Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam zaszczyt przedstawić Wam naszą cudną krakowską ZYtę :) Dziewczynka słodka jak cukierek :loveu:

i tekst :

Sunia trafiła do Schroniska niedawno, bo w styczniu 2012r.
Podobno jest starsza - ale nic zupełnie nic na to nie wskazuje!
Jej energia jak i stan zdrowia zdecydowanie temu przeczą.
Zyta jest ułożoną psiną, bardzo pozytywnie nastawiona do ludzi.
Uwielbia z nimi przebywać.
Ładnie chodzi na smyczy.
Zna podstawowe komendy.
Kocha być głaskana, drapana, taka cudowna pieszczocha.

Niestety nie toleruje innych psów.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej jak i wizyta przed/po adopcyjna!

Pamiętaj!!
Pies to nie zabawka, zanim zdecydujesz się na adopcję dobrze przemyśl swoją decyzję!!
Psy dla których szukamy domu to często psy po przejściach, z nieznaną przeszłością. Potrzebują czasu aby zaaklimatyzować się w nowym miejscu. Mogą brudzić, niszczyć,zachowywać się inaczej niż w schronisku/hotelu/domu tymczasowym.

Posted

Witam, dostałam dzisiaj na maila taką wiadomość:

"14 styczeń 2012r.

Mieszkanka podpoznańskiej miejscowości, zaniepokojona warunkami w jakich jest trzymany jeden z okolicznych psów, zwróciła się do nas z prośbą o pomoc.

Nasze inspektorki udały się na miejsce w celu skontrolowania sytuacji.

We wskazanej lokalizacji zastały psa zamkniętego w małym kojcu, na krótkim łańcuchu. Kojec był zagracony różnymi przedmiotami, podmokły i zasłany odchodami, w których, chcąc nie chcąc, pies brodził.

Z ustaleń wynikało, że pies żyje w tych warunkach dłuższy czas, prawie niema kontaktu z ludźmi, nie jest wyprowadzany na spacery. Właściciele nie interesują się psem nie karmią go, ani nie podają wody. Psa dokarmiają przypadkowi ludzie. Bywa niestety, że pies nie je przez kilka dni i wyje z głodu.

Pies jest łagodny i lgnie do każdego kto pojawia się w okolicy jego kojca.

Ze względu na brak funduszy i miejsca, Nobos pókico musiał zostać w dotychczasowym miejscu. Właściciel psa został zobligowany do uprzątnięcia kojca w ciągu trzech dni. Nasze inspektorki zostawiły również worek karmy dla Nobosa.

Szukamy dla niego domu stałego lub tymczasowego, ponieważ chcemy go jak najszybciej stamtąd zabrać.

Jeżeli ktoś z Państwa mógłby przygarnąć psiaka, prosimy okontakt.

18 styczeń 2012r.

Zgodnie z umową, właściciel uprzątnął kojec Nobosa z wszystkich gratów. Rozłożył psu paletę, żeby nie leżał w błocie, które ze względu na opady,nadal jest w kojcu."

Ze względu na dużą odległość, nie mam jak pomóc temu psiakowi. Dziewczyna, która mi podesała tę smutną historię, jest zalogowana na Dogo, ale z tego co wiem psina nie ma wątka, bo nic mi nie podała.

Wd mnie tutaj trzeba by zastosować jakieś doraźne środki- temperatury są wiadomo jakie, a do tego głód :(...
Czy są na wątku dziewczyny z Poznania/okolic które mogłyby zobaczyć czy tam rzeczywiście jest tak źle? Jeżeli tak, to chyba schronisko lepsze :sad:... Przynajmniej nie umrze z głodu, z wyziębienia...:(

Posted

PILNE - CZAS DO WEEKENDU!!! INACZEJ SCHRONISKO...

AWGAN pilnie potrzebuje domu!
Czas w jego domu tymczasowym kończy się i prawdopodobnie w weekend będzie musiał wrócić do schroniska...

BARDZO PROSIMY O DOM DLA AWGANA!

... Awgan to około 6 letni pies w typie amstaffa. Spokojny, rudy samiec o dość postawnej budowie. Jest psem ułożonym, ładnie chodzi na smyczy, potrafi zostawać sam w domu, dobrze znosi jazdę samochodem. Jest wielkim łakomczuchem, z entuzjazmem bawi się i biega. Uwielbia aportować.
W schronisku przebywał od stycznia 2011r. W lutym 2012r. z powodu mrozów trafił do tymczasowej opiekunki.
Niestety nie może zostać tam na stałe.
Mimo groźnego wyglądu nie jest agresywny. Potrzebuje jednak zdecydowanego, rozsądnego i odpowiedzialnego właściciela.

Kontakt w sprawie adopcji:
Opiekunka 501 783 179 agnes_a79@interia.pl
Wolontariuszka 509 508 074 ka_paulina@o2.pl

Posted

Witam,
dziś spotkałam ludzi którzy muszą oddac 3 letniego amstaffa - (tłumaczą sie brakiem czasu i małym dzieckiem - no coż....nie bede tego komentować)
Mówią ze pies jest spokojny i łagodny zarówno dla psów jak i dla ludzi- widzialam go przez chwilę i był bardzo przyjazny.
Chcą go oddać jak najszybciej- inaczej pójdzie do schroniska:( Zaproponowałam im że pomogę w szukaniu domu
Numer do tych ludzi:881 316 720
A psiak jest z Wrocławia

Posted

W Kwirynowie gm. Stare Babice k. Warszawy znaleziono amstaffa. Pies ma około 3 lat, jest nieagreswyny i bardzo posłuszny. Obecnie przebywa w Lecznicy w Laskach, lecz wkrótce ma być przekazany do schroniska w Kutnie. Kontakt do opiekuna: 601205353 Piotr Kościelski.

Posted

Mam sprawdzony dom dla amstaffa w Grudziądzu ( posiadali już amstaffy) najlepiej pies możne być szczeniak starszy najlepiej lubiący dzieci bo będą planować ;) wiecej info podam na pw.

Posted

Szukam kogoś na wizytę ale w Sosnowcu. Ostatnio wiele CZK pokazało się z tego miasta, jakoś straciłam zaufanie. No i zawsze zastanawia mnie, dlaczego ludzie szukaja psa tak daleko :smile: