Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evl']Pamiętacie to słoneczko? http://img709.imageshack.us/img709/355/obraz045j.jpg

Teraz jest strasznie pogryziona... Uszka, ryjek... Suka nie ma nawet roku... :( Nie wiem, co z nią zrobić... Ona nie przeżyje w schronie...Dzisiaj na naszą prośbę znowu dali ją do izolatek, ale nie może tam siedzieć w nieskończoność... Gdy przyjdzie jakiś pies chory albo agresywny, niunie pójdzie z powrotem na boksy ogólne... :(

Chcę zabrać tą sunię na DT, mieszkam w Szczecinie - do Lublina w jedną stronę to prawie 800 km.
Nie dam rady odbyć takiej podróży ...

Dlatego prosimy o pomoc w transporcie na trasie Lublin - Szczecin, może chociaż do połowy drogi.
Najlepiej w ten weekend, albo w następny, gdyż możemy wyjechać gdzieś po drodze po sunię jedynie w sobotę popołudniu, albo w niedzielę rano.

Ta sunia wygląda teraz tak :-(

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

doddy napisał(a):
Super, że się znalazł DT :) Delph chciała sunię wziąć, ale na szczęście już Aga się zaoferowała!
Fajnie, że się coś rusza!

Nie wiedziałam, że ktoś oprócz mnie chce się sunią zaopiekować...
Wobec tego, Delph mogłaby się określić (i to w bardzo niedługim czasie), czy chce niunią wziąć, a jak mieszka bliżej i z transportem łatwiej, to bardzo się będę cieszyć, jeśli sunia do niej trafi.

Bid przecież nie brakuje, u mnie inna może znaleźć miejsce...

Posted

Określiłam się na wątku suni :p Ja jej nie mogę z ważnych przyczyn wziąć już teraz i nie wiem jeszcze kiedy i czy w ogóle będę mogła, dlatego się nie wtrącałam.

Posted

Delph napisał(a):
Określiłam się na wątku suni :p Ja jej nie mogę z ważnych przyczyn wziąć już teraz i nie wiem jeszcze kiedy i czy w ogóle będę mogła, dlatego się nie wtrącałam.

Delph, rozumiem. Szkoda, bo tak by dwie bidulki miały ciepło tej zimy :-(
Zaraz zajrzę na wątek suni...

Posted

Nie martw się, miejsce się nie zmarnuje, bo jak u mnie się wszystko wyklaruje, to pewnie jakaś bida się napatoczy ;)
Teraz mam na głowie swojego psa, sukę rodziców, chwilowo szczeniaki astkowe od Doddy i urwanie głowy z nie-psimi obowiązkami. Dlatego nic nie mogłam tej bidulce obiecać :oops: Na szczęście Ty się zgłosiłaś :loveu:

Posted

Powstała strona z adopcjami psów typu bull.!
Stworzyłam ją gdyż wspólnie z innymi miłośnikami TTB
stwierdziliśmy że nie ma nigdzie takiej strony ze spisem wszystkim psów do adopcji.
Myślę że to bardzo dobry pomysł gdy ktoś szuka psa nie musi przebijać się przez żadne fora w celu znalezienia jakiegoś psiaka, wchodzi na stronę wybiera psa i przekierowuje się bezpośrednio na jego wątek.

http://bullowate.republika.pl/

Cały czas strona jest w trakcie budowy ale już psiaki pokazują się w swoich działach adopcyjnych.
Nie jestem w stanie wpisać każdego psiaka dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc.

Bardzo bym prosiła o wysyłanie mi psiaków czy to na pw czy na meila którego mam umieścić wg. podanego wzoru który podany jest na stronie np .:

http://bullowate.republika.pl/suki.html

Proszę także o wybranie jednego najładniejszego zdjęcia najlepiej gdzie widać psa całego.
Ja już sobie je przerobię i dopiszę imię.

Przysyłających bardzo bym prosiła o psy sprawdzone!
Tzn. takie o których mamy pewność co do ich sytuacji, charakteru i miejsca przebywania psa.
Proszę także o dopisanie województwa w jakim przebywa pies aby usprawnić mi pracę wprowadzania psów do bazy.
Jeżeli pies znalazł dom to także proszę mi to zgłaszać z datą adopcji.

Zanim napiszesz sprawdź czy psiak już nie widnieje na stronie!

Uwaga! Strona w przeglądarce IE jest mocno zdeformowana... cały czas walczę żeby i w niej dobrze działała lecz przeglądarka jest stara i ciężko z obsługiwaniem stron.

