Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zadziorny napisał(a):
Taa, "Dawid i Goliat" :cool3: :lol: :loveu:

Taak,ale taki "Dawid i Goliat",ktoremu nie towarzyszy rozlew krwi w trakcie spotkania ;)

Posted

jo-jo napisał(a):

Witaj Carr :multi:

Czesc Jojek. :cool1:

Nie wiem jak u Was,ale u nas jest chlodniej i nawet krotko,ale mocno,padalo ! :multi: Wiem,wiem brzmi nieprawdopodobnie,ale to sama prawda ! :cool3:
Choc jesli zleci jeszcze do jakis 20st.(nie zrobie Wam takiego swinstwa i nie bede sie dopominac o jeszcze nizsza temperature...a przynajmniej nie do wrzesnia :lol: )i non stop bedzie padac to juz bedzie pelnia szczescia :diabloti:

Posted

A tu cos dla,tak jak ja,preferujacych mrozniejsze klimaty i zmeczonych upalem...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...czyli wspomnien czar :evil_lol:

Posted

I jeszcze na "chybcika" historia obrazkowa z poczatku maja.

Zas moral plynie z niej taki,ze gdy przychodzisz w gosci to nigdy nie wiesz czy grill jest umyty czy tez nie...

Posted

carragan napisał(a):
I jeszcze na "chybcika" historia obrazkowa z poczatku maja.

Zas moral plynie z niej taki,ze gdy przychodzisz w gosci to nigdy nie wiesz czy grill jest umyty czy tez nie...

Łał !! Jestem pod wrazeniem Twojej pomysłowości :evil_lol: Nie cierpie myc ruszt z grila :cool3: Przecież Zmoroszelmy wyczyszczą go lepiej niż płyn do mycia naczyń i woda :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dzieki za wspaniały pomysł :multi:

Posted

zadziorny napisał(a):
No :roll:, ale teraz to ja przynajmniej znam Twój patent na czyszczenie rusztu po grillowaniu :cool3: :evil_lol: :eviltong:

Pysia napisał(a):
Łał !! Jestem pod wrazeniem Twojej pomysłowości :evil_lol:

To nie moj patent ani pomysl,a Malenstwa.Ja stalam sie tylko mimowolnym swiadkiem calej sytuacji i postanowilam ja udokumentowac dla potomnosci...Niech wiedza :evil_lol:

Pysia napisał(a):

Nie cierpie myc ruszt z grila :cool3:

To tak jak i ja.Szczegolnie,ze rzadko kiedy zwykly plyn do mycia naczyn i woda starczaja :stop:

Pysia napisał(a):

Dzieki za wspaniały pomysł :multi:

Powinnas podziekowac raczej Malenstwu,bo to on zawsze wpada na genialne pomysly :thinkerg: ,a ja po nich tylko sprzatam.

KORONA napisał(a):
Hahahah rewelacja !!!

Taak,a w Twoim przypadku rowniez znacznie wydajniejsze,bo w koncu "co dwa to nie jeden" :evil_lol:

Posted

Znowu cofamy sie troche wstecz,bo niestety dzisiaj Malenstwo nigdzie na dluzszym spacerze nie bylo (dobrze,ze mamy ogrod).I z gory uspakajam,ze nie z powodu zdrowia Malenstwa,tylko dla odmiany z powodu mojego :shake: Mam nadzieje,ze do wieczora sie pozbieram i wieczorny spacer juz sie odbedzie.

]

Posted

ma-ja napisał(a):
Cudne portreciki :loveu:

Dziekuje.Pochlebstw nigdy za duzo :B-fly: ,szczegolnie ze ostatnio moje ego jest narazone na drastyczna probe wytrzymalosciowa :splat:
ma-ja napisał(a):

A kto oskubal Malestwo, dlaczego i w jaki sposob? Bo chyba nie trymerem? :crazyeye: to chyba by zajelo tydzien :lol:

To ja bylam taka wredna i zrobilam z niego oskubanego kuraka,choc obecnie wciaz pracuje nad jego glowa.A zostal wyskubany dlatego,ze Irlandczyki sie trymuje,a przynajmniej te wystawowe ;)
Ja obecnie zas ucze sie jak trymowac przejscie miedzy szyja a klatka piersiowa,przejscie pomiedzy szyja a lopatka oraz sam front i z przykroscia musze stwierdzic,ze niezbyt mi to wychodzi :shake: Na szczescie ja mam duzo czasu do cwiczenia przed jakakolwiek wystawa,a Malenstwo...Coz,a Malenstwo predko zarasta... :evil_lol:

Na pytanie czym w naszym przypadku sprawa jest nieco bardziej skomplikowana... ;) Teoretycznie powinny byc to trymery,ale ich zakup odkladalam na lipiec-sierpien,a ze w lipcu na leczenie Malenstwa poszlo prawie tysiac zlotych to nie bardzo mnie na nie obecnie stac :grab: Szczegolnie,ze sa insze wydatki,a jak widac bez trymerow sobie poradzic umiem,czyli az tak niezbedne nie sa...;) Ale wracajac do pytania... ;) Odpowiedz brzmi,ze Malenstwo jest "w ogolnym zarysie" skubane takim malym trymerkiem (ot takim jaki mozna dostac w sklepie zoologicznym,tani i w miare do uzytku,szczegolnie gdy niechce sie robic czegos perfekcyjnie,a tylko usunac wlos),a dopracowywany moimi palcami :cool1: Trwac to troche trwa,ale przynajmniej dzieki temu zglebiam tajniki i na bledach sie ucze co i jak :gent: A ze trwa to przewaznie kilka dni to moge nastepnego dnia ocenic czy cos jeszcze wyrwac,czy gdzies nie przedobrzylam itd.

A ze wprawy nabiera sie z czasem i w miare praktyki to,o ironio,wlasnie teraz gdy sie nie wystawiamy zorientowalam sie,ze na dwoch wystawach na ktorych sie w tym roku pokazal byl z kolei zbyt zarosniety ;) Obecnie zas z powodu upalow wlos i tak non stop mu wypadal,wiec doskonala pogoda na cwiczenie,bo zawsze mozna sobie mowic,ze i tak by ten wlos zgubil :gent:

Posted

Maja,wlasnie tym trymerkiem robie ogolny zarys.Pamietam jak kiedys wyskubalam go nim prawie na lyso :evil_lol:

A tak w ogole u nas wreszcie dobra pogoda ! Mokro,chlodno i wietrznie ! Naprawde cudownie :cool3:

A tu dowod na to,ze mokro ;)

Posted

Jak widac ponizej (pardon,niechcialo mi sie obrabiac,jedynie zmniejszylam wiec troche malo wyraznie jest) taka pogode lubia zarowno slimaki,ktorych mamy zawsze wowczas prawdziwy wysyp,jak i Malenstwo... ;)

A tak wygladal tuz przed wyjsciem na spacer,gdy pilnowal czy juz sie ubieram ;)

BTW.I z gory odpowiadam.Tak,tak te podrapane drzwi za nim to jego dzielo,choc tu nie widac az tak drastycznie szkod przez niego spowodowanych :mad: