Bonsai Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Może ktoś z Was z Warszawy chciałby zamówić żwacze i inne naturalne gryzaki ze strony www.gryzaki.pl ? Łączne zamówienie będzie oznaczało tańszą przesyłkę. :) Quote
evel Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Kochani, czy ktoś z Was ma jakiś super sklep mięsny albo znajomego rzeźnika w Lublinie albo bliskiej okolicy? :grins: Quote
panbazyl Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 evl napisał(a):Kochani, czy ktoś z Was ma jakiś super sklep mięsny albo znajomego rzeźnika w Lublinie albo bliskiej okolicy? :grins: poszukaj na targu na Ruskiej - nie wiem czy nadal jest tam mięsna jatka w takim budynku, mieli to zlikwidować. na Bronowicach na targu są super mięsne stoiska. Mozesz pogadać też w Stokrotkach na dziale mięsnym - ostatnio pani powiedziała mi, ze jak się wcześniej powie to będzie odkladać jakiś konkretny asortyment. Jak sie porozglądasz to znajdziesz dużo!!!!!! I jak coś znajdziesz to daj znać - moze się tu przyda. A - hipermarkety też mają często ciekawe mięcho-gnaty dla psów. Tylko nie mów od razu, ze dla psa.... Bo wcisną starocie. Takie aromatyczne już bardzo. Quote
Sylwia M. Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 panbazyl napisał(a):Filodendron - ostatnio żarły Josere - najpierw testowałam na kocie - i dopiero po jego akceptacji dałam psom - ok, zjadly. Josera Festiwal (mozna namaczać jak ktoś lubi), dawalam też Bewi Dog Sport. obydwie firmy dostępne chyba tylko u dystrybutorów, ale nie jestem pewna.... ja kupowałam u przedstawicieli z dostawą do domu (mieszkam na zatulu gdzie droga się w lesie konczy a samochodu nie mam....) więc ta opcja dla mnie jest ok. Jeśli chcesz namiary na mojego dystrybutora to na pv moge podać, ale wieczorem dopiero, bo zaraz wybieram się do ZKwP. A na forum publicznym takich danych nie podaję! Ja dystrybutorem nie jestem żadnej firmy!!! mozesz też pomyśleć nad puchami - moje na dalekich wyjazdach konserwy jedzą. Tyle, ze ciężko taszczyć konserwy a suche jednak lżejsze, zwłaszcza jak sie ma swoje, dziecka i psa bagaże. Milego wypoczynku! Biedny kot :) Zawsze robisz najpierw testy na kocie? Quote
panbazyl Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Sylwia M. napisał(a):Biedny kot :) Zawsze robisz najpierw testy na kocie? Niestety tak.... On byle czego nie zje. kiedyś to nawet prawie że do mięsnego chodziłam z nim.... he! To pers w dodatku Ukrainiec ze Lwowa i ma bardzo szlacheckie podniebienie. Quote
filodendron Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dlaczego "niestety"? Wiadomo, że kot wybredniejszy :) Zamówiłam tę Joserę - zobaczę, jak pies zareaguje - jeśli dobrze, to będzie na wyjazd. ** Przymierzam się do kupienia jakichś wodorostów, powinnam nimi wzbogacić nasz barf - kupujecie Algolith czy Kelp? Quote
gops Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 a ja cierpie jestem juz pewna ze suke zaczal ucuzlac kurczak ;/ a nasze rzezniki ubogie w inne mieso zrobilam specjalnie odstep od surowego kurczaka na tydzien i lupiez zaczal znikac,suka przestaje sie drapac i tak sie chyba zakonczy nasza przygoda z barfem ale bede polecac to napewno swoja droga jak zamowilam przedwczoraj worek suchego to sie zalamalam ;/ cenowo wychodzi strasznie drogo tymbardziej karma bez kurczaka , przywyczailam sie do tego surowego Quote
*Monia* Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 A indyk? Kości wieprzowe? Cielęce? Nie masz jakiegoś dużego sklepu w pobliżu? Ja na przykład w Auchan kupuję podroby niedrobiowe, bo w innych sklepach raczej ciężko dostać (poza HM ;)). Kości wieprzowe są w większości mięsnych. Shina kurczaka je bardzo rzadko i nie narzeka - wychodzi 6-8 małych korpusów w miesiącu (czyli jakieś 3-4 dni), a z innych kurzych części to tylko skrzydełka raz na jakiś czas. No i podroby, ale te bez problemu można zastąpić np. indyczymi, cielęcymi czy wołowymi. Dobrze że tu weszłam, bo mi się przypomniało że muszę papu na obiadek psu wyjąć :lol:. Quote
Sylwia M. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='gops']a ja cierpie jestem juz pewna ze suke zaczal ucuzlac kurczak ;/ a nasze rzezniki ubogie w inne mieso zrobilam specjalnie odstep od surowego kurczaka na tydzien i lupiez zaczal znikac,suka przestaje sie drapac i tak sie chyba zakonczy nasza przygoda z barfem ale bede polecac to napewno swoja droga jak zamowilam przedwczoraj worek suchego to sie zalamalam ;/ cenowo wychodzi strasznie drogo tymbardziej karma bez kurczaka , przywyczailam sie do tego surowego Martens pisała do mnie na GG, że też kurczaka odstawiła u małego smerfika. Ja od dwóch tygodni również. Moja sunia miała dziwne uczulenie, strasznie się drapała. Już odstawiałam różności (siemię lniane, olej lniany itd) nic nie pomagało, teraz w odstawkę poszedł kurczak i widzę poprawę :) Quote
