suczke
zepsul sie samochod ale dostarcze chocby busem
nie mam dla niej ubranka czyli szelek obrozy smyczy ale widzialam fajne kompleciki(szelki i krotka smycz) za grosze tylko rzadko tam bywam
to chinszczyzna ale trwala bo mam takie same i znalazlam je teraz w sklepie w lublinie
chyba ze macie cos na ten czas
najlepsza bylaby smycz automatyczna bo ona raczej nie potrafi chodzic na smyczy ale sie trzyma blisko czlowieka

Posted

dziewczyny, nie spadamy :mad:
nie mam pomysłu co zrobić ze szczeniakami. skończyły mi się opcje. czekamy na kolejną osobę spadającą z nieba, spadajcie, nie krępujcie się :lol: