evel Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='gryf80'] evel-jak tam suczyna?dawałaś jej może gastrolit?kurcze jak miała "ostre laxis'to może tydzień na gotowanym?niech sie przewód pok.uspokoi,no i może jakis probioty bo pewnie wyjałowiona[/QUOTE] A dziękuję, dobrze. Podaję probiotyk z prebiotykiem właśnie (w jednej kapsule to jest) i gotowane żarcie (na razie malutkie porcje rozbabranego makaronu z ociupiną masła, jeszcze - tfu tfu - nie opuścił gwałtownie psiego żołądka, jutro dam też ugotowane mięsko w małej ilości) i zobaczymy co dalej. Quote
gryf80 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 ee to luz,pókam w niemalowane,żeby szybko wróciła do "stanu wyjściowego";) Quote
Tusia&NN Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='gryf80']tusia ja stosuje mikity preparat zwaczowy w tabl.to co pokazałas chyba moze byc-ale pozytywnej mikroflory nie stosuje się cały czas jak chcesz to moge ci podac ile "siedza"w psie od momentu podania doustnego.[/QUOTE] Mój szczeniak mikitę żwaczową dostawał na poprawę apetytu, bo jak był malutki, to nie chciał jeść (hodowca się nie spisał, że tak powiem). Teraz ładnie je, ale ma zaburzenia w wchłanianiu składników pokarmowych. Tzn. nie ma rozwolnień (wyrównane dzięki barf właśnie), kupa ładna (jeśli tak można powiedzieć ;) ), aczkolwiek przyswajanie można by było poprawić. I tak szukam czegoś właśnie ;) Quote
gryf80 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 wszystko-że tak powiem-"leży"w jelitach,bo z tamtąd sa wchłaniane składniki odzywcze.może spróbuj tego probiotyku?u mnie z wchłanianiem u olbrzyma raczej nie ma problemu,choć czasem podaje mu bioprotect kapsułkę vet experta Quote
Tusia&NN Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='gryf80']wszystko-że tak powiem-"leży"w jelitach,bo z tamtąd sa wchłaniane składniki odzywcze.może spróbuj tego probiotyku?u mnie z wchłanianiem u olbrzyma raczej nie ma problemu,choć czasem podaje mu bioprotect kapsułkę vet experta To jest ten probiotyk, tak? Właśnie wiem, że wszystko zależy od jelit. Ale wolałam zapytać ;) Quote
betty_labrador Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Tusia sprobuj spojrzec jeszcze sobie na stronke ekozwierzak.pl tam tez duzo suplementow i tego typu rzeczy ;) Quote
filodendron Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='evel']A dziękuję, dobrze. Podaję probiotyk z prebiotykiem właśnie (w jednej kapsule to jest) i gotowane żarcie (na razie malutkie porcje rozbabranego makaronu z ociupiną masła, jeszcze - tfu tfu - nie opuścił gwałtownie psiego żołądka, jutro dam też ugotowane mięsko w małej ilości) i zobaczymy co dalej.[/QUOTE] Osobiście to mnie bardziej przekonuje niż surowizna w leczeniu biegunki. A czemu makaron sprawdza się lepiej u barfującego psa niż ryż? Quote
evel Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='filodendron']Osobiście to mnie bardziej przekonuje niż surowizna w leczeniu biegunki. A czemu makaron sprawdza się lepiej u barfującego psa niż ryż?[/QUOTE] Właściwie to nie mam białego ryżu w domu :lol: A miałam makaron pod ręką... To chyba wszystko jedno. Chociaż wiem, że sa psy źle znoszące gotowany ryż i lepiej przyswajające makaron. Ugotowałam garść makaronu, małe udko z kurczaka, dwie cienkie marchewki i wyszła mi wielka micha żarcia po zmieleniu tego :| Pies będzie to chyba parę dni jadł, zupełnie nie wiem, jak jej to dawkować - na razie dostaje parę łyżek dziennie i nie wiem, co dalej :cool3: Quote
betty_labrador Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 zimna skrobia w tym makaron jest niestrawny ;) Quote
gryf80 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 hmmm,wiesz co evel-nie chce cię martwic,ale jeśli psiur miał zapalenie jelit i/lub żołądka to generalnie amciu powinno byc świeże. tusiu-tak to jest probiotyk,nawet nie drogi 80 gr za kaps.1 na psa dziennie wystarczy Quote
