maciaszek Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Kolejny telefon. Kolejna osoba odesłana do mnie z katowickiego schroniska dla psów. Kolejny pies, który szuka domu. Tylko tym razem nie jest to nieodpowiedzialny albo niepoważny właściciel, a rzeczywiście trudna sytuacja życiowa i rodzinna, a właścicielka psa jest bardzo przejęta sytuacją. Pies ma 2,5 roku. To piękny owczarek niemiecki, który szuka domu. Najlepiej domu z ogrodem ponieważ pies całe swoje życie mieszkał właśnie na zewnątrz - w kojcu z ocieplaną budą. Oczywiście był wypuszczany i miał sporo ruchu, ale nie jest po prostu przyzwyczajony do mieszkania w zamknięciu (domu, mieszkaniu). Pies nie przepada za innymi psami, powinien więc raczej być jedynym psem w "obejściu" (ew. dogadałby się z suką). Kotów nie toleruje. Jeśli chodzi o dzieci to wskazany byłby raczej dom bez dzieci albo z dziećmi starszymi. Nie jest agresywny, ale swojego terenu pilnuje - nadawałby się na stróża. Pies jest (i był) zdrowy. Jest zaszczepiony i odrobaczony. W chwili obecnej przebywa w Będzinie. Oto on: 3.11. Ares pojechał do nowego domu! :) :) Quote
maciaszek Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Pies ma trochę czasu. Oczywiście najlepiej by było, żeby znalazł dom jak najszybciej, ale generalnie czas mamy do zimy. Quote
jusstyna85 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Nie da sie zrobić czegoś,co by mogło sprawić, że właścicielka go jednak zatrzyma? Quote
ANETTTA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 maciaszek napisał(a):Pies ma trochę czasu. Oczywiście najlepiej by było, żeby znalazł dom jak najszybciej, ale generalnie czas mamy do zimy. oby szybko znalazł dom :-( Quote
maciaszek Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 jusstyna85 napisał(a):Nie da sie zrobić czegoś,co by mogło sprawić, że właścicielka go jednak zatrzyma?Nie da się, niestety :(. Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 maciaszek napisał(a):Nie da się, niestety :(. I tak bywa... Ruszaj psiaku na poszukiwanie domu, na tym należy się skupić. Quote
DG32 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 A może by go dać na owczarki albo do Petera napisać? Quote
maciaszek Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Bardzo ładne banerki :loveu:. Dzięki! Quote
majqa Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Jesteś taki piękny i młody, a to solidna karta przetargowa...Nie może to być, by dom się nie znalazł. :shake: Quote
maciaszek Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Jestem pewna, że się znajdzie. Potrzeba tylko troszkę czasu. Quote
Peter Beny Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Popytamy , i poszukamy ;) Wymagania nie wygórowane , wiec jest szansa , Maciaszek daj namiary na PW gdzie można go obejrzeć w Będzinie , często tam jeżdżę służbowo wiec zerknę na psa jak reaguje :lol: Quote
maciaszek Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 [quote name='Peter Beny']Maciaszek daj namiary na PW gdzie można go obejrzeć w Będzinie , często tam jeżdżę służbowo wiec zerknę na psa jak reaguje :lol:Witaj Peter :). Dzięki :loveu:. Nie powiem Ci gdzie dokładnie w Będzinie pies przebywa, bo nie pytałam tak dokładnie. Oto numer do właścicielki: [FONT=Tahoma]604 614 230.[/FONT] Możesz spokojnie powołać się na mnie (Kasia Tomaszek) i umówić z panią na "oględziny" :). Quote
Peter Beny Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 OK jutro zadzwonię i się dowiem ...... Quote
mmlasowice Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Zadzwoń do mnie pod nr 0604253456 - podam ci namiary na człowieka, który zgłosił do mnie chęć adoptowania psa o takich warunkach. Pozdrawiam Magda Quote
maciaszek Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 mmlasowice napisał(a):Zadzwoń do mnie pod nr 0604253456 - podam ci namiary na człowieka, który zgłosił do mnie chęć adoptowania psa o takich warunkach. Pozdrawiam MagdaWitaj :) Przekaż proszą namiary na tego kogoś właścicielce psa (chyba, że ktoś z dogomaniaków podejmie się rozmowy), jej numer podałam na poprzedniej stronie. Ja nie jestem w stanie fizycznie się tym zająć, przepraszam... Quote
jusstyna85 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ja właśnie dzisiaj wieczorem znalazłam przepięknego Owczarka Niemieckiego, bardzo młodziutki i pozytywnie nastawiony do ludzi,dzieci i innych zwierząt..jakoś nigdy ta rasa mnie nie interesowała,ale dzisiaj dosłownie zakochałam sie w tej rasie:loveu: Quote
mmlasowice Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Nie rozumiem dlaczego nikt się do mnie nie odzywa. Owczarek szuka domu - ja chcę pomóc - a tu CISZA ! Mam 48 lat i doswiadczenie w adopcjach / może jestem dla was za stara do współpracy?/ Magda z TOZ o /Bytom + Związek Kynolog. w Bytomiu / członkiem jest mój syn Rafał lat 25/ Magda z Tarnowskich Gór 0604253456, mmlasowice @ gmail.com Quote
Recommended Posts