Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, w poznańskim schronie, siedzi takie cudeńko, trzeba go koniecznie stamtąd wyciągnąć, bo pies niekastrowany i mogą go wydać w łapy jakiegoś rozmnażacza, a szkoda zwierzaka, widać, że piesek jest krótko w schronie.

i agentka, bawiła się z nami piłka, i to ona nam ją rzucała, zadowolona z publiki, merdała ogonem z prędkością światła, chociaż na początku była trochę wycofana

fotki by Gfiastka, całość z poznańskiego schronu można zobaczyć tu http://www.dogomania.pl/forum/f1169/pomocy-masa-spanieli-w-schronisku-w-poznaniu-pilne-145759/index2.html

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Schronisko Pruszcz :

[FONT=Century Gothic][SIZE=3]MEGGI - tak ja nazwałam - to wspaniała ,zadbana sunia ma ok 2 lat (podobnie Karmel)

ucieszyła się na widok człowieka dawała sie drapac ale jak dostała kośc już powarkiwała - i warczy na inne psy , to wspaniała zdrowa , nawet lekko przy kości :razz:

[/FONT]
no cóz aniołek to ona chyba nie jest , do psów szczególnie , do ludzi niby ok - ale nie dam gwaracji na 100%- za wylewna to ona nie jest - pokornieje troszke w kojcu i czesto podchodzi i nastawia boki do drapania ale zaraz idzie do miski lub kości i powarkuje - :cool3: no nie powiem ci nic na razie - nie mam odwagi ją wyciagać i brac na spacer :shake:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/wiejskie-schroniska-w-pruszczu-146285/?highlight=

Posted

czy ktoś słyszał info a propos okolic Gniezna i walk psów??
Dziś widziałam info w TV.
Podczas walk zgarneli 18 osób zamieszanych w to, ale co istotne - naście psów poranionych po walkach trafiło do okolicznych schronisk.
Czy ktoś coś o tym wie?

Posted

[quote name='snuszkak']czy ktoś słyszał info a propos okolic Gniezna i walk psów??
Dziś widziałam info w TV.
Podczas walk zgarneli 18 osób zamieszanych w to, ale co istotne - naście psów poranionych po walkach trafiło do okolicznych schronisk.
Czy ktoś coś o tym wie?

psy są w Gnieźnie z tego co usłyszałam:-( straszne biedulki:-(:-(

tu masz link:

Wpadli organizatorzy walk psów - Najnowsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 26.09.2009

Posted

też o tym słyszałam, dzwoniła do mnie wczoraj babeczka która się chyba tym zajmowała i ostrzegała aby nie wydawać astów bez kastracji i sprawdzać domy bo oni właśnie brali psy ze schronisk :( nie wiem czy dobrze usłyszałam ale chyba na terenie było 50 psów czy cos takiego, część martwych już w rozkładzie wiele szczeniąt poprzywiązywanych jako worki treningowe i no asty jeszcze żywe przy drzewach na łańcuchach :( a ludzie nawet z sąsiedniego gospodarstwa twierdzą z enic nigdy o tym nie słyszeli, szczekania psów tez nie było słychać :( a za ich ścianą psy umierały w cierpieniach :( za coś takiego powinna być komora gazowa !!

czy okazji:
Błagam o ratunek dla tego amstaffa, tylko treser jest w stanie uratować go od śmierci!!może ty znasz jakiegoś?

http://www.dogomania.pl/forum/f40/hotel-uratuje-mu-zycie-potrzebne-fundusze-dla-amstafa-dropsa-pomocy-144126/index7.html

przepraszam za offa:*

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f28/diego-porzucony-szczeniak-mieszaniec-amstaff-kow-szukamy-domu-147879/#post13080744

szczenie ..kupione dla szpanu osiedlowego :angryy: .. mix bullowaty . matka podobno "pit" ale jakoś mi sie nie widzi:oops: , choć może się nie znam . jakby ktoś chciał to zweryfikować to prosze o pomoc

Szczenior został zabrany prze innego "dresika" , takiego normalniejszego, troszkę, ale niemoze długo u niego zostać .. .....

prosze o pomoc w ogłoszeniach :oops:

piechcia, link nie działa !

Posted

Potrzebny DT dla szczeniaka mix AST.

Wczoraj wyciągnęłyśmy ze schronu w Poznaniu szczeniaka w typie amstaffa.
Szczeniak jest wychudzony, pogryziony, z ubytkami sierści. Ma 3 miesiące. W dodatku ma podrażnione górne drogi oddechowe. Weterynarz nie potwierdził kaszlu kenelowego, ale też nie wykluczył. Pies podczas snu charczy, odsząkuje, ale nie ma gorączki ani biegunki i je normalnie. W poniedziałek kontrola to zobaczymy co mu jest.

U nas nie może zostać długo, ponieważ właściciel mieszkania nie zezwala na trzymanie zwierząt a w dodatku w przyszły weekend wszystkie współlokatorki rozjeżdżają się do domów łącznie ze mną i żadna nie może go zabrać ze sobą.

Wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f1169/3-szczeniaki-mix-ast-dwa-skrajnie-wychudzone-w-schronie-148378/

Posted

Napisala do mnie Pani z Warszawy ktora jest w 7 miesiący ciąży i mieszka sama bo ją mąż zostawil.
Ma niespelna 1,5 letnią sunie mixa amstaffa prawie cala biala.
Sunia jest śliczna.

największy problem polega na tym że pies w ogóle mnie nie słucha a ja w
7 mies ciąży i nie bardzo daje sobie z nią radę za spacerach bo bardzo
ciągnie i ogólnie ma mnie gdzieś,
Suczka ma 1,5 roku, potrzebuje dużo ruchu czego ja nie jestem w stanie
jej zapewnić
suczka nie lubi raczej innych piesków, natomiast ludzi uwielbia i lgnie
do każdego (oprócz dzieci)

w domu jej zachowanie wygląda tak: trzyma się cały czas nogi, nie odstępuje na krok, lubi plastikowe butelki i kable
na spacerach ciągnie ale można ją spuścić ze smyczy bo reaguje na komende wróc
oprócz tego reaguje na komendy siad, nie wolno
na spacerach uwielbia bawić sie patykiem i skakać po drzewach :)
w samochodzie w miarę grzecznie siedzi
w weterynarza panikuje straszliwie a domu poddaje się zabiegom pielęgnacyjnuym bez problemu( kąpanie, mycie ząbóe, uszu, przycinanie pazurów)

jest ruchliwym psem i potrzebuje bardzo dużo ruchy i raczej silnego wlaściciela
w stosunku do ludzi bardzo przyjazna powiedziałabym ze aż nadto, bo bardzo się cieszy gdy ktoś ją zaczepi, skacze, drapie itd i właśnie dlatego obawiałabym się puścić ją do dziecka (nie potrafi delikatnie wyrażać uczuc

:shake:

Posted

słuchajcie, mój kuzyn uparł się że chce psa amstafa, ma już suczkę i głupie pomysły, które do tej pory udaje mi się wybijac mu z głowy na bieżąco (na szczęście). ogólnie dom jest nienajgorszy, wychowawczo mam zastrzeżenia ale ja marudna jestem, opiekuńczo jest ok, pies będzie zadbany, wychuchany, wykarmiony. tylko kastrat na 1000% i raczej bez agresywnych pomysłów, macie pomysł na jakiegoś sprawdzonego?
kuzyn mieszka w Dąbrowie Górniczej.

Posted

Klemantyna - my mamy sprawdzonego pitbulla Lolusia, łagodnego do psów i kotów. Jednakże szukamy dla niego złotego domu, bo jest chory na oczy i ma piasek w moczu.

Posted

Cioteczki w poznańskim schronie, mamy takie 2 dziewczynki

i druga panna.

dziewczyny są fajne, przyjazne, preguska siedzi w nowych boksach sama, ale podobno z psami nie ma problemów.
Z kolei Morsik, a raczej Foczka, była w boksie z kolezanka. Ma problemy z chodzeniem(na moje oko wynikające z wagi)

Posted

Dlatego wystosuję kolejną prośbę do was Kochane.
Niech ktoś pannicy założy wątek, bo sytuacja w poznaniu jest jaka jest, i my wolimy się zbytnio nie wychylać. Będę na bieżąco fotki i informacje podrzucać. :roll:

Posted

DOSTAŁAM WIADOMOŚĆ , ŻE W OKOLICACH WŁOCŁAWKA PRZYBŁĄKAŁ SIĘ MŁODY AMSTAFF. Nie jestem w stanie go zaopiekować. Czy ktoś mógłby pomóc osobie która mi to zgłosiła?
Mój nr telefonu 509 727 921. Skontaktuję z ta panią.

Posted

Dajmon to bardzo miły i łagodny piesek.
Zadbany i grzeczny.
Dajmon jest mieszanką Amstafa i Doga
Dajmon jest wykastrowany,posiada mikroczip oraz dwa aktualne szczepienia

Cudna to suczka w typie amstafa.... Już raz trafiła do naszego schroniska jako szczeniak.
Cudnej się nie udało, właściciele oddali ja po roku do schroniska.
Mówiąc,że wyjeżdżają za granicę...
Cudna jest wysterylizowana posiada mikroczip, 2 szczepienia, oraz aktualną książeczkę zdrowia.

Agar to cudowny pies w typie BANDOGA JUŻ JEST CAŁKOWICIE ZDROWY, DO SZCZĘŚCIA BRAK MU JEDYNIE DOMU.
JEST BARDZO PRZYJAZNY I MIŁY.
Agar jest wykastrowany, posiada mikroczip, 2 szczepienia oraz aktualną książeczkę zdrowia.

"Fundacja "Medor"
Przyjaciele Bezdomnych Zwierząt
ul. Urocza 9 95-100 Zgierz
kom. 506-761-221
e-mail:
schronisko.medor@op.pl