Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='adda']Wiem, że to dla asher, ale ja też obejrzałam :oops: :lol:

Dobrze,ze Ci przynajmniej wstyd :wink: :lol: :lol:

Zreszta,Tobie tez moge zadedykowac fot.z yorkiem :wink:
Tutaj po tym jak Amber dziabnela Malenstwo w nos,chlopak stwierdzil ze sie z wariatkami nie zadaje i sie wiecej zblizyc niechcial :wink: :lol:

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asher,nie derke a nasaczony zimna woda recznik,inaczej by padl z upalu :lol:

Adda,cobys wyrzutow sumienia nie miala,Tobie takze zadedykowalam fot. w poprzednim poscie :wink:
A tu jeszcze jedna fotka z serii z yorkiem niecnota :wink:

Posted

[quote name='asher']Ciudny :iloveyou:

[quote name='Ania-k']Carr ten psiak to miodzio :calus:

Dziewczyny,a jakze by inaczej ? :cunao: :wink:

Reszta fot.z yorkiem 8)

BTW.Ja wiem,wiem ze ciagle obiecuje zalegle fot.,ale dzisiaj mielismy pierwsze,dwugodzinne zajecia PT 8) I padnieta jestem ja,i padniete jest Malenstwo :wink: A dobrze,ze mnie cos tak tknelo,zeby do wilczarzyc nie jechac,bo by mi padl w polowie :lol:

Posted

[quote name='carragan'][quote name='asher']Ciudny :iloveyou:

A ty skąd wiesz o którym psie my piszemy? Na zdjęciach są dwa :evilbat:

[quote name='carragan']dzisiaj mielismy pierwsze,dwugodzinne zajecia PT 8)

I jak poszło? :D
A propos - wilczarze to typowe charty, czyli niezależne i raczej trudne do wyszkolenia? Bo powiem ci, że Maleństwo ma spojrzenie jak owczarek :wink: (to oczywiście komplement :D )

Posted

[quote name='asher'][quote name='carragan'][quote name='asher']Ciudny :iloveyou:

A ty skąd wiesz o którym psie my piszemy? Na zdjęciach są dwa :evilbat:
Nie podpadaj zlotko,nie podpadaj :evilbat:

[quote name='asher'][quote name='carragan']dzisiaj mielismy pierwsze,dwugodzinne zajecia PT 8)

I jak poszło? :D
Za ogon nie robilismy :wink: Jesli zas cos zle robiilismy,to niestety z mojej winy :lol:
[quote name='asher']
A propos - wilczarze to typowe charty, czyli niezależne i raczej trudne do wyszkolenia? Bo powiem ci, że Maleństwo ma spojrzenie jak owczarek :wink: (to oczywiście komplement :D )
hmm,Malenstwo trudne do szkolenia nie jest pod warunkiem,ze nie wymaga sie od niego blyskawicznego lapania.Trzeba mu dac chwilke na zastanowienie sie (mniej wiecej tyle,aby komenda doszla od nosa do ogona :wink: )i wowczas przewaznie wykonuje.
Nie jest tak blyskawiczny w reakcjach jak ON ze szkolenia,ale jest takze znacznie latwiejszy do wspolpracy niz uczeszczajacy tam lab i niuff :wink:
Ja mam o tyle dodatkowy problem,ze on nie jest lakomy.Nawet po kilkudniowej glodowce nie je lapczywie ani nie wyrownuje tego co przeglodowal. Ale trafilismy na takiego milego szkoleniowca,ze to uwzglednia i ma do niego indywidualne podejscie.Ze juz nie wspomne o fakcie,ze nie jest to taki aparat co wymaga szybkosci ONa,a jak nie to lancuszkiem lub kolcami go potraktowac :evilbat: Nie,on wie ze Malenstwo wykona komende tylko nieco wolniej :wink:
Tak wiec jak narazie fajnie jest 8)
BTW.A czy ma to spojrzenie owczarka.... :hmmmm: Mysle,ze to raczej jego wrodzona inteligencja nadaje mu taki wyraz,ale bynajmniej nie jest to inteligencja "uzytkowa" jak u ONa,tylko na potrzeby wlasne :wink: :lol: :lol:

Posted

Rozbraja mnie to ostatnie zdjęcie :D Taka morda stworzona do wyciumkania 8)

A twój opis ze szkolenia mogłabym skopiowac, w miejsce imienia "Maleńswto" wstawić imię "Sabina" i jako żywo byłaby to moja psica :lol: Dodam, ze Sabina jest... owczarkem niemieckim :lol: Ona też jest raczej filozoficznie nastawiona do zycia i przyswojenie polecenia zawsze trochę u niej trwa, musi to przetrawić :wink: I inteligencję tez ma raczej na użytek własny, spełnianie zachcianek pańci nie jest celem jej owczarkowego życia :lol:

Posted

Maleństwo jest prześliczne :calus:

My też chodzimy na szkolenie i Ozzyemu tez komenda musi dojść do ogonka to wtedy robi co należy , a jak już nie chce to się pupą odwraca ,albo czochra na pleckach :lol: i wtedy to nawet wołami.........

