Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młoda właśnie spróbowała rybkę :cool3:.... na szczęście zasmakowała, tylko nie wiedziała co zrobić ze skórą [więc dostał ją kot]... to dobrze, bo mam w zamrażalce trochę niechcianej rybki :razz:....

EDIT:
Młoda dostała papkę warzywną [dałam jej wcześniej, bo wygląda na głodną]... po raz pierwszy dodałam czosnek - zjadła, ale po jedzeniu przyszłą mi dać buzi.... to chyba nie był dobry pomysł z tym czosnkiem...

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Młoda dostała papkę warzywną [dałam jej wcześniej, bo wygląda na głodną]... po raz pierwszy dodałam czosnek - zjadła, ale po jedzeniu przyszłą mi dać buzi.... to chyba nie był dobry pomysł z tym czosnkiem...

A moja bestia dzika nie lubi czosnku... :roll:
We wtorek zrobiłam jej super mix: ogórek, pomidor, sałata i ząbek czosnku plus wołowe "ścinki"... W ciągu dnia nawet nie wzięła kawałeczka więc zostawiłam jej na noc. Myślałam że w nocy, jak już będzie chłodniej, to nabierze ochoty na jedzonko. Myliłam się. Rano zastałam pełną miskę :shake: Mięsko było jeszcze ok więc obmyłam je w zimnej wodzie - i dopiero wtedy zjadła.

Posted

bonsai_88 napisał(a):

EDIT:

Lepszy czosnek niż ryba :eviltong: :evil_lol:.

Ja dzisiaj robiłam papkę :cool3: z ogórkiem zielonym, sałatą, rzodkiewką i jabłkiem dodatkowo z jajkiem ze skorupką i galaretką z łapek :)

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
zastanawia mnie sałata - czy ona nie gromadzi metali ciężkich?

Jeśli ma się sałatę i inne warzywa z własnego ekologicznego ogródka to nie zawiera metali cięzkich. Sałata jest dobrym żródłem żelaza (czasami w diecie jest ono potrzebne).

Jeśli ma się warzywka z giełdy, rynku czy hipermarketu to trzeba się liczyc z tym, że zawierają nie tylko metale ciężkie...:angryy: (szczególnie nowalijki).

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Mój pies nie ruszy skorupki jajka:mad:

Ale dajesz całą skorupkę czy jak :cool3: Ja wrzucam do malaksera, wiec są malutkie cząsteczki :lol:

No ale tak jak jest ze wszystkim, ze co nasze to nasze nie tylko sałata .

Posted

Wygląda na to, że w spadku po korku mamy u Królowej niewydolność nerek :shake: Szlabanik na surowe, jemy gotowane i czekamy może się samo poprawi jak toksyny się wypłuczą.

Posted

Maria45 napisał(a):
Czy ta dieta jest dobra i wystarczająca dla szczeniaka ?

uwazam ze tak. a dzikie psy nie gotuja sobie przeciez tylko wcinaja surowe-szczeniakom tez nikt nie ugotuje :cool3:

WŁADCZYNI napisał(a):
tabletek kruszyć nie musze - zjada normalnie. Eh wrócę chyba do jajka na miękko z obrana skorupką po prostu:roll: francuski piesek nie znalazł.

no ale to moze skorupki od jajek wlasnie zje utarte na miazge, to co ze tabletki je cale ;) jedno nie rowna sie drugiemu.

Posted

Ela i Luna napisał(a):
Jeśli ma się sałatę i inne warzywa z własnego ekologicznego ogródka to nie zawiera metali cięzkich.

Jeszcze zalezy gdzie ten ekologiczny ogrodek sie znajduje.

Posted

Bura napisał(a):
Wygląda na to, że w spadku po korku mamy u Królowej niewydolność nerek :shake: Szlabanik na surowe, jemy gotowane i czekamy może się samo poprawi jak toksyny się wypłuczą.

....w spadku po czym Luna ma tą niewydolność?

Posted

jumbolot napisał(a):
....w spadku po czym Luna ma tą niewydolność?

No właśnie, nie Luna tylko Krolowa, i ma to po korku. Korek spowodował wymioty i ogólne zatrucie organizmu, stąd nerki nieco podupadły. Ale już jest lepiej.

Posted

jumbolot napisał(a):
sorry za zamieszanie.

Nie ma za co :razz:
Wygląda na to, że powoli wychodzimy na prostą. Wyniki moczu już ok oprócz bakterii więc jest szansa,że to tylko zapalenie nerek a nie niewydolność

• 3 weeks later...
Posted

tez trzymam kciuki.

ja akurat przyszlam sie pozegnac na jakis czas z BARFowego watku:roll:
Maly ma alergie na kurczaka, wolowine, wieprzowine i teraz takze juz indyka.

po suchych z taka zawartoscia mial zawsze biegunki i krew w biegunce

Po BARfie z tym miesem ostatnio sie drapie, lize, jest caly niespokojny.

wiec odchodze chyba na TOTW z ryba.
Okropnei droga ta karma sucha z tych firm, ale na malego nie wyjdzie duzo wiecej niz BARF meisiecznie.

no to na razie:placz:

Posted

hehe:evil_lol:

i to chyba zupelnie. bo dalmatka rodzicow teraz tez jest na Barfie. Wcina az milo..korpusy, kosci wolowe, indycze i szyjki. Zeby wybielały w niesamowitym tempie. Pies jest zadowolony, bo uwielbia takie "swinstwa",a le przeczytalam wlasnie ze dalmatynczyki jako jedyna rasa nie moga dostawac za duzo bialka czyli miesa. musze wyliczyc ile to by bylo objetosciowo. Ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Trzeba bedzie mieszac z ryzem, zeby pies byl syty. a to znaczy gotowac. Ale musze to jeszcze dokladnie powyliczac.:placz::placz::placz: