Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejne psiaki ... :( ..
ps.tatuaże-to tatuaże schroniskowe !

to mix amstaffa o slicznym umaszczeniu, ma ok 4lat do schroniska trafiła z miasta Wieleń, nr. tatuazu F-191 w schronisku od 22.06.2009r. piesek jest niesamowicie energiczny jakby miał ADHD do ludzi przyjazny i to bardzo ,na nasz widok strasznie sie cieszył, ale nie zgadza sie z innymi psami, suczkami ponoć tez nie, choc wypuszczony na wybieg wcale nie zwracał uwagi na psy w innych boksach!!
pies jest zdrowy wykastrowany ma wszystkie szczepienia, jest odpchlony odrobaczony i gotowy do adopcji
psiak wyskakuje przez ogrodzenia!!!!!

zdj. ze str schroniska

.......

biega jak szaoony

....

piekna bullowata sunia
nr tatuazu: TA-249
w schronisku od 13.03.2007r
z misata: Tarnowo Pogrórne
sterylizacja; tak
szczepienia: tak
odpchlenie/odrobaczenie: tak

to bardzo spokojna, poczatkowo troszke nieufna sunia, zgadza sie z innymi psami, jest piekna i juz tak długo w schronisku

....

.....

zdjecie ze str schroniska

.....

starsza amstaffowata suczka, bardzo przyjazna do ludzi, zgadza sie z innymi psami na str. 11 tego watku widać ja na 2zdjeciach z psem w typie husky
nie znam nr, tatuazu sunie
suczka jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i odpchlona

....

....

I jeszcze taka ;
to młodziutenka suczka niestety nie wiele o niej wiem, strasznie sie cieszyła az cała dupcia sie kreciła lizała przez krat, zachowywała sie jak szczeniak, bo moim zdaniem to ona nawet roku nie ma,taka troszke uległa ale strasznie spragniona kontaktu z człowiekiem, wygladem przypomina amstaffa do innych psow mega przyjazna skakały jej dosłownie po głowie przepychajac sie!!!

...

.....

.....

....
Psy nie ma swojego wątku ; skopiowałam je z wątku ogólnego,czekają tam jeszcze inne mixy rasowe;
http://www.dogomania.pl/threads/1767...na-domy/page12
martaipieski jeżdzia tam czasami do schroniska.

Posted

W schronisku w Jamrozowiźnie koło Częstochowy jest ok. 4 letnia LENA

Lena ma problemy z utrzymaniem równowagi, być może na skutek uszkodzenia móżczka, błędnika - nie jest to dokładnie zdiagnozowane.

Sunia kocha ludzi i bardzo się do każdego garnie, jest bardzo łagodna.

Mieszka w szpitaliku...

Wyprowadzona do zdjęć podobno oszalała z radości :(

Posted

[quote name='fizia']W schronisku w Jamrozowiźnie koło Częstochowy jest ok. 4 letnia LENA

Lena ma problemy z utrzymaniem równowagi, być może na skutek uszkodzenia móżczka, błędnika - nie jest to dokładnie zdiagnozowane.

Sunia kocha ludzi i bardzo się do każdego garnie, jest bardzo łagodna.

Mieszka w szpitaliku...

Wyprowadzona do zdjęć podobno oszalała z radości :(

Biedactwo :(

Posted

Powiedzcie proszę, do jakiej rasy Lena jest najbardziej podobna.
Ja się nie znam na tych bullowatych ślicznotach, a chciałabym założyc Jej wątek i nie chcę napisać jakiegoś głupstwa

Posted

Mam do oddania suczkę 5 letnią, wysterylizowaną, dla które dramatycznie poszukuję domu. Muszę ją oddać ze względów rodzinnych (o ktorych poinformuję już prywatnie) i szukam odpowiedzialnego i kochającego domu dla mojej suni. Łzy garną mi się do oczu ale nie mam wyjścia, proszę pomóżcie mi. Sunia jest biała i ma błękitne znaczenia na oku i koło ogona. Zdjęcia mogę przesłać, mój adres anngi@o2.pl tel. 507 564 565 Na moim profilu "tekkila" jest jedno zdjęcie suni
Proszę o pomoc

http://www.dogomania.pl/threads/185612-5-letnia-Fiona-amstafka-szuka-kochaj%C4%85cego-domu?p=14680230#post14680230