Sylwia M. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 panbazyl napisał(a):Niestety tak.... On byle czego nie zje. kiedyś to nawet prawie że do mięsnego chodziłam z nim.... he! To pers w dodatku Ukrainiec ze Lwowa i ma bardzo szlacheckie podniebienie. Na moim to suchego nie można próbować (je wszystko co suche). Za to mięsko surowe, to już co innego. kurczak może leżeć w misce, wołowina jest zjadana - ale tylko pierwszy gatunek :) Quote
filodendron Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Sylwia M., jak jesteś z Martens w kontakcie, to zapytaj, czy dawać kelp czy algolith, please :) Quote
Sylwia M. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 filodendron napisał(a):Sylwia M., jak jesteś z Martens w kontakcie, to zapytaj, czy dawać kelp czy algolith, please :) Podam Tobie GG na PW, jak będziesz Ja widziała sama zapytasz? Quote
filodendron Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Sylwia M. napisał(a):Podam Tobie GG na PW, jak będziesz Ja widziała sama zapytasz? To muszę sobie zainstalować gg. Wreszcie mnie dopadło :D Quote
Sylwia M. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 filodendron napisał(a):To muszę sobie zainstalować gg. Wreszcie mnie dopadło :D A, to co innego :) Jak nie masz zapytam :) Teraz widzę, że Jej nie ma. Quote
gops Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 u nas jest bardzo duzy problem zeby dostac w normalnej cenie co inengo niz drob ;/ moglabym ale wtedy zbankrutuje calkiem bede sie rozgladac po rzezniakch napewno przy okazji , a moze jakis nowy keidys otowrza w maire normlany w kazdym razie alergia u suki byla abrdzo duza lupiez i drapaianie sie ,dlatego narazie odstawimy barfa Quote
Sylwia M. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Filodendron tu kopia odpowiedzi Martens: [FONT=MS Shell Dlg 2]w sumie nie wiem czy jest jakaś róznica :) [/FONT][FONT=Arial]11:11:06 [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ja daję algolith i jest ok [/FONT][FONT=Arial]11:11:10 [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ale kelp też można[/FONT] Quote
filodendron Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dziękuję, Sylwia M. Skoro tak, to chyba spróbuję Kelp, bo Algolith już kiedyś miałam i dla psa strasznie był "fuj" Quote
Sylwia M. Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='filodendron']Dziękuję, Sylwia M. Skoro tak, to chyba spróbuję Kelp, bo Algolith już kiedyś miałam i dla psa strasznie był "fuj" Drobiazg :) Quote
psiama Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Hej BARFowe ciotki :) Przymierzam się do przestawienia suni na BARFA. O kcim BARFie mam juz jako takie pojęcie, o psim słabe bardzo ... Czy jest szansa gdzies znaleźć info w pigułce jakie składniki powinna zawierać optymalna BARFowa dieta psia ? Nie chodzi mi o analize chemiczną tylko jakie mięso, ile kości (czy mielone ?), ile podrobów (procentowo), co ponadto (warzywa, ile, jakie) ? Czy na poslkim rynku są dostępne kompleksowe suplementy wspierające karmienie surowym mięsem tak jak to jest w przypadku kocim ? Pewnie w wątku juz było nie raz , ale przez 428 stron nie przebrnę, nie da rady ... Poza tym dogo po zmianach technicznych nie działa mi jak trzeba. Z góry dziękuję :) Quote
filodendron Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Psiama, zajrzyj tutaj: http://www.barf.pl/index.php/article/articles/24 http://www.dogs.gd.pl/psiejstwo/barf_wiadomosci.html Quote
puli Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='filodendron'] Panbazyl, wspominałaś tutaj na wątku, że jeśli musisz psy przestawić na suche, to wybierasz karmy niemieckie. Mogłabyś podpowiedzieć, jakie? Planujemy w maju wyskok w góry świętokrzyskie i tam raczej tylko suche będzie wchodziło w rachubę (pensjonat). Muszę coś znaleźć i wypróbować w domu zanim tam pojedziemy. Spróbuj tego: http://www.koebers.pl/produkty.html Karma ma forme płatków które zalewa sie woda na kilka minut przed podaniem. Bardzo wydajna, skład w miare sympatyczny i kilka znajomych psów mówiło ze smaczna. Quote
Mada:) Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Puli, karma ta również by mnie interesowała w przypadku jakiegoś wyjazdu. Bardzo ciekawa się wydaje. Czy można ją gdzieś dostać w Polsce (Katowice i okolice), czy raczej zamawiać przez internet trzeba? Quote
puli Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Mada:)']Puli, karma ta również by mnie interesowała w przypadku jakiegoś wyjazdu. Bardzo ciekawa się wydaje. Czy można ją gdzieś dostać w Polsce (Katowice i okolice), czy raczej zamawiać przez internet trzeba? Nie wiem ale na stronie obiecują próbki... http://www.koebers.pl/kontakt.php Quote
Darianna Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Już nie ma próbek ;) jest link, ale pisze, że próbki się skończyły Quote
filodendron Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Tylko chyba wszystkie te karmy oprócz jednej z jagnięciną, są na bazie wołowiny, tak? *** Mój bandyta od wczoraj strajkuje - zjada tyle, co kot napłakał. Znowu się boję, że będzie powtórka z rozrywki - jak z karmami. Quote
Recommended Posts