Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ladySwallow napisał(a):
Hih, a to chyba że ;) My póki co podajemy nieco ponad 7%, bo u nas szczyl, więc dostaje ok. 350 gram.

W ogóle małe rasy zawsze jedzą więcej w stosunku do swojej wagi niż duże psy, ale tak jest z każdym jedzeniem, nie tylko z barfem, więc to też trzeba wziąć pod uwagę licząc te %.

Posted

Martens napisał(a):
W ogóle małe rasy zawsze jedzą więcej w stosunku do swojej wagi niż duże psy, ale tak jest z każdym jedzeniem, nie tylko z barfem, więc to też trzeba wziąć pod uwagę licząc te %.

No u nas powinien jeść nieco ponad 300 gram, ale ciągle był głodny i spuścił wagę, więc dostaje więcej.

Posted

Hallie napisał(a):
Dajecie psom pomidory w papkach, oczywiście gruntowe?

tak, pewnie ze tak. Moje psy je uwielbiaja. Czasem poza papkami rzucam Tosce kawalek plasterka i tez je z przyjemnoscia(choc wiadomo ze to bardziej dla przyjemnosci taki caly plasterek ).

Posted

seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak

a mój kot (niebarfowy niestety, - szkoda.... on tylko lubi wątróbkę surową, ale to niezdrowe w ilościach hurtowych) kocha surowe pomidory - kroje mu na kawalki i daje do pycholca, podobnie jak zielone oliwki.

Posted

panbazyl napisał(a):

a mój kot (niebarfowy niestety, - szkoda.... on tylko lubi wątróbkę surową, ale to niezdrowe w ilościach hurtowych) kocha surowe pomidory - kroje mu na kawalki i daje do pycholca, podobnie jak zielone oliwki.

Hihi, nie wiem, czy afrodyzjak, ale na pewno jest moczopędny :lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
A co ze skórką z arbuza?? Bo moja Tora ostatnio pożarła arbuza ze skórką.

ja swoim daje - choc ostatnio nikomu nie chciało się na wieś targać arbuza. Dostają jako "kość" do ogryzania i w papce :)

Posted

ladySwallow napisał(a):
Hihi, nie wiem, czy afrodyzjak, ale na pewno jest moczopędny :lol:

ludowa mądrość tak mówi :)
A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!!

Posted

panbazyl napisał(a):

panbazyl napisał(a):
A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!!

I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol:

Posted

panbazyl napisał(a):

Na razie dostał selera do rosołu, jako dodatkowy wkład - dam znać jutro, czy coś zadziałało :evil_lol:

magdabroy napisał(a):

I zedrze ciuchy jak zły wilk :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):

no mam nadzieje, ze nam opowiesz :diabloti:

a tak na serio - to jest bardzo fajne żarcie :)

ja psom daję suszone liście w sezonie zimowym a surowe w letnim.

Posted

panbazyl napisał(a):
no mam nadzieje, ze nam opowiesz :diabloti:

Nie opowiem :eviltong: ale zdradzę czy działa jako afrodyzjak :evil_lol:

panbazyl napisał(a):
a tak na serio - to jest bardzo fajne żarcie :)

ja psom daję suszone liście w sezonie zimowym a surowe w letnim.

Spróbuję zrobić takie selerowe kotlety :lol:

A te liście dodajesz do papki czy jak??

Posted

do papki. ja tam wrzucam wszystko co możliwe do zjedzenia - nawet cos co sie nazywa rukiew wodna i rośnie tylko w źrodlach - smakuje jak rzodkiewka, takie zielsko. Rośnie przez caly rok, nawet w zimie. Duzo tego nie można dac, bo ma intensywny aromat. (dla ludzi też smaczne ze śmietaną i odrobina soli).
Wczoraj kiwi dostały w papce (do tego cukinia, gruszka, jabłko, jajko i jakies liście z pietruszki chyba)

Posted

panbazyl napisał(a):
oczywiście :) tak samo cukinię, ostatnio nawet rzeżucha sie w psiej papce znalazła, gruszka i jabłko też.

dzięki :) to co bakłażan też może być? a tak w ogóle to jest czegoś co się nie daje? w tym tygodniu w takim razie dostaną papkę z pomidorkami :D