Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A pomamlane cielęce ucho? Wczoraj pół wieczoru wietrzyłam :eviltong: Naprawdę, straszny zacap, ale przynajmniej pies szczęśliwy ;)

Posted

U nas jako smaki jest karma jaką akurat dostanę w małym opakowaniu, a ostatnio testujemy jakieś takie pocięte paski mięsne Butchers i chyba nawet Shinuchowi smakuje.

Kupiłam ostatnio porcje rosołowe z kaczki, 2kg i teraz kaczka jest wszędzie tylko nie w psich brzuchach :mad:. Hexa zjada z wielką łaską ale trzeba jej trzymać żeby przypadkiem nie mięcho nie dotknęło jej łapek a Shina nawet nie chce na to coś spojrzeć. Nad wodą na kaczki na szczęście też nie polują, więc może i dobrze że nie lubią :evil_lol:

Posted

Moje na szczęście polują (i zjadają) tylko na myszy, żadne ptaki ich nie interesują. Hexolina upolowała kiedyś bażanta albo kuropatwę i nie zjadła, później szpaka który jakimś cudem przeżył spotkanie z jej paszczą i od tamtej pory wie że ptaszków nie ruszamy bo pańcia wydaje z siebie nieprzyjemny dla ucha wrzask :evil_lol:.

Kaczek nie jedzą, ale szyje z gęsi wcinają z takim apetytem jak indycze :lol:. Kaczka widocznie ma specyficzny zapach, który nawet żarłokom nie odpowiada.

Posted

a u mnie bunt jedzeniowy - tzn dorosłe chłopaki coś jeśc nie chcą.... nieletni chlopak zajada, a Pirania - no ona to by pożarla wszystko i wszystkim. Chłopaki zbuntowali się na wołowinę. No to ugotowałam im na mięsie ryż - zjedli, ale miny takie, że łojejku..... - dlaczego nas tak męczysz????? Moze im za gorąco? Ale śniadanie daję im przed 6 rano, jak chłodniej. Może chcą zmiany na jakieś pierzaki? Ale ten tydzien to porażka zakupowa, bo wolne wszędzie.

Posted

To przez upał, moje też z jedzeniem leżą i czekają aż się chłodniej zrobi albo zgłodnieją.
Najlepiej jakby pani zechciała kości z mięsa obierać i do pyszczków podawać.
Chudej można by ale pulpecikowi hmmm...
Moje kaczki nie jadają.
Kury, indyka, świnkę czy krówkę jakąś mieloną zjedzą.
Ostatnio najczęściej kura i indyk. Dzisiaj wieprzowe kości karkowe z mięsem i sobie nosiły tylko bo gorąco.

Posted

dziś dorosłe psy kolacji nie dostały, tylko maluch późny podwieczorek - on jakoś zjadł. Dorosłym nie dałam nic - rano mam nadzieję, że wszamią co im dam.
A tak przy okazji koszenia wczoraj trawy w sadku znalazłam fragmenty słynnej poduszki - były w wysuszonym gooowienku..... wiedziałam, że całej nie zwymiotował! Musiało mu przejść przez kichy.

Posted

dzięki Wam i tym co piszecie jestem trochę spokojniejsza. Tizzy dzis pierwszy raz odmówiła zjedzenia szyi indyczej i dwóch skrzydełek kurzych.. nawet smaka nie chce. Tylko chodzi i skubie trawę. Mam nadzieje ze to nie babeszja :roll: powiedzcie ze inaczej by leżała i dyszała, i nawet trawy nie skubała..

Posted

Spokojnie. Snuła by się osowiała, od razu zauważyłabyś, że coś jest nie tak. Moja też miała kryzys i nie chciała jeść,najpierw się martwiłam, kombinowałam ale w końcu obcięłam porcje, rano dostaje tylko jogurt/ twaróg/trochę ryby/jajko itp (albo wogóle nic)potem wycisk na spacerze a wieczorem ma apetyt jak nigdy. Wydaje mi się, że to temperatura, zmiana pogody itp. tak działają.

Posted

pędzelopka napisał(a):
Spokojnie. Snuła by się osowiała, od razu zauważyłabyś, że coś jest nie tak. Moja też miała kryzys i nie chciała jeść,najpierw się martwiłam, kombinowałam ale w końcu obcięłam porcje, rano dostaje tylko jogurt/ twaróg/trochę ryby/jajko itp (albo wogóle nic)potem wycisk na spacerze a wieczorem ma apetyt jak nigdy. Wydaje mi się, że to temperatura, zmiana pogody itp. tak działają.

dzieki, masz zapewne racje. Dzis byłam z nią na spacerze i nie biegala jak wczoraj, tylko blisko i nie galopowała, ale było tak duszno to co sie dziwic. Dobra , postaram sie nie martwic. Ale dzis to i mi sie chciało srednio jesc(tez tak macie? :) )

Posted

Mnie dziewczyny uspokoiły bo też się martwiłam. I przekonałam się, że najgorsze wyjście to zacząć dogadzać. Nie chcesz tego? oj, a może to, a może tamto.Skończyło się na tym, że postawiłam miskę z mielonym i dwa dni stała i śmierdziała :) bo pies czekał, aż dostanie coś lepszego.może. a tak nie chcesz? to nie. siedź głodna

Ja mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o jedzenie - oprócz moich napadów słodyczowych (jest upał - obiad w odstawkę ,a zamiast schaboszczaka - litr kawy i jedziemy.ciasta, batoniki, deserki, ptasie mleczko itp)

Posted

A moje młode dzisiaj wyjątkowo zjadło, bo postanowiłam psom dogodzić i kurze łapki kupiłam :lol:. Hexa nie wykazała większego entuzjazmu bo czekała na burzę która nie nadeszła :cool1:.

