Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam sprawdzony przez nas dom w Bytomiu zainteresowany adopcją amstaffa. Płeć obojętna, wiek generalnie też- interesowali się naszą Azurą (5 lat) i Rico (5-7 lat) a więc szukają psa już w średnim wieku, raczej nie młodzika. W domu jest 2 dzieci- 4 i 7 lat a więc pies musi być łagodny i sprawdzony w stosunku do dzieci.
Mieszkanie w bloku, duże, 4 pokojowe, w pobliżu ogromny park, pan biega więc pies będzie miał zapewniony ruch. Nie mieli nigdy amstaffa, pan dużo czyta i sporo wie na temat rasy ale pies powinien być raczej bezproblemowy w sensie charakteru, tak aby sobie z nim poradzili.Więcej szczegółów mogę podać na PW lub telefonicznie. Czy ktoś ma psiaka, którego mogłabym im polecić?

Posted

[quote name='Jenny19']Mam sprawdzony przez nas dom w Bytomiu zainteresowany adopcją amstaffa. Płeć obojętna, wiek generalnie też- interesowali się naszą Azurą (5 lat) i Rico (5-7 lat) a więc szukają psa już w średnim wieku, raczej nie młodzika. W domu jest 2 dzieci- 4 i 7 lat a więc pies musi być łagodny i sprawdzony w stosunku do dzieci.
Mieszkanie w bloku, duże, 4 pokojowe, w pobliżu ogromny park, pan biega więc pies będzie miał zapewniony ruch. Nie mieli nigdy amstaffa, pan dużo czyta i sporo wie na temat rasy ale pies powinien być raczej bezproblemowy w sensie charakteru, tak aby sobie z nim poradzili.Więcej szczegółów mogę podać na PW lub telefonicznie. Czy ktoś ma psiaka, którego mogłabym im polecić?

A z Krakowskich bulli np. Kastro? tutaj wątek który zresztą znasz http://www.dogomania.pl/forum/threads/174348-KRAKOWSKIE-BULOWATE-jest-ich-ca%C5%82a-masa-( wkleję ogłoszenie na nasz wątek zresztą może ktoś ma psiaka takiego

Posted (edited)
Posted

[quote name='KasiaT']Mam mały problem
Jakiś 1,5 tygodnia na spacerze ok 500m od mojego domu przy nowo wybudowanym domu,w którym nikt nie mieszka zauważyłam szczonka w typie bullowatych(amstafowaty)-psiak jest śliczny(ok 5 miesięczny szczonek) biały z czarną plamką na grzbiecie i uszku.Nie mogłam przejść obojętnie i zaczęłam go dokarmiać(robię to regularnie od prawi 2 tygodni).Psiak jest milutki,pocieszny,przytulaśny i bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem-idealnie zachowuje się w stosunku do moich psów(a także przetestowany do innych),cierpliwy do dzieci(przetestowany na mojej 8-miesięcznej córci)-po prostu cud,miód i orzeszki.Psiak został odrobaczony,jest bardzo posłuszny.Nie mogę go sobie zostawić i szukam mu nieustająco domu,jednak nikt nie chce bullowatego stworka(zła renoma).Może ktoś z Was miałby kogoś chętnego na śliczną białą przylepkę o zniewalającym spojrzeniu?-na mój koszt psiak zostanie zaszczepiony i dostanie wyprawkę.Proszę pomóżcie mi coś wymyślić dla tego szczonka,bo szkoda malucha okrutnie.........
Mały biały bullowaty psiak bardzo potrzebuje swojego człowieka

Psiak jest w województwie podlaskim-okolice Białegostoku-zainteresowanym podam namiary na PW do siebie,jestem gotowa też go dowieźć

PONAWIAM APEL O POMOC W SZUKANIU MALUCHOWI DOMU

Psiak jest uroczy,milutki,świetnie dogaduje się z innymi psami.Ma też ogromną wolę życia-WŁAŚNIE WYGRAŁ WALKĘ Z BABESZJOZĄ(mieliśmy bardzo ciężki tydzień walki o jego życie).
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu domku,bo idzie zima,a on niestety na podwórku raczej jej nie przetrzyma,a nie chcę go oddać do schronu....
Podaję swój nr kontaktowy 504166336

Posted

Młoda, ok. 2 letnia amstaffka. Została znaleziona w Radomiu, trafiła do lecznicy, która szukała właścicieli. Niestety, bezskutecznie, bo ten się nie odnalazł. Wczoraj sunia trafiła do schroniska.
Sunia według opisu personelu lecznicy, domowa.
SUNIA SZUKA DT/DS.

