zaginiona sara Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 zdublowalo sie chyba bo sie tnie komputer Quote
agnieszkal2 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Witaj! Czyli one będą takie malutkie jak mama? Quote
viverna Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 masz więcej fotek? o mama też do oddania... Quote
agnieszkal2 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 popytam wsrod znajomych.Czyli która sunia z tych maluszków jeszcze pozostała do oddania? Quote
evel Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 wkleiłam psinki tu: http://www.dogomania.pl/forum/f97/w-wa-szczeniak-mlody-psiak-nareczny-o-123267/ Quote
zaginiona sara Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='agnieszkal2']popytam wsrod znajomych.Czyli która sunia z tych maluszków jeszcze pozostała do oddania? jak narazie obie bo dostalam niezobowiazujaca odpowiedz ze byc moze bedzie chciala pewna osoba kto pierwszy ten lepszy w dobre rece Quote
evel Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Potrzebuję informacji, żeby ruszyć z ogłoszeniami. 1) wiek suczek - małe ok. 3 m-cy, a mamusia, orientacyjnie? 2) lokalizację wpisuję lubelskie, Lublin ew. Kraśnik, tak? 3) kontakt do Pani, telefon, mail 4) czy suczki będą szczepione czy tylko odrobaczone? może warto by było je zaszczepić, może jakaś organizacja pomogłaby pokryć koszty? 5) docelowa kategoria wagowa: maleńkie - czyż nie? 6) czy będzie podpisywana umowa adopcyjna? to bardzo ważne, przydałaby się w takiej umowie wzmianka o sterylizacji suczek w wieku dorosłym, bo inaczej kiszka i za 6 miesięcy znów będzie problem... Quote
evel Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 poza tym, zmieniłabym tytuł na bardziej dramatyczny o ile w ogóle mogę coś zasugerować :oops: w stylu: "[lubelskie] 3 mini suczki na dworze, pilnie DT albo sterylka matki, w okolicy grasuje handlarz skórek!" to ściągnie na wątek więcej osób... Quote
zaginiona sara Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 mysle ze teraz przestal sie tym zajmowac bo sie obawia troche szczegoly na temat pieskow wyslalam na pw Quote
evel Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 hmm. sprawa jest o tyle pilna, że one są na dworze, o ile dobrze zrozumiałam, a mamuśka zaraz znowu będzie cieczkować? wiesz, umowa adopcyjna to chyba tutaj priorytet, bo za pół roku znów będą szczeniaki, za następne pół roku znów i wkrótce z 3 psów zrobi się 50, a nie chcemy, żeby do tego doszło. jeśli nie chcesz zostać stroną w tej umowie osobiście, trzeba się zgłosić do jakiejś organizacji, która weźmie suczki pod swoje skrzydła. Quote
zaginiona sara Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 dzieki za podpowiedz wlasnie nie mam czasu obecnie nie znam sie na umowach jaka organizacja moze to zrobic mieszkaja na dworze na kupce siana pod folia i bardzo pilnie trzeba je oddac i mamusie bo beda nastepne a jesli nie to chociaz sterylizacja zeby nastepnych nie bylo czy jakas organizacja sterylizuje za darmo suki? bo chyba w listopadzie znowu sie zrobia... Quote
zaginiona sara Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 niestey suczki na dniach pojada do schronu... :shake: Quote
Masza4 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Trochę chaotyczny ten wątek... Czyli wszystkie suczki (mama + dzieciaczki) są do oddania? Gdzie one właściwie się znajdują, czy mają jakiegoś właściciela na wsi? Niestety, jeśli chodzi o kasę na sterylki, to cieżko z tym będzie. W schronie niby sterylizują, ale zanim mama doczekałaby się na swoją kolej, to już dawno będzie w ciąży. Piszesz, że na dniach pójdą do schroniska-kto je tam odda? Ktoś z miejscowości, gdzie przebywają, czy ty? Myślę, że sterylkę takiego malucha możnaby załatwić za jakieś 100 zł. Może udałoby się zebrać tu, na dogo trochę grosza... Quote
evel Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 szukamy DT zatem. http://www.dogomania.pl/forum/f937/lubelskie-b-pilnie-szukamy-dt-dla-suczki-4-kg-dwoch-szczeniakow-123468/#post11131595 Quote
zaginiona sara Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 ja zadzwonie po schron bo je dokarmiam nie maja wlasciciela wszystkie do oddania najstarsza b. pilnie bo zaraz bedzie cieczka i znowu beda male poza tym jest juz przymrozek maly nie moga tak mieszkac Quote
Masza4 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Jeśli zadzwonisz po schron, to potraktują to jak wezwanie do zabrania maluchów i matki. Jesteś pewna, że chcesz skazywać ich na schronisko? Może możnaby jeszcze popróbować znaleźć dom, choćby tymczasowy dla psiulów... Masz jakieś zdjęcia matki? Quote
Recommended Posts