Posted

Alicjo,niestety spore grono "szkoleniowcow" nie uwzglednia indywidualnosci psa i szkoli je jak ONki.A potem sa efekty.... :evilbat: :evilbat: :evilbat:

A tak w ogole to fotka z dawnych czasow 8)

Z moim,o pardon,z jego sandalem :wink: Wiek 5m-cy

Posted

[quote name='carragan']A tak zmieniajac watek z Malenstwa na sekundke,to przedstawiam oficjalnie nasza druga psice :fadein:

Napisalabyś chociaż jak włascicielka cudnych kudłów ma na imię! Nie ładnie tak zaniedbywać na rzecz niewątpliwie cudnego Maleństwa, resztę rownie cudnych czworonogów :nono:

I ja sobie zyczę więcej zdjęć drugiej psicy!!! Boooska jest :D

Posted

Peter dziekuje 8)

Asher mowisz o tej pani ?

czy o tej ? :wink:

Dzieki Bogu teraz juz nieco odrosla.Bylismy zmuszeni ja obciac,bo jako ze jest suka po ogromnej dawce przejsc,nienawidzi czesania i z takiego ladnego kudlacza jak na poprzedniej fot.zrobilo sie cos a'la bergamasco :wink:
A panienka to 10-letnia Julka 8)

Zas reszta jej fot. dopiero wowczas,gdy dojde do tej tury fotek bo sie zaczynam gubic co dalam, a co nie :stupid:

8) 8) 8)

Posted

O obu paniach mówię :lol:

A co do fot - się nie przejmuj, nie sądzę by ktokolwiek zgłaszał reklamacje, że widzi to samo cudne Maleństwo po raz drugi :wink:

Posted

Asher :wink:

[quote name='malawaszka']:angel: ależ piękna Julcia :angel: śliczniasta
No ba 8) I pomyslec,ze gdy do nas przyszla byla totalnie lysa i plowo-czarna (takie fajne czarne skupiska pchel :evilbat: ),a zeby bylo jeszcze dowciapniej miala na szyi drut kolczasty :evilbat: I panicznie sie wszystkiego i wszystkich bala,ale to detale :evilbat:
[quote name='malawaszka']i wcale nie wygląda na 10 lat :o
To samo wszyscy mowia.Najlepsze bylo malzenstwo przechodzace obok,ktore najpierw zapytalo sie jakiej rasy jest Malenstwo,a potem czy Julka to szczeniak tejze rasy :wink: :lol:
[quote name='malawaszka']
i chyba już zakochana w maleństwie :P :D
Teraz tak,ale i tak ona nim rzadzi i pomiata.A trzeba bylo widziec jak go tepila,gdy przyszedl... :evilbat:

[quote name='Katerinas']carr - Ależ piękna ta Julcia :D Bombowo wygląda w wersji ostrzyżonej :D
A nam sie nie podoba ostrzyzona na lyso i tylko czekamy,az odrosnie :roll:
[quote name='Katerinas']
Wklej proszę jeszcze parę jej zdjęć :D
Zgoda.W sumie mi od tych kilku fotografii korona z glowy nie spadnie :wink:

Posted

[quote name='carragan']

Na tej fotce nia dałabym jej więcej niż 2 lata :lol: fajniutka.
A Maleństwo cudne piękne :loveu: uwielbiam wielgachne psiaki :)

Posted

Jaka kudłatka śliczniowata!!! :angel: :angel: :angel: I mordę jak sznaucerek ma hihi :lol: 8) Fajna była, jak ją ogoliliście ;)

Maleństwo oczywiście też cudowne 8)

Posted

Przejrzalam chyba ze 15 stron wstecz i jestem nafaszerowana cudnymi fotami!!! Po prostu cudenka!!! A te zdjeica na gorce, z tym pojedynczym drzewem prawie na srodku, rozbroilo mnie :D Arcydzielo 8)

A Juleczka jest boska :iloveyou: Skad ja masz? Bardzo ladnie jej w dlugiej siersci. Byla :wink: podobna do teriera tybetanskiego 8)