Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

betty_labrador napisał(a):
moze i wiecej warzyw? tylko jak?.... bo rozmyslalam o tym czy nadmierna aktywnosc Tosci nie wynika przypadkiem w duze mierze z nadmiaru bialka... o o tym myslisz?

Moim zdaniem Tosca nie jest nadaktywna ;)
A w barfie wcale nie jest tak dużo białka, jak mogłoby się wydawać.

Posted

myslisz?
bo juz nie wiem jak zaradzic temu ze po spuszczeniu z linki znika mi czasem z oczu, np dzis nie bylo jej 15 min, czgos sie najdla, i byla juz grzeczna, dostaje szalu juz kiedy tak robi. Wiec szukamwszelkich przyczyn dla ktorych moglaby sie tak zachowywac...
Wiec zostaje mi cale zycie prowadzi ja na lince ub smyczy :roll:

Posted

Witam wszystkich. My jestesmy na barfie od roku.Mam dziewiec psow (piec sznaucerow olbrzymow,trzy sznaucery miniaturowe i whippeta)sa w roznym wieku.Od siedmiu lat do siedmiu miesiecy.W tym suczke miniaturke w ciazy.Karmienie barfem bardzo nam sluzy i jestesmy bardzo szczesliwi.Moje psy na szczescie zjadaja wszystko co im dam i papki i ser i jogurty poprostu wszystko. Miniaturkom i whippetowi miele wszystko bo sa zachlanne tak ze sie juz dusily. To ja wole nie ryzykowac.Ale dzieki temu ze miele zjadaja czesciej warzywa i owoce.Zycze wszystkim zeby ich psy jadly tak jak moje. Pozdrawiam .Aneta i cala gromada psow i kotow.

• 2 weeks later...
Posted

ja od 10 dni Barfuje i jestem bardzo zadowolona :)
Moja suka ma przewlekłe zapalenie jelita które leczymy od 8 miesięcy i wciąż nawraca. Nawet gdy była aktualnie poprawa to miała wciąż luźny stolec - teraz wreszcie wypróżnia sie jak zdrowy pies i 2-3 razy a nie 6 :).
Po za tym obie dziewczyny dietą są zachwycone, a stanie w kolejkach w mięsnym wynagradza mi widok jak ze smakiem zajadają

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Witam mam prośbę mogłby mi ktoś podesłać tabelke barfowska bo nie mogę sie skontaktowac ze Złośnicą, a moze ktoś posiada. Prosze o kontakt na priva to podam mail. Z gory wielkie dzieki.

Posted

[quote name='orzecho']tygra moja suczka ma 20 kg i 5 miesiecy.[/QUOTE]

to lepiej spróbuj tam gdzie pisze Cimi, bo ja niestety nie wiem jak dokładnie w przypadku szczeniaka zbilansować

• 2 weeks later...
Posted

Wiatam, jesteśmy z moją suczka około 2 tygodni na barfie. Na początku
była rewelacja jadła wszystko bez problemu nawet roślinki ale od
trzech dni nie chce nic jesć ani kości ani podrobów ani roślinek.
zaczynam sie już martwic, że strasznei wychudnie a poza tym jeszce
rośnie. Moze mi ktoś coś doradzić. Pozdrawiam serdecznie

Posted

Chętnie bym się zapisała , ale jestem typowa blondynka i nijak nie wiem jak :shake:
orzecho ja jeszcze nie barfuje ale się przymierzam , natomiast czytałam że jak piesek nie zjada to znaczy jest po prostu syty :lol: jednodniowa głodówka powinna pomóc , jak nie pomoże do weta...
No przynajmniej ja bym tak zrobiła :)

Posted

A ja mam takie pytanie do barfiarzy - rozumiem, że rasy nie tak bardzo przekształocne przez człowieka, przykładowo haszczaki, z kośćmi i chrząstakami nie mają żadnego problemu.
Nawet krótkopyskie boksie dobrze sobie radzą. A co z rasami, które na skutek hodowli mało już psa przypominają? Przykładowo mopsy? Czy one poradzą sobie z BARFem? (Pytam akurat o tę rasę, bo jest na liście moich ewentualnych przyszłych psów).

Posted

Tylko właśnie niepokoi mnie ten spłaszczony pyszczek mopsa. Nijak nie mogę sobie wyobrazić takiego psa a BARFie. Chyba, że mielonym, ale to trochę mnie nie satysfakcjonuje ;)

Posted

znam kogoś kto ma buldożka francuskiego i karmi barfem. Nie pytałam jak sobie radzi ale widać daje radę. Kusczaka na pewno da radę, nie iwem jak z innymi rodzajami