LadyBell Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [FONT=Times New Roman][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial]Suzi to młoda 1,5 roczna suka w typie amstaffa – [/FONT][FONT=Arial]kolejna ofiara mody na asty. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial]Kiedy znudziła się dotychczasowemu właścicielowi (lub gdy okazało się, że nie daje mu dość dobrych szczeniąt), [/FONT][FONT=Arial]wyrzucił ją na ulicę pomiędzy jadące samochody. Wprost z ulicy trafiła do schroniska - potwornie wychudzona, wynędzniała, markotna. Trudno było przejść obok, unikając jej błagalnego spojrzenia... I tak trafiła pod naszą opiekę.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Gdy doszła do siebie, zarówno fizycznie, jak psychicznie, dała się lepiej poznać. Okazało się, że mimo tego co przeszła, Suzi jest niezwykle ufnym i przyjacielskim psem. Kładzie pysk na kolanach, ociera się o ręce, prosząc o odrobinę pieszczoty. Jest też pełna wigoru, energii i - mimo wszystko - ogromnej radości życia. Jest psem bardzo wrażliwym, potrzebuje odpowiedzialnego właściciela. Takiego, który da jej poczucie bezpieczeństwa, ale też ułoży, stanie się dla Suzi roztropnym przewodnikiem. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Suzi jest już zdrowa, zaszczepiona, oznakowana mikrochipem. [/FONT][/FONT] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Przebywa w hoteliku dla psów w Otrębusach k. Warszawy. [/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Arial][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Magda tel. 500 056 562 [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Elżbieta tel. 889 174 935[/FONT] Quote
Figu Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Przypomnę o Simonie - pięknej łagodnej suczce pozostającej pod opieką Fundacji Maja: Simona, Simona, od głowy do ogona to piękność nieskończona to siódmy cud, nie pies :p Quote
pietrucha204 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 w Kędzierzynie-Koźlu przebywa w DT suka, zabrana ze schroniska. została przywiązana (prawie przywieszona!!!) do jego płotu. ma ok. 1,5 roku, jest łagodna, nie wykazuje żadnej agresji do ludzi i do innych psów. Została zabrana w szybkim tempie gdyz bardzo nieodpowiednie osoby sa nią zainteresowane... w tej chwili gdy zostanie sama zaczyna robić demolkę :( jak wczoraj byłam ją zobaczyć to była tak zmęczona, że wstała tylko mnie obwąchać i poszła spać znowu :/ głośno chrapie ;) pomóżcie mi ją ogłaszać:( Quote
Paulina87 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 3 miesięczny AST do oddania http://allegro.pl/item824598319_amstaff_oddam_w_dobre_rece_3_miesieczna_suczke.html Quote
andzia69 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='pietrucha204']w Kędzierzynie-Koźlu przebywa w DT suka, zabrana ze schroniska. została przywiązana (prawie przywieszona!!!) do jego płotu. ma ok. 1,5 roku, jest łagodna, nie wykazuje żadnej agresji do ludzi i do innych psów. Została zabrana w szybkim tempie gdyz bardzo nieodpowiednie osoby sa nią zainteresowane... w tej chwili gdy zostanie sama zaczyna robić demolkę :( jak wczoraj byłam ją zobaczyć to była tak zmęczona, że wstała tylko mnie obwąchać i poszła spać znowu :/ głośno chrapie ;) pomóżcie mi ją ogłaszać:( załóż jej osobny watek i poproś w tytule o pomoc w ogłoszeniach - no i kontakt do siebie.... Quote
pietrucha204 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/173944-KOKA-1-5-roku-amstaffka-do-adopcji-pilne-grozi-powrA-t-do-schronu załozyłam ale marne zainteresowanie. mam nowe zdjęcia za chwilę wkleję. na razie wrzuciłam ją na alegratkę zaraz allegro Quote
pietrucha204 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 koka prawdopodobne zostanie uśpiona. okazało się, że już znamy powód powieszenia jej na płocie: PADACZKA... :( Quote
doddy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dokładnie. Nie jest to powód do uśpienia. Quote
pietrucha204 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 wiem, że to można leczyć... ludzie nie zzłamujcie mnie :( pies trafi w środę do schronu znowu a w schronie nie będzie leczona tylko uśpiona :( Quote
pietrucha204 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 jako chorego psa - mają prawo (podobno) Quote
doddy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Padaczka nie jest podstawą do uśpienia psa. Quote
pietrucha204 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 pogadam dzisiaj z kierownikiem. w piątek twierdził, że jest :( jak jej nie uśpi to zabiera ją ten świr :( ech... nieciekawa sytuacja Quote
pietrucha204 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 koka nie żyje był jeszcze jakiś inny powód zdrowotny, który mógł pozwolić na podjecie takiej decyzji (jeszcze nie znam szczegółów) Quote
Figu Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Błagam o pomoc dla Simony - ma DT tylko do końca miesiąca, potem nie wiadomo co z nią będzie!!! Quote
Figu Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Błągam o pomoc dla Simony! DT tylko do końca miesiąca - potem tragedia... Quote
Figafiga Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 kolejna bieda, jeszcze szczeniorek, dziś byłam z nią na spacerku i cykałam zdjęcia. http://www.dogomania.pl/threads/174596-ORI-sunia-szczeniak-ast?p=13592224#post13592224 Quote
Kana Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Zośka : http://www.dogomania.pl/threads/174576-Amstaff-ZOA-KA-Uratowana-z-pseudo-pilnie-szuka-domu?p=13589959#post13589959 Quote
ania10512 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 troszkę nie w temacie ale nie wiedziałam już gdzie to mam wkleić http://www.allegro.pl/item832808327_szczeniaczki_pitbull_z_owczarkiem_kaukaskim.html Quote
Delph Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Lalka: http://www.dogomania.pl/threads/172871-poA-amana-pogryziona-w-ciAE-A-y-AMSTAFKA-A-wiercze Quote
brazowa1 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 W schronisku w Starogardzie Gdańskim są dwa bullowate.Jedna jeszcze jakos się trzyma,ale ta suczka na fotce już nie za bardzo .Do tego doszła choroba skóry.Dowiem sie o suczce jak najwiecej,tylko proszę pomóżcie coś dla niej znaleźć Quote
doddy Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ale bida. :( Czy sunia jest leczona na skórę? Czy wiadomo cokolwiek o niej, tj. jak trafiła do schroniska, jaka jest do ludzi oraz psów. Nawet jak byśmy znaleźli dla niej DT to pewnie będzie z psem, stąd chcielibyśmy znać jej stosunek do czworonogów. Quote
brazowa1 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 wszystkiego się dowiem.Pewnie ma grzyba. Quote
Recommended Posts