Ewa&Duffel Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='betty_labrador']czy ktoś z Warszawy z Was chciałby zamówić cos z ekozwierzak.pl (np suplementy)? bedzie taniej wysylka, no i przy okazji bo ja zamawiam. Jeszcze nie zamówiłaś ? Bo jakby co ja bym była chętna na to http://ekozwierzak.pl/Psy/Suplementy/Stawy-i-kosci/ArthroHA-(90-tabletek).html Quote
Ashley Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Kirinna']łodzianie!(mam nadzieję że ktos jest:) a gdzie mozna u nas dostać żwacze? Wiem tylko o sklepie na Tuszyńskiej, http://www.qbrak.pl/produkty/1/mieso-dla-psow-i-kotow-1 Quote
betty_labrador Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='Ewa&Duffel']Jeszcze nie zamówiłaś ? Bo jakby co ja bym była chętna na to http://ekozwierzak.pl/Psy/Suplementy/Stawy-i-kosci/ArthroHA-(90-tabletek).html zamowilam juz, ale napsialam do dziewczyny moze sie zgodzi dołożyć :) dam znać czy sie udało. Quote
filodendron Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='gryf80']hmmm,wiesz co evel-nie chce cię martwic,ale jeśli psiur miał zapalenie jelit i/lub żołądka to generalnie amciu powinno byc świeże.[/QUOTE] Racja, powinno byc świeże - jak i dla ludzi z problemami tego typu. Ale Zu przecież nie jest aż tak malym psem? lleż może jeść jedno małe udko z dwiema cienkimi marchewkami? Przy chorobie parę łyżek jest ok, ale jeśli będzie poprawa, to dawkę trzeba zwiększać. Gotowanego daje się więcej niż barfu. A jak się dziewczyna czuje? Quote
sacred PIRANHA Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 evel jedno udko z garscią ryżu i dwiema marcheweczkami, to jadał swego czasu moj Ayuś w 3 dni;-) Quote
Ania&Zefir Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 A my dzisiaj wybieramy się na badanie krwi, mam nadzieję, że wyjdą dobrze i, że Zefirowi służy barf. Trzymajcie kciuki. :) Quote
betty_labrador Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 trzymamy kciuki! daj znać :) To dla potomnych zeby wiedzieli co moze zdziałac Barf :) Quote
gryf80 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 jeśli mu nic nie dolegaóo to wyniki powinny byc ok.a robiłaś może fosfor i wapń? Quote
SZPiLKA23 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Wystartowalismy :) dzis w 3 porcjach 40 dg zoladkow krowich, 20 dg serc indyczowych i 20 dg nerek wciagna tylko furczalo Quote
panbazyl Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Wystartowalismy :) dzis w 3 porcjach 40 dg zoladkow krowich, 20 dg serc indyczowych i 20 dg nerek wciagna tylko furczalo[/QUOTE] to też kciuki trzymamy :) nie zrażaj się jak rzygnie żołądkami - nie wiem czemu, ale u mnie na 3 psy 2 zwróciły co zjadły przed sekunda i znów to zjadly - być może zrobiły to za szybko. To był jednorazowy incydent. (pomijam drugi gdy Bazyl dorwał się do wylizania miski z surowym ciastem z dodatkiem sody.... jak kot po rambambarze rzygał.....) Quote
betty_labrador Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 kciuki Szpila trzymamy! fajnie jest :) no własnie zwrocenie pokarmu to normalne. a niektorzy przerywaja czasem barf z tego powodu :( Quote
SZPiLKA23 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='panbazyl']to też kciuki trzymamy :) nie zrażaj się jak rzygnie żołądkami - nie wiem czemu, ale u mnie na 3 psy 2 zwróciły co zjadły przed sekunda i znów to zjadly - być może zrobiły to za szybko. To był jednorazowy incydent. (pomijam drugi gdy Bazyl dorwał się do wylizania miski z surowym ciastem z dodatkiem sody.... jak kot po rambambarze rzygał.....)[/QUOTE] Narazie idzie dobrze dostal kolejne 25 dg mixu i zajadal tylko sie uszy trzesly a wczesniej nie chcial sie na surowe patrzec, jednak jeden dzien glodowki zrobil robote:) [quote name='betty_labrador']kciuki Szpila trzymamy! fajnie jest :) no własnie zwrocenie pokarmu to normalne. a niektorzy przerywaja czasem barf z tego powodu :([/QUOTE] Dobrze wiedziec:), narazie jestesmy po pierwszej kupie od wczoraj od popoludnia nie robil a wczesniej walil minimum 4 kupy dziennie i to takie ze male sloniatko by sie niepowstydzilo Quote
Ania&Zefir Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Jutro idę odebrać wyniki. :) Jestem strasznie ciekawa. Quote
Recommended Posts