Posted

dostałam apel ze Stacyjki Maltusia o takiej treści:
"[FONT=MS Shell Dlg 2]PILNE!! DO ODDANIA SZCZENIAKI AMSTAFA!! PO RODOWODOWYCH RODZICACH!! ZA DARMO!!!!! INACZEJ ZOSTANĄ UTOPIONE PRZEZ WŁAŚCICIELA:( PISZCIE PROSZĘ JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY PRZYGARNĄC I URATOWAC W TEN SPOSÓB PSIAKI...INFORMUJCIE TEŻ KOGO SIĘ DA PROSZĘ!!!!"

[/FONT]
Telefony:

• 609 825 376
  • 601 328 267

okolice Wrocławia/Legnicy

Posted

[quote name='pietrucha204']dostałam apel ze Stacyjki Maltusia o takiej treści:
"[FONT=MS Shell Dlg 2]PILNE!! DO ODDANIA SZCZENIAKI AMSTAFA!! PO RODOWODOWYCH RODZICACH!! ZA DARMO!!!!! INACZEJ ZOSTANĄ UTOPIONE PRZEZ WŁAŚCICIELA:( PISZCIE PROSZĘ JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY PRZYGARNĄC I URATOWAC W TEN SPOSÓB PSIAKI...INFORMUJCIE TEŻ KOGO SIĘ DA PROSZĘ!!!!"

[/FONT]
Telefony:

• 609 825 376
  • 601 328 267

okolice Wrocławia/Legnicy

Wiadomo cos wiecej? Jak liczny miot? Ile szczeniakow? Psy, suczki?

Posted

szczeniak na łańcuchu....

[quote name='obraczus87']PILNIE SZUKAMY DEKLARACJI STAŁYCH !!! BEZ NICH BRUTUSEK NIE POJEDZIE DO HOTELU!!!

Przedstawiam Wam BRUTUSKA.

Brutusek ma zaledwie 4-5 miesięcy. Psiak trafił w miarę dobre ręcę...

Niestety wykazuje agresję lękową :(
Właściciele uwiązali szczeniorka na łańcuchu (chociaż miał biegac luzem), gdyż Brutusek ze strachu zachowuje się agresywnie, a Państwo maja dzieci.. i boją się.... Ponadto jak to na wsi.

Chcą sie pozbyc psa, bo.... wyjada jajka. Dlatego Brutusek jest NON-STOP na łańcuchu :placz:

Jest to pies wycofany. Ma sporadyczny kontakt z człowiekiem, bo komu się chce zajmowac z psem z problemami??

Każda próba pogłaskania psiaka kończy sie ucieczką do budy bądź leżeniem płackiem na ziemi. Każdy próba dotknięcia bądź podniesienia kończy się załatwieniem pod siebie...

Pies potrzebuje natychmiastowej SOCJALIZACJI. Inaczej nie mamy co marzyc o wyadoptowaniu Go.... a im dłużej pies będzie u obecnych właścicieli, tym wieksza szansa na to, że pewnego dnia może się okazac, że.... Brutuska nie ma; Brutusek uciekł; Brutuska potrącił
samochód itd.

biedak.....

http://www.dogomania.pl/threads/186166-Szczeniak-na-łańcuchu-ze-strachu-robi-pod-siebie..-pomóż!-Pilnie-DT-kasa-i-pomoc

Posted

Witam wszystkich forumowiczów zainteresowanych tematem. Dostałem link do tego forum od użytkowników odpisujących na moje posty na innych portalach. Ogólnie chodzi o sprawę tych szczeniaków w potrzebie.

Nie będę się rozpisywał aby nie zaśmiecać forum więc poprostu wkleję link do jednego z moich postów tak żeby zainteresowani mogli zorientować się o co chodzi

http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=70&t=4439
http://forum.amstaff.info.pl/showthread.php?t=8212

Ogólnie chodzi o to że jeśli z tymi szczeniakami dalej aktualne to jest szansa że będę mógł pomóc chociażby w pewnej części.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

• 2 weeks later...