Zastanawiam się nad zakupem Pieska Stefka z królika, próbował ktoś? Chętnie psy jadły? Chcę kundlom trochę urozmaicić dietę o coś czego jeszcze nie jadły, ale nie wiem czy Shina łaskawie ruszy, o Hexę się nie martwię bo ta zje wszystko żeby się nie zmarnowało.

Posted

co do apetytu w upał to moja też bez , trawą się zajada ale jedzenie niekoniecznie , wczoraj dopiero zjadła z apetytem i szukała co by tu jeszcze zjeść , nawet mała nie miała apetytu , ale ona wpatrzona w starsze psy jak w obraz ;)

Posted

pędzelopka napisał(a):
Mnie dziewczyny uspokoiły bo też się martwiłam. I przekonałam się, że najgorsze wyjście to zacząć dogadzać. Nie chcesz tego? oj, a może to, a może tamto.Skończyło się na tym, że postawiłam miskę z mielonym i dwa dni stała i śmierdziała :) bo pies czekał, aż dostanie coś lepszego.może. a tak nie chcesz? to nie. siedź głodna

Ja mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o jedzenie - oprócz moich napadów słodyczowych (jest upał - obiad w odstawkę ,a zamiast schaboszczaka - litr kawy i jedziemy.ciasta, batoniki, deserki, ptasie mleczko itp)

o nie, dogadzac nie zamierzam :D nie chce mi sie to tak po pierwsze ;) ale pamietam jak miala pierwszy raz babeszje, to wlasnie leżała, dyszała. A i dzis piła wode, wiec sie upewniłam ze wszystko w porządku :)

Ja teraz cos zjem ale to z rozsądku :evil_lol:

lilk_a napisał(a):
co do apetytu w upał to moja też bez , trawą się zajada ale jedzenie niekoniecznie , wczoraj dopiero zjadła z apetytem i szukała co by tu jeszcze zjeść , nawet mała nie miała apetytu , ale ona wpatrzona w starsze psy jak w obraz ;)

Moze trawa odswieżająca jest :) to fajnie ze juz zjadła z apetytem.

A moja druga sunia Tosca(retriever) upał, mróz wszystko zje, byle jeść :lol:

Posted

A nie masz termometru coby temperature zmierzyc? chociaz poczatki babeszji (tfu tfu odpukac) potrafia byc bez gorączki czasami (!)
ja zawsze dla spokoju sumienia, przy jakimkolwiek innym zachowaniu-termometr w tyłek, ewentualnie jade na badanie krwi ;
w przypadku kleszcza to jednak wole na zimne dmuchac, badanie od razu pokaze czy cos sie nie daj boze zaczyna, a im szybciej imizol pies dostanie tym mniej babeszja spustoszenia w organizmie zrobi

Posted (edited)

Tascha napisał(a):
A nie masz termometru coby temperature zmierzyc? chociaz poczatki babeszji (tfu tfu odpukac) potrafia byc bez gorączki czasami (!)
ja zawsze dla spokoju sumienia, przy jakimkolwiek innym zachowaniu-termometr w tyłek, ewentualnie jade na badanie krwi ;
w przypadku kleszcza to jednak wole na zimne dmuchac, badanie od razu pokaze czy cos sie nie daj boze zaczyna, a im szybciej imizol pies dostanie tym mniej babeszja spustoszenia w organizmie zrobi

nie mam termometru. Wiem, tez panikuje, ale uspokoily mnie posty tutaj a przede wszystkim to zeTizzy je smakolyki, pije wode- co przy babeszji nie występuje, i na spacerze latała jak szaloa znowu. Testem bedzie jeszcze kolacja za niedlugo.

EDIT:

Tizzy zjadła wczorajszą porcję bez gadania :multi:

Edited by betty_labrador
Posted

moje też pożarły dziś i wczoraj WSZYSTKO :) bo kupilam im korpusy kurze, indycze "golonki" i najzwyklejsze gnaty - wszamały az milo było patrzeć. Chyba im się znudzila wolowina non stop ;)

Posted

agaga21 napisał(a):
u nas takie pojęcie jak strajk głodowy nie istnieje.

U nas to samo :D Shara tylko, jakoby ta prawdziwa dama, oczekuje, że jej się kosteczki na miejsce konsumpcji przyniesie :eviltong: