Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale o co innego chciałam spytać, a mianowicie czy ja moge dawać mojej bestii FLAKI??? Takie zwykłe z torebek ze sklepu co to moja (a pewnie i nie tylko) mi czasami mi wciska na obiad???

Flaki -YESSSS!!!!!!
Ale ..nie takie zwykle ze sklepu, bo te są oczyszczone i bezwartościowe dla psa. Takie nieoczyszczone zbytnio i pieknie pachnące..:crazyeye:jak najbardziej TAK!!!

Pyszności !!:evil_lol:
Ten wilczarz, w każdym razie tak uważał...:

Posted

hehe, moj pies by pogradził flaczkami. Wątróbka gardzi, bo sliska. musze na drobne kawałeczki kroic, zeby raczyła zjeśc;D na takie flaczki by mi powiedziała "sama sobie to jedz". ale ja za to poluje na móżdżki:evil_lol:

Moje psy tez kochaja sucha karme, ale odkad sa na barfie. Zostalo nam 10kg suchej karmy i to sa najlepsze smakołyki, na kliker, przywłanie itp

A i jeszcze sie zapytam(pewnie juz było). Jak jest z kefirem? mozna dawac? czy lepszy jogurt?

Posted

[quote name='EMT']Flaki -YESSSS!!!!!!

Super zdjęcie :crazyeye:
Te flaki wyglądają jak kawałek szmatki :lol:
Ja niestety nie mam dostępu do takich pyszności. Od czasu do czasu kupuję czyszczone flaki dla ludzi (ale nie doprawiane i nie solone).

Posted

EMT napisał(a):
Popicie wodą po konsumpcji..i można się znów calować:smhair2: .:oops:

Sory, ale jak zobaczylam Twoj nick to juz myslalam, ze stary ETM powrocil.......

Sory za offa juz sobie ide......:placz:

Posted

a ja dzis zrobilam nowy zapasik na jakies 26 dni -przynajmniej tyle wyliczylam porcji na dzien :D

kupilam 4 kg korpusow kurczaka,
2 szyje indycze,
3 kg kosci schabowych+ jedna karkowa
2 kg łapek kurzych

bede musiala jeszcze podrobow dokupic i z głowy :D

wiecie co? bylam ostatnio na rozmowie o prace w sklepie zoologicznym KAKADU (gdzie zreszta sie dostalam do racy :) ) i pytaja mnie czym karmie psa. Mowie ze Barfem, kazaly mi babki opisac jak wyglada ta dieta i w ogole. A szef z tylu siedzial i mowi- "ale ja moge pani zapewnic ze tak żywiony pies nie ma dostarczonych wszystkich składników odzywczych, kazdy weterynarz mi powie ze albo dobrze zbilansowana dieta gotowana, albo suchy pokarm, a surowe jako dodatek"

:lol: a ja mowie ze wiem ze to dosc kontrowersyjna metoda zywienia psow, ale moj pies czuje sie na niej dobrzs od 3 lat, i zanim ja zastosowalam duzo czytalam, zeby nie miec wątpliwosci"

to juz urwal dyskusje, pewnie nie chcial sie spierac :D :roll:

Posted

Hello hello again:)

Po zastosowaniu szalenie drogich karm dla alergikow (miedzy innymi RC hypoallergenic za 279 zl 14 kg.. na szczescie kupowane na wage), z ktorych zadna sie nie spisala,albo nie smakowaly, albo nie dzialaly, zdecywalam się wrocic na łono natury. I na szczęscie Carrefour prowadzi/bo kilka miesiecy temu nie bylo, dziczyzne do wyboru do koloru
Kupilismy krolika - troche sie balam ze nie zje, bo niejadek- ale wcina az milo. Taki kurczak kosztuje 33 zl za kg. Jesli karma z królikiem (ktory podobno dla alergikow jeszcze lepszy niz ryba jest)kosztuje ok. 15-18 zl za kg, to ile tego krolika tam jest...:cool1:?

tak czy siak- maly je surowego królika (gotowanego tez) i bardzo mu smakuje. objawow nie ma i mam nadzieje ze nie bedzie. ale zobaczymy:roll:

Posted

Jesli karma z królikiem (ktory podobno dla alergikow jeszcze lepszy niz ryba jest)kosztuje ok. 15-18 zl za kg, to ile tego krolika tam jest...?

Zapewne jest posypana proszkiem z królika, który to proszek jest tak drogocenny jak szafran..:grins:

Posted

betty_labrador napisał(a):

wiecie co? bylam ostatnio na rozmowie o prace w sklepie zoologicznym KAKADU (gdzie zreszta sie dostalam do racy :) ) i pytaja mnie czym karmie psa. Mowie ze Barfem, kazaly mi babki opisac jak wyglada ta dieta i w ogole. A szef z tylu siedzial i mowi- "ale ja moge pani zapewnic ze tak żywiony pies nie ma dostarczonych wszystkich składników odzywczych, kazdy weterynarz mi powie ze albo dobrze zbilansowana dieta gotowana, albo suchy pokarm, a surowe jako dodatek"

Nie dostalas tej pracy , bo psa BARFem karmisz, a skoro tak to jakbys namawiala kientow do kupowania suchego w ich sklepie:evil_lol:

Posted

moon_light napisał(a):
a proszek jest robiony z paznokci królika:diabloti:

na pewno- jak byk jest napisane: produkty pochodzenia zwierzęcego-królik:evil_lol: Zartuje akurat w przykadku tej karmy,która sprawdzałam, ale są karmy, które tak własnie mają:) A przeciez jeszcze ryz i te suuper witaminy i oleje. Oj oj oj..

ale wiecie Carrefour sie postarał...naprawde...calkiem calkiem dzial diczyzny..jakis nowy: królik, jeleń, daniel -(to nie podlega pod jelenia?) i dzik...Dzik kosztuje 88 zl za kg:crazyeye:.

Posted

PATIszon napisał(a):
Nie dostalas tej pracy , bo psa BARFem karmisz, a skoro tak to jakbys namawiala kientow do kupowania suchego w ich sklepie:evil_lol:

hehe wlasnie balam sie ze nie zadzwonia do mnie bo powiedzialam im o Barfie :lol:

Charly napisał(a):
na pewno- jak byk jest napisane: produkty pochodzenia zwierzęcego-królik:evil_lol: Zartuje akurat w przykadku tej karmy,która sprawdzałam, ale są karmy, które tak własnie mają:) A przeciez jeszcze ryz i te suuper witaminy i oleje. Oj oj oj..

ale wiecie Carrefour sie postarał...naprawde...calkiem calkiem dzial diczyzny..jakis nowy: królik, jeleń, daniel -(to nie podlega pod jelenia?) i dzik...Dzik kosztuje 88 zl za kg:crazyeye:.

wow taniocha :-o 88 zl o mam na drobne wydatki :D

prittstick08 napisał(a):
Ooo, to chyba sie przejade po jakas dziczyzne:)

PATIszon- betty_labrador napisała, ze dostała tę pracę:p

:eviltong:

PATIszon napisał(a):
Faktycznie, za szybko przeczytalam.

:diabloti: zdarza sie :razz:

Posted

betty_labrador napisał(a):
a ja dzis zrobilam nowy zapasik na jakies 26 dni -przynajmniej tyle wyliczylam porcji na dzien :D

kupilam 4 kg korpusow kurczaka,
2 szyje indycze,
3 kg kosci schabowych+ jedna karkowa
2 kg łapek kurzych

bede musiala jeszcze podrobow dokupic i z głowy :D

:lol: a ja mowie ze wiem ze to dosc kontrowersyjna metoda zywienia psow, ale moj pies czuje sie na niej dobrzs od 3 lat, i zanim ja zastosowalam duzo czytalam, zeby nie miec wątpliwosci"

to juz urwal dyskusje, pewnie nie chcial sie spierac :D :roll:

ups to u nas na tydzień starcza 18 kg korpusów kurzych, 2 kg wątróbki i 1 kg gulaszu z kuczaka:diabloti:

Posted

To ja chciałam zadać kilka pytań, bo link z pierwszej strony mi nie działa :oops:
1. Czy mięsko itp musi być surowe?
2. Jak je przyrządzać?
3. Jakie mięsko/kości najlepiej dawać na początek?
4. Czy trzeba dodawać do tego jakieś warzywe etc.?
5. Jakie są plusy i minusy tej diety?

Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo ja w tym temacie nie rozpoznana :p

Posted

Russellka napisał(a):
To ja chciałam zadać kilka pytań, bo link z pierwszej strony mi nie działa :oops:
1. Czy mięsko itp musi być surowe?
2. Jak je przyrządzać?
3. Jakie mięsko/kości najlepiej dawać na początek?
4. Czy trzeba dodawać do tego jakieś warzywe etc.?
5. Jakie są plusy i minusy tej diety?

Byłabym wdzięczna za odpowiedź bo ja w tym temacie nie rozpoznana :p

mnie osobiscie nie chce się pisac tego teraz. na pierwszej stronie zaczyna sie wszystko:lol:. juz w 7 poscie i idzie dalej. i tak post po poscie. troszke czasu trzeba sobie jednak wziasc. bo jest duzo waznych informacji albo i nie;). Ale moze kto inny sie zlituje.
jesli znasz jezyk angielski jest masa informacji w jezyku angielskim w internecie. w jezyku polskim tez gdzies cos znalazlam.

Posted

....tnę mojemu psu jego królika na razie na kawalki, bo tak szaleje za nim, ze duze kawaly stara się polykac wraz z koscmi, patrzac trwozliwie na boki:roll:. Przed krolikiem (zaczynam dzielic BARF na przed i po króliku:lol:) tak nie było. Nikt mu jedzenie nie kradnie. Jest sam... No wiec pocielam tego krolika,(pies wyje kiedy go tnę i obraca się wokoł wlasnej osi, caly się trzęsie) daje do miski. Patrze:oops::cool3:, a tu taki mały (bo pies 7kg:evil_lol:) wzwodzik. Posmialam się i poszlam. Wracam za chwile, bo pies zjadl i probuje buszowac w koszu w poszukiwaniu kosci, ktorych na razie z racji lykania nie dostaje (mam nadzieje ze sie wkrotce przyzwyczai do tego ze królik zawsze juz będzie i wyluzuje)...patrzę....a tam w miejscu gdzie stał i lykal tego kroliczka i mial wzwód.....kilkanascie kropelek....tego...no...:oops:
spermy:crazyeye:...[SIZE=2] Toż to sama radość ze zdrowego odzywiania:lol::multi:

Posted

Moja sunia od pierwszych dni zycia je sucha karme, czasem gotowane. Teraz ma 10 miesiecy... probowalam dawac jej surowe, ale strasznie brudzila dom, wiecie co mam na mysli? Makabra...
Jak przestawic ja na tego typu jedzenie, albo chociaz przyzwyczaic na tyle, zeby od czasu do czasu mogla pogryz surowizne? Biore rowniez pod uwage przejscie na barfa.
Bede wdzieczna za rady ;)