Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aspoke']UWAGA!!

W Lubinie porzucono 3 letnią suczkę w typie rasy amstaff. Potraktowano ją w bardzo okropny sposób, zostawiając na zimnie przywiązaną do Lubińskiego PKS-u. Bardzo Was proszę o pomoc. Więcej informacji na wątku psów do adopcji (dział: dolnośląskie), bądź pod tym adresem: http://www.lubin.pl/aktualnosci,8231,zgotowali_psu_pieklo_aktualizacja_.html

Boże, ostatnio jakaś fala porzucanych w ten sposób psów, co się dzieje? :shake:

Posted

Suczka ze Starogadru nazywa się Wenta.Generalnie naparza się przez kraty tylko z ta druga suką,kolega z prawej ma spokój.raz była wydana do adopcji,właściciel ją brutalnie traktował i bił.Wypuszczał samopas.Wbiegła obcej kobiecie do domu,która dopiero po fakcie zorientowała się ,ze zna ta sukę z widzenia i zawsze żal jej było ,gdy Wenta obrywała chocby za chęc powąchania trawy,czy odejścia w bok.
Bardzo nieszczęśliwy,wiecznie zmarzniety pies-nie ma innego wyjścia,musi siedzieć w budzie.Jak się czuje w związku z tym,mozna sobie wyobrazić.Plus grzybica skóry.Za jedzenie zrobi wszystko.Dobrze chodzi na smyczy (ale oglada się,czy przypadkiem nie oberwie,gdy mocniej pociagnie),pozwala sobie nakładac kaganiec,łatwo nawiązuje kontakt z obcymi osobami.Gdyby ktos chciał wiecej fotek-byłam z Wentą na spacerze,obfotografowana.

Posted

[B][COLOR=Red]OSTRZEŻENIE [/COLOR]

osoby które kiedykolwiek zdeklarowały pomoc psom i wpłacały na konto [COLOR=Red]ab-agnieszki[/COLOR] proszone są na ten wątek
[U][url]http://www.dogomania.pl/threads/140610-Watek-rozliczeniowy-Bandy-Bogatynskiej?p=13669239#post13669239[/url][/U]

Agnieszka zabrała całą kasę przeznaczoną na psy i sie wypięła ...a było tego przeszło 4000zł [/B]

Posted

szukamy mu domku :)
oto czeslaw :D Czesio jest z żorskiego azylu. zabralam go na DT bo mi się dzisiaj śnil...

koniecznie musimy mu jajucha wyciachać bo mi Femisie chce gwalcic :zdegustowany: aleona sobie nie daje :D

i znowu nie ma na sofce miejsca...

to zdjecie mnie rozwala :) zważywszy na to że kastusia nie lubi tymczasowiczów :D

Czesio ma ok 7 miesięcy. konieczna kastracja. dzisiaj jest z nami 1 dzień i ma problemy z dzieleniem się posilkiem-klapie zebami -prawie zjadl moją spanielkę :(
ale myślę że sobie z tym poradzimy. mlody jest pojętny także idealny do ulożenia :)
kontakt w sprawie adopcji 695 838 232 martyna.

Posted

pisze o 3 psiakach w ogłoszeniu...i to na dodatek w Kielcach...cholerni rozmnażacze:angryy::angryy::angryy: pewnie na wszystkie byli chetni, tylko sie zbyli jak sie psy urodziły i podrosły...ech:shake:

Posted

andzia69...racja 3 coś mi się źle kliknęło dopiero zobaczyłam że napisałam 2....w każdym razie ile by nie było....święta idą...będzie pewnie coraz więcej...porządki ludzie zaczynaja...przykre

Posted

doddy :) astka jest juz w domu :) dzień po naszej próbie adopcji zgłosił się wlaściciel :) także happy end :) poza tym co do Cześka to śnił mi się i nie mogłam go tam zostawić :) mietus ze mnie ;)

a teraz o Czesiu :)
póki co fotki mam tylko z koma, ale jak tylko odnajdę ladowarke do aparatu która zaginela w akcji to powrzucam duużo fotek :)
maly spokojnie przespal calą noc :) w klatce :) popiszczal chwile i zasnal :) jest stanowczo za chudy wiec mamy misje rozważnego podtuczenia go :) jutro jedziemy do naszej wetki na przegląd. maly ma traume jedzeniową. ale juz powoli zaczynamy nad tym panować :) miche trzymam w reku, paluchy w misce (ryzyk fizyk ;) ) a TZ glaszcze Cześka jak ten pochlania jedzonko. juz nie warczy :D takze malutki sukcesik jest :) czesio nauczony jest czystości :) może 2 razy zdarzylo mu się nasikać u nas w domu, ale wydaje mi się to calkiem normalne :) wczoraj wieczorkiem go wykapalismy :) bardzo grzecznie stał :) póki co czeslaw odpoczywa, a w przerwach próbuje gwałcic Femisie :) ,ale ona jest mądra i nie daje czeslawowi forów :) ogólnie psiak jest bardzo grzeczny :) poprzedni wlascicele wyrzucili go bo im sie dziecko urodzilo i czesio je podgryzał...ja widzę, że on gryzieniem potrafił zalatwić sobie wiele spraw!raz ugryzł odpuscili mu i tak to dalej poszlo :) ale my mu nie odpuszczamy :) i Czesio powoli kuma gdzie jest jego miejsce w szeregu :)

Posted

Bardzo się cieszę, że astusia wróciła do domu. Oby to był dobry właściciel i już o nią dbał.
Za Czesia i za Ciebie trzymam MOCNO kciuki! Czesio jest cudny na tych Twoich fotkach.
Teraz mądry dom trzeba mu znaleźć.

Posted

bylam dziś u wetki z Czeslawem :)
jest mega zarobaczony, ma megabiegunkę i powiększoną przepuklinę :( z biegunką walczymy, robaki za 2 dni likwidujemy a przepuklina powinna być usunięta podczas kastracji. teraz cioteczki trzymac kciuki!TZ jutro idzie zalatwiac żeby kastracja byla sfinansowana przez miasto... bo jakby nie bylo Czesio jest jeszcze azylowiczem...
Czesio coraz lepiej je (spokojnej). teraz dostaje tylko ryż, bo biegunka. potrzebuje wlaściciela odpowiedzialnego i znającego się na rasie... niestety Czesio ma charakterek :) aczkolwiek szybko lapie nowe zasady :) grzecznie siedzi w kennel klatce, coraz fajniej poddaje się naszym sukom :D także domek z innymi psiakami mile widziany :)