karulcia Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 WITAM mam pieska,4 letnią sunie która jest kundelkiem ale według mnie przypomina toy teriera angielskiego bądź pinczera miniaturę. Jest czarna,podpalona,oczywiście zdrowa.Miała kilku właścicieli,była w schronisku co odcisnęło na niej piętno i teraz wymaga w pewnym stopniu socjalizacji.Dlatego szukam dla niej kogos odpowiedzialnego i kogoś kto całym sercem pokocha pieska,zaopiekuje się nim należycie,poświęći czas i energie.Zapewniam że Coco się odwdzięczy z nawiązką! Czemu szukam nowego domu dla pieska?Prozaiczny powód...moja sytuacja finansowa uległa zmianie i muszę isć do pracy.Ucze się,dziennie i nie mieszkam z rodziną dlatego Coco siedziała by cały dzień sama nie wspominając o siusianiu,itd Szczerze mówiąć to jestem załamana tym,ale nie mam wyjścia!!! PROSZĘ o szybki kontakt! Karolina 606 646 746 mail: karulcia@op.pl Quote
karulcia Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 niestety nie umieszczę tu zdjęć bo po prostu nie wiem jak...ale oczywieście mogę przesłać na maila POZDR Quote
ANETTTA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 wrzuc na mojego meila anetkag@op.pl przemysl sparwe moze da sie jakos zatrzymac psa pogodzic dom prace..wiele ludzi to godzi,,,,,,,,,,,,,,,,,, Quote
BasiaD Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 O Boże jaka to malizna... Naprawdę nie możesz jej zatrzymać? Strasznie przykro oddawać taką słodzinkę.. Podnosze do góry, niech Wam obydwu się poszczęści! Quote
laverte Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [COLOR=Green]Witaj [B]karulcia[/B]. Czy skontaktowalas sie z ta osoba ze schroniska w Krakowie, do ktorej Ci dalam namiar? Jak wyglada teraz sytuacja Coci? Napisz prosze, pozdrawiam. [/COLOR] Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 [quote name='laverte']Witaj karulcia. Czy skontaktowalas sie z ta osoba ze schroniska w Krakowie, do ktorej Ci dalam namiar? Jak wyglada teraz sytuacja Coci? Napisz prosze, pozdrawiam. Ta cala kArolcia ,dwa tygodnie temu zadzwonila do mnie i do Irenki zebysmy szukaly malej domku .Oczywiscie potwierdzilysmy ze pomozemy psu ,zeby nie musial znowu wracac do schroniska .W czwartek po programie zglosila sie do mnie pani chetna adoptowac suczke ,niestety Karolcia najpierw nie odbierala telefonu ,sms o co chodzi ,az w koncu dowiedzilam sie że ona juz psa nie ma ,a na moje pytanie czy znalazla suczce domek odpowiedzila "w pewnym sensie" Niestety mimo ze ma w zobowiazaniu ,ze nie moze bez zgody i poinformowania schroniska przekazc osobie 3 ,udala ze niec o tym nie wie . Z psem tak naprawde niewiadomo co zrobila. Zgosilismy juz ja do schroniska i do Tozu ,maja juz jej namiary i mam nadzieje że pies zyje i nie oddala go gdzies do jakiej meliny. Quote
irenaka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Beatko! Mam nadzieję, że jednak Coco żyje i coś się dzisiaj wyjaśni. Coco jest najważniesza, oby nic się Jej nie stało:-(. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 cos wpisalam ale sie skasowalo Quote
irenaka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Coco już jest w nowym domu. Rozstanie Karoliny z sunią było ciężkie. Widać, że są ze sobą bardzo związane, bo Coco rozpaczała przy rozstaniu. Nowi właściciele będę musieli mieć dużo cierpliwości. O nowym domku napisze pewnie Foksia tylko ma dzisiaj jeszcze adopcję. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Tak dzieki Irence ,okazalo sie że Karolina chciala oddac coco gdzies na wies ale Irenka jej to wyperswadowala i Karolina stanela na wysokosci zadania pieska przywiozla osobiscie do nowego domku .Coco byla zadbana i widac że u karoliny nie miala źle.Smutne to tylko ze piesek znowu musi przezywac rozstanioe bo ciagnela za karolina i bardzo piszczala. Rano jak sparwdzalam domek byl starszy pan z wnuczka ,bardzo fajna nastolatka.Potem spotkalam wychodzac babcie ,a przy adopcji byla juz babcia i mama 2 panieniek.Widac ,że wszyscy lubia zwierzatak ,a w domu jest kotka ktora oczywiscie coco pogonila.Mam nadziej że w koncu coco da spokój i przestanie gonic kotke. Zreszta mam nadzieje ,ze corka wpisze sie na watek (pokazalm jej watek)i bedzie opisywc jak coco sie aklimatyzuje w nowym domku bo napewno w pierwszych dniach nie bedzie im łatwo. Czekamy tez na zdjecie bo przeslalm do Irenki Quote