Kontakt: adopcje@fundacja-ast.pl

Posted

Coś niepowtarzalnego! Dostaliśmy super gadżety od Kasi, która prowadzi projekt "Etniczne Tabu". Dochód z bazarku zasili skarpetę Złotego Bulla Pakera. Zapraszamy!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232469-Etniczne-Tabu-bi%C5%BCuteria-na-Z%C5%82otego-Bulla-Pakera-do-25-09-do-23?p=19691547#post19691547

I drugi mega bazar na Pakera! Sprzęt komputerowy, nówki sztuki!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232465-bazarek-komputerowy-wszystko-nowe-Fundacja-AST-28-09-2012

Zapraszamy!

Posted

Zapraszam na bazarek na sosnowieckie TTB i pitbullkę Pepsi z Fundacji AST- na bazarku min markowe ciuszki ( Cherokee, Primark, Early Days, Rebel) i buty (Bartek, Adidas, Reebok, dla chłopca w wieku mniej więcej 3-4 lata, kocyki, pościel do łóżeczka, laktator, podgrzewacz do butelki i słoików, szelki do wózka i nauki chodzenia itp

http://www.dogomania.pl/forum/threads/232636-Markowe-ciuchy-i-buty-dla-ch%C5%82opca-3-4l-i-inne-na-sosn-TTB-i-Pepsi-do-03-10!!!?p=19707790#post19707790

Posted

Do Punktu w Świeciu ponad tydzien temu trawiła amstaffka z powodu zatrzymania włascicielki przez policje , włascicielka moze odebrac suczke od tygodnia ale nadal tego nie robi , w rozmowach telefonicznych zbywa Nas mowiac ze odbierze suke i tak od ponad 2 tygodni.. obawiam sie ze suczka juz do domu nie wróci .:(
Widac ze suczka bardzo mozno przezywa cala sytucaje jest juz starsza Pania (lekko niedowidzaca) ma narośla na tylnej łapie , dostaje uczulenia od marketowej karmy. Sucza ostatnio przestała jesc , wczoraj bylam zawiozłam jej mieso to zjadla z checia. Jak kazdy amstaff ciezko znosi taka pogode :( Podobno wyje cale noce :( Obawiam sie ze w jej wieku i stanie moze nie przeżyć zimy :(

Posted

znalazłam ogłoszenie, nic niestety nie wiem więcej http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Amstaff-Neron-szuka-domu-inaczej-zostanie-uspiony-W0QQAdIdZ419729772
cyt:

[FONT=Tahoma]Neron jest bardzo pogodnym, mądrym, ułożonym i zdrowym psem, który ma niecałe 8 lat. Uwielbia ludzi i dzieci, bardzo dobrze żyje również z kotami. Niestety nie lubi innych psów:( Obecnie mieszka w domu z 4 kotami. Niestety jeden z nich notorycznie zaczepiał Nerona przez co ten broniąc się próbował go złapać, co groziło tragedią. To spowodowało, że Neron jest zamykany w pokoju. Jest to niezdrowe dla niego, wręcz nieludzkie, tym bardziej, że to piesek uwielbiający przebywanie z ludźmi. Chyba dlatego właściciel postanowił go uśpić. Nie rozumiem tej decyzji, szczególnie, że wiem jaki to fajny psiak. Jego jedną z ulubionych zabaw jest wskakiwanie po drzewie na wysokość wyższą niż 1,80 m. To, z czego słynie to przyglądanie się przez długi okres czasu, praktycznie w nie ruchu, w pełnej hipnozie, w spokoju, z pełnym skupieniem i determinacją komuś, „prosząc” o jakąś przekąskę albo zabawę. Obecny właściciel Nerona postanowił go uśpić:(

[/FONT]