Posted

[quote name='Kana']Powstała strona z adopcjami psów typu bull.!
Stworzyłam ją gdyż wspólnie z innymi miłośnikami TTB
stwierdziliśmy że nie ma nigdzie takiej strony ze spisem wszystkim psów do adopcji.
Myślę że to bardzo dobry pomysł gdy ktoś szuka psa nie musi przebijać się przez żadne fora w celu znalezienia jakiegoś psiaka, wchodzi na stronę wybiera psa i przekierowuje się bezpośrednio na jego wątek.

http://bullowate.republika.pl/

Cały czas strona jest w trakcie budowy ale już psiaki pokazują się w swoich działach adopcyjnych.
Nie jestem w stanie wpisać każdego psiaka dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc.

Bardzo bym prosiła o wysyłanie mi psiaków czy to na pw czy na meila którego mam umieścić wg. podanego wzoru który podany jest na stronie np .:

http://bullowate.republika.pl/suki.html

Proszę także o wybranie jednego najładniejszego zdjęcia najlepiej gdzie widać psa całego.
Ja już sobie je przerobię i dopiszę imię.

Przysyłających bardzo bym prosiła o psy sprawdzone!
Tzn. takie o których mamy pewność co do ich sytuacji, charakteru i miejsca przebywania psa.
Proszę także o dopisanie województwa w jakim przebywa pies aby usprawnić mi pracę wprowadzania psów do bazy.
Jeżeli pies znalazł dom to także proszę mi to zgłaszać z datą adopcji.

Zanim napiszesz sprawdź czy psiak już nie widnieje na stronie!

Uwaga! Strona w przeglądarce IE jest mocno zdeformowana... cały czas walczę żeby i w niej dobrze działała lecz przeglądarka jest stara i ciężko z obsługiwaniem stron.

kana, na tej stronie jest cała masa błędów!!! pisałam już do pumy 1984 w tej sprawie bo dostałąm in formację że ona ją robiła. w ciągu 5 -10 minut sama wyłapałam chyba z 10 błędów(pies w złym województwie, złe namiary!!!), a nie znam wszystkich psów, które są tam zamieszczone. bardzo proszę, zanim tą stronę rozreklamujecie, najpierw poprawcie te błędy.

Posted

candy nie jest w bogatyni a w szczecinku
i dlaczego namiary podane są na agę szubert a nie na mnie?

sven nie jest w mazowieckim tylko w gliwickim schronisku
sprawdź czy numer kontaktowy dobry wpisałaś

bajer nie jest z łodzi a z konina, umieściłaś go w złym województwie

skubiego z olsztyna umieściłaś na śląsku!

togo z olsztyna tez figuruje u ciebie na śląsu!

w lubelskim umieściłaś perrę a ona jest z wlkp!

dlaczego namiary kontaktowe na dixona są na agnieszkę szubert?
powinny być na mnie lub na anię

to co ja wyłapałam

Posted

Już poprawiam.
Widocznie źle mi wyszukiwarka województwa pokazywala.
Dane z ogloszeń bralam z pierwszych stron.
a nie znam pumy i to nie ona robila tą stronę.
Już poprawiam.
Aga możesz mi napisać pw z kontaktem do Ciebie i do jakich psów mam go dodać ?

Posted

Z Ostrowi zostały wyciągnięta takie psinki w typie asta.

1.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ciapek jest bardzo młody i bardzo wesoły. Ma nie więcej niż dwa lata. I niespożytą radość życia.
Ufny, zapatrzony w człowieka. Słucha go pilnie, chętnie się uczy. Bez kontaktu z człowiekiem - ginie.
Jest aktywny, uśmiechnięty. Cieszy się całym sobą, nie tylko ogonem.
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ma krótką sierść, śnieżnobiałą w "krowie" łaty. Ranki na skórze (efekt pogryzień przez
inne psy w schronisku) szybko się goją. Jest średniej wielkości, sięga mniej więcej do kolana.
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Poszukuje domu, w którym będzie bezpieczny i otoczony troską.

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ciapek był czyjś. Ale zgubił się i nikt go nie szukał. Po poprzednim właścicielu została mu obroża i karabińczyk, ale bez smyczy.
Czekał na swojego pana w schronisku. Przez pierwszy tydzień był pewien, że zgłosi się po niego za chwilę.
Po trzech tygodniach był przekonany, że zaszła jakaś koszmarna pomyłka(bo on przecież nie jest nic winien nikomu,
nikogo nie skrzywdził, dlaczego więc miałby siedzieć w więzieniu?) i że za chwilę zobaczy swojego pana.
Po miesiącu był przekonany, że to jakiś koszmarny sen: Śni, że jest w niewielkim boksie, na ubitym śniegu. Że dojedzenia
dostaje tylko zamarzniętą miazgę, która pachnie trochę jak mięso, ale smakuje jak kamień. Że jest na maleńkiej przestrzeni
z kilkoma innymi psami, [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]które cały czas wściekle go atakują.

Mijały kolejne miesiące, koszmarny sen wciąż trwał. I co gorsza - wszystko wskazywało na to, że tak już zostanie.
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Nikt z nas już nie łudzi się, że po Ciapka zgłosi się jego właściciel. Tylko pies wciąż na niego czeka...
Czeka na nowego opiekuna, któremu będzie mógł zaufać, że nigdy nie zostawi go samego w schronisku.

CIAPEK przebywa obecnie w hoteliku dla psów w Pionkach
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Zainteresowanych ado[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]pcją prosimy o kontakt:[/FONT]
[FONT=Arial]Elżbieta 889 174 935
[/FONT]
[FONT=Arial]Ida tel. 600 101 446

[/FONT]
2.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Miłek to 3 letni pies w typie amstafa. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Do schroniska trafił w stanie poważnego wycieńczenia. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Nie chciał jeść, nie podnosił się - popadł w depresję. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Pracownicy nie bardzo wiedzieli jak do niego podejść, czego się spodziewać. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tym czasem Miłkowi serce mało nie wysiadło z rozpaczy, [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]po tym jak umieszczono go w małej klatce, [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]z dala od wszystkich. Miłek to kochany i cudownie pręgowany psiak. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Siada człowiekowi na kolanach, wtula się jakby chciał powiedzieć - [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Proszę, nie odchodź, niech mnie to znowu nie spotyka...[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Miłek obecnie przebywa w hoteliku dla psów w Otrębusach k. Warszawy.
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt:[/FONT][/FONT]
Magda 500 056 562

Elżbieta 889 174 935[FONT=Arial]

[/FONT]

Posted

Chciałam przedstawić tutaj u Was Skubiego z przytuliska w Boguchwale pod Rzeszowem
Skubi jest młody, bardzo żywiołowy, silny, potrzebuje mądrego i odpowiedzialnego właściciela który utemperuje troszke jego charakter i skłonności do dominacji. Skubi pomimo, że jest pieknym psiakiem czeka już bardzo długo. Jest zdrowy, zaszczepiony i odrobaczony. Watek Skubiego:
http://www.dogomania.pl/threads/178507-Skubi-mix-boksera-i-astka-na-mrozie-w-boguchwalskim-przytulisku-bA-agamy-o-dom

kontakt:
r.szyszka@op.pl
600 401 564

Posted

Mona w schronisku spedziła ponad połowę swojego zycia (2,5 letnia sunia) . Trafiła tu jako dzieciuch jeszcze , robi bardzo złe wrazenie zza krat , nauczyła sie opbszczekiwac ludzi, warczy, próbuje niby złapać przez kraty - ale to tylko pozory, Sunia na spacerze jest przymilna, wesoła , ładnie wraca do boksu , /...

bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu i w wymyśleniu tekstu do ogłoszeń, ostatnio mam problemy ze skupieniem uwagi....

http://www.dogomania.pl/threads/179093-Mona-Ast-wariatka-szuka-wariata-a-na-serio-psidzieciak-zmarnieje-w-schronie

Posted

dziewczyny ...powiedzcie jaki jest sens prowadzenia dwóch tych samych watków?? Co z tego, ze są w innych działach.. Oba dotyczą adopcji amstafów... Może piszmy kurde na jednym, bo tak to tu są inne psy tam inne..nie ma jak się rozeznać w tym wszystkim...

Posted

Asior nie rozumiem pytania... Przecież ja nie prowadzę dwóch takich samych wątków, tylko przesyłam link... A robię to w tym wątku po to, gdyż piszą (oraz zaglądają) tu miłośnicy tej rasy i to zwiększa szanse adopcji. Komuś z zewnątrz łatwiej jest zajrzeć do "wątku rasy" (jeśli szuka czegoś konkretnego) niż przelatywać po wszystkich wątkach wojewódzkich...