Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udalo sie uratowac ta szczylke z pseudo z ogloszenia.... 2 miesieczna Fionka jest zarobaczona, zapchlona, ma tasiemca i poczatki krzywicy, ale byla karmiona makaronem z pasztetem, wiec co sie dziwic :-( Wiem, ze Wroclaw jest daleko, ale zobaczylam ogloszenie i nie moglam przestac o nich myslec. Jak dziewczyny z 2 plus 4 dojechaly do nich, zostala tylko Fionka, reszta albo nie przezyla albo zostala sprzedana. Sunia tez miala trafic na lancuch, ale dziewczyny zdarzyly...
http://www.dogomania.pl/threads/220965

Posted

Witam
pomagam w schronisku w Klembowie/k Wołomina woj mazowieckie, jestem tam dość często i szukam domku dla 3 amstaffków bardzo przyjaznych potulnych skrzywdzonych przez los

mam na razie foty 2 piesków trzeciego byc może sfotografuję jutro.

amstaffy są bardzo wychudzone, gdyż na spacerze są 1-2 razy dziennie krótko, ponadto dostają bardzo mało jedzenia, jak na tą rasę, sprawa pilna, sądzę że w przypadku braku reakcji nie mają szansy na przeżycie

kontakt: 511088033 Dominika dla zainteresowanych których mogę pokierować do kogo się zgłosić

prosze o kontakt telefoniczny gdyz rzadko jestem na dogo:

1.

2.

Posted

[quote name='masuimi33']

amstaffy są bardzo wychudzone, gdyż na spacerze są 1-2 razy dziennie krótko, ponadto dostają bardzo mało jedzenia, jak na tą rasę, sprawa pilna, sądzę że w przypadku braku reakcji nie mają szansy na przeżycie

To jak na schronisko na prawde bardzo dużo!
Nasze bulle mimo wielkich chęci i wolontariuszy i pracowników wychodzą jak dobrze pójdzie ok 2-3 na tydzien...

Posted (edited)

Paoii,masuimi pewnie pisze o wyjściu na siku i koopę,a nie o spacerze takim prawdziwym,gdzie pies ma szanse się zmęczyć.

kolejna bullowata dziewczynka w Sopocie.

ma na imie Hera,wiek około dwóch lat,jest taka wrażliwą psiną,która potrzebuje ogromnego wsparcia od przewodnika. Delikatna,nieprzebojowa.

Edited by brazowa1
literówki
Posted

Rozumiem, ale u nas np przy tak duzej iliosci psów nawet na siku nie ma czasu czasem...Psy mają codziennie boksy wysprzątane itd ale to nie zastepuje spaceru.

Posted

[quote name='paoiii']Z jakiego powodu???..:( ehh[/QUOTE]
dzwonila do mnie w srode SM z Goleniowa, ze Major jest u nich. Oczywiscie szybki kontakt z wlascicielem, o co chodzi?! Facet twierdzil ze jest na wyjezdzie w sprawie nowej pracy i nie mogl Majora zabrac wyjatkowo ze soba, wiec dal go pod opieke koledze. Kolega zgubil psa i nie dal mu znac, tylko szukal na wlasna reke. Byl wyraznie zaskoczony i zdenerwowany sytuacja. Dzwonil do SM blagal o czas do czwartku, bo nie ma jak trasy zjechac i dzisiaj nie zdazy. SM sie zgodzila przetrzymac Majora. Ale psa nikt nie odebral!!!! Facet nie odbiera telefonow od nikogo, wiec Major dzisiaj zostal odebrany przez Anke i jest u niej. Jutro jedziemy szukac goscia osobiscie, moze cos sie stalo... ale jezeli tylko unika z nami kontaktu, zapuka do niego policja!

Posted (edited)

Kolejny bullowaty w schronisku,pomorskie,ma na imię Pako. Twardy ,pewny siebie pies. Przyjazny,ale nie robi z siebie lizusa. Moim zdaniem jest psem,ktory bedzie potrafił spełniac funkcje stróża i obrońcy,mimo,że ani nie jazgocze za kratami,nie szczeka,jest zrównoważony. Odważny pies.Który nie lubi aparatu ;)

Zastanawialam sie,czy nie ma w sobie boksera,bo ma taka sylwetkę bokserzą,co myślicie?

I tu mi sie od razu przypomniało,jak kiedys w innym schronisku,gdzie było powiedziane,ze asty moga zajmowac maksymalnie 8 kojców (siedziały pojedynczo),ratowało się psy wpisując im,że są mieszańcami boksera,gdy tylko można było podciągnąc pod boksera. Wtedy pierwszy raz zrozumiałam dlaczego są fundacje ratujące własnie TTB,przedtem myslałam,ze to tylko miłośc do rasy,potem zrozumiałam,że to ratowanie życia bullowatym,które w niektórych schroniskach są traktowane jako zło całego swiata i moga zarobic czape tylko za wygląd.

Nie znałam tego problemu z "mojego" Sopotu,bo tam asty sa traktowane jak każdy inny pies,a wrecz sa rozpieszczane (na ile to możliwe w warunkach schroniska) ,bo opiekunka zwierząt sama ma asta.

Edited by brazowa1
Posted

Spot.
6 lat AST w schronisku w Gaju/ wlkp/
Spokojny, zrównoważony, ostrożny. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów. Wychodzi na spacery z grupką innych psów. Uwielbia spacery i bieganie. Oddala się dość daleko 100-150 m i po zastanowieniu wraca na wezwanie.
Zaszczepiony,odrobaczony. Do adopcji po kastracji.
Na fotkach ma nieco ropiejące oczka ale już jest lepiej.

Fotki z kojca na fb SOS dla schroniska w Gaju