marulaa Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Tak dzieki Irence ,okazalo sie że Karolina chciala oddac coco gdzies na wies ale Irenka jej to wyperswadowala i Karolina stanela na wysokosci zadania pieska przywiozla osobiscie do nowego domku .Coco byla zadbana i widac że u karoliny nie miala źle.Smutne to tylko ze piesek znowu musi przezywac rozstanioe bo ciagnela za karolina i bardzo piszczala. Rano jak sparwdzalam domek byl starszy pan z wnuczka ,bardzo fajna nastolatka.Potem spotkalam wychodzac babcie ,a przy adopcji byla juz babcia i mama 2 panieniek.Widac ,że wszyscy lubia zwierzatak ,a w domu jest kotka ktora oczywiscie coco pogonila.Mam nadziej że w koncu coco da spokój i przestanie gonic kotke. Zreszta mam nadzieje ,ze corka wpisze sie na watek (pokazalm jej watek)i bedzie opisywc jak coco sie aklimatyzuje w nowym domku bo napewno w pierwszych dniach nie bedzie im łatwo. Czekamy tez na zdjecie bo przeslalm do Irenki Niedługo napiszę więcej o moim nowym domu :Dtylko lepiej zapoznam sie ze stronką .Na razie jest ok pozdrawiam Coco :):);) Quote
irenaka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 marulaa napisał(a):Niedługo napiszę więcej o moim nowym domu :Dtylko lepiej zapoznam sie ze stronką .Na razie jest ok pozdrawiam Coco :):);) Marulaa!! Witaj!! Czekamy z niecierpliwością na relację jak się kochana Coco czuje!! Wycałuj sunię i całą rodzinkę:loveu: Quote
marulaa Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Coco jest w nowym domu.Myślę ,że zostanie z nami na zawsze...... Sympatyczna,mądra,kochana...zaczyna przyzwyczajać sie do nas,do kotka,którego mamy w domu,ale najbardziej szaleje za kurami: potrzeba więcej czasu.Zrobiła już i tak duże postępy jak na dwa dni,chyba poczuła,że wszyscy chcą ją kochać i traktować jak członka rodziny....Bardzo subtelna i inteligentna psina:właśnie teraz "szaleje" z córką która wróciła ze szkoły i przyniosła zabawki:smile:dla niej.Niebawem odezwiemy się. Bozena mama Marty ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 witam pani Bożeno ,zrobila nam pani wielką niespodzinkę wpisujac sie na watek coco.:lol: Bylam pelna obaw(ale widze że w dobrym domku piesek szybko sie zklimatyzowal) jak coco po straceniu 3 domów w tak krotkim czasie ,bedzie sie zachowywc bo jednak jest to wielki stres i niepewnosc co znowu sie stanie.Njpierw pozucila ja swoja pani ,ktora podobno z powodu wyjazdu zamiast poszukac sunci domu pozostawila ja na pastwe losu w schronisku, potem matka z synem zaadoptowlai ja ,a po dwoch tygodniach oddali ,a potem 2 adopcja tez nie udana wiec do 3 razy jak to mowia.;) Quote
irenaka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 A ja bardzo lubię na takich wątkach trochę potańczyć:cunao::cunao: A to dla Pani Bożenki i dla całej nowej rodzinki Coco: :calus::buzi::Rose::Rose::Rose: Quote
marulaa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 z Coco wszystko ok ;) jak widac czuje sie bardzo dobrze z nami. Nawet juz kota nie goni tak jak wczesniej. Chetnie sie bawi i (]['=p-) to w nawiasie napisala Coco chodzac po klawiaturze :evil_lol: napiszemy wiecej jak dowiemy sie wiecej o stronce :) pozdrowionka Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Pani Bozeno , :multi::multi: ,Martusiu :multi::multi:, dziekuje wam za super domek dla coco. Martusiu nic sie nie martw ,ze coco wybrala mame ,zawsze tak jest ,ze piesek kocha wszystkich ale jedna osobe traktuje jak przewodnika.Martusiu zawsze mozna adoptowac jeszcze jedna malizne odebrac ja osobiscie i napewno wtedy bedzie twoja:lol::lol: Quote
irenaka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote=Foksia i Dżekuś;11277689Martusiu zawsze mozna adoptowac jeszcze jedna malizne odebrac ja osobiscie i napewno wtedy bedzie twoja:lol::lol: To ja nieśmiało Kubusia zaproponuję.;) Quote
Recommended Posts