Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny telefon. Kolejna osoba odesłana do mnie z katowickiego schroniska dla psów. Kolejny pies, który szuka domu. Tylko tym razem nie jest to nieodpowiedzialny albo niepoważny właściciel, a rzeczywiście trudna sytuacja życiowa i rodzinna, a właścicielka psa jest bardzo przejęta sytuacją.

Pies ma 2,5 roku. To piękny owczarek niemiecki, który szuka domu. Najlepiej domu z ogrodem ponieważ pies całe swoje życie mieszkał właśnie na zewnątrz - w kojcu z ocieplaną budą. Oczywiście był wypuszczany i miał sporo ruchu, ale nie jest po prostu przyzwyczajony do mieszkania w zamknięciu (domu, mieszkaniu). Pies nie przepada za innymi psami, powinien więc raczej być jedynym psem w "obejściu" (ew. dogadałby się z suką). Kotów nie toleruje. Jeśli chodzi o dzieci to wskazany byłby raczej dom bez dzieci albo z dziećmi starszymi.
Nie jest agresywny, ale swojego terenu pilnuje - nadawałby się na stróża.
Pies jest (i był) zdrowy. Jest zaszczepiony i odrobaczony.
W chwili obecnej przebywa w Będzinie.

Oto on:

3.11.
Ares pojechał do nowego domu! :) :)

Posted

maciaszek napisał(a):
Pies ma trochę czasu. Oczywiście najlepiej by było, żeby znalazł dom jak najszybciej, ale generalnie czas mamy do zimy.

oby szybko znalazł dom :-(

Posted

Popytamy , i poszukamy ;) Wymagania nie wygórowane , wiec jest szansa , Maciaszek daj namiary na PW gdzie można go obejrzeć w Będzinie , często tam jeżdżę służbowo wiec zerknę na psa jak reaguje :lol:

Posted

[quote name='Peter Beny']Maciaszek daj namiary na PW gdzie można go obejrzeć w Będzinie , często tam jeżdżę służbowo wiec zerknę na psa jak reaguje :lol:Witaj Peter :). Dzięki :loveu:.
Nie powiem Ci gdzie dokładnie w Będzinie pies przebywa, bo nie pytałam tak dokładnie. Oto numer do właścicielki: [FONT=Tahoma]604 614 230.[/FONT] Możesz spokojnie powołać się na mnie (Kasia Tomaszek) i umówić z panią na "oględziny" :).

Posted

mmlasowice napisał(a):
Zadzwoń do mnie pod nr 0604253456 - podam ci namiary na człowieka, który zgłosił do mnie chęć adoptowania psa o takich warunkach. Pozdrawiam Magda
Witaj :) Przekaż proszą namiary na tego kogoś właścicielce psa (chyba, że ktoś z dogomaniaków podejmie się rozmowy), jej numer podałam na poprzedniej stronie. Ja nie jestem w stanie fizycznie się tym zająć, przepraszam...

Posted

Ja właśnie dzisiaj wieczorem znalazłam przepięknego Owczarka Niemieckiego, bardzo młodziutki i pozytywnie nastawiony do ludzi,dzieci i innych zwierząt..jakoś nigdy ta rasa mnie nie interesowała,ale dzisiaj dosłownie zakochałam sie w tej rasie:loveu:

Posted

Nie rozumiem dlaczego nikt się do mnie nie odzywa. Owczarek szuka domu - ja chcę pomóc - a tu CISZA ! Mam 48 lat i doswiadczenie w adopcjach / może jestem dla was za stara do współpracy?/ Magda z TOZ o /Bytom + Związek Kynolog. w Bytomiu / członkiem jest mój syn Rafał lat 25/
Magda z Tarnowskich Gór 0604253456, mmlasowice @ gmail.com