Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AKRI BOY Nefer - PIES,KTÓRY SZUKA SWOJEJ PRZYSTANI...

Akri to piekny, ułożony amstaff,w wieku 9 lat. Przez całe życie mieszkaż w mieszkaniu z drugim psem. Niestety, sielanka się skonczyla...Starszy pies (równiez amstaff), przestał go tolerowac. Doszło do kilku poważnych spięć. Ponieważ w domu są małe dzieci, dla których cała sytuacja jest trudna do zrozumienia, jak również dość niebezpieczna, wlasciciele z trudem podjęli decyzję o szukaniu nowego domu dla młodszego z psów.
Akri bardzo przeżył rozłąkę i pobyt w hotelu. Stracił na wadze, stał się apatyczny. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie powoli wraca do formy. Jest to pies, który pomimo swego wieku jest nadal pełen wigoru i energii. Na spacerach uwielbia skakać, bawić się pilką. Nie oddala się, wraca na zawołanie, ładnie chodzi na smyczy. Jedynym problemem są obce psy, których Akri nie toleruje. Należy na nie uważać, kiedy pies jest spuszczony ze smyczy. Jest to pies, który kocha ludzi, w domu i na dworze cały czas szuka kontaktu, uwielbia sie przytulać i leżeć na kolanach. Nie niszczy, nie jest hałaśliwy. Przez ostatnie lata mieszkał z małymi dziećmi, wobec których jest delikatny i ostrożny. W gabinecie weterynaryjnym znosi wszelkie zabiegi z anielską cierpliwoscią.
W najbliższym czasie zostanie poddany zabiegowi usuniącia prostaty oraz kastracji. Po tym będzie gotowy do adopcji.Czy jednak znajdzie się ktoś, kto pokocha starszego psa???

NIE POZWÓL, ABY OSTATNIE LATA JEGO ŻYCIA UPLYNĘŁY W BÓLU I SAMOTNOŚCI....

W sprawie adopcji prosimy o kontakt:
tel.:501 78 82 63 lub mail: kat.adamczyk@o2.pl
Opiekun zastrzega sobie prawo do kontroli przed- i poadopcyjnej, warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.
Pies nie zostanie wydany do budy, na lancuch.

Posted

Roxi, to 12 tygodniowa sunia, którą udało się wydostać z przytuliska w Boguszycach. Jest u mnie w DT i potrzebuje odpowiedzialnego DS. Kontakt do mnie: amrozek1@interia.pl; tel: 692-564-537

Potrzebuję pomocy w znalezieniu jej dobrego, odpowiedzialnego domku.

• 2 weeks later...
Posted

W nowodworskim schronisku kolo Lubartowa(25 km od Lublina)
przebywa ok 140 psów schronisko jest przepełnione ...

psy mają jedzenie wode i "opieke "

ale to tylko schronisko ....... ten bialas jest wlasnie z tego schroniska :-(

Posted

sa tu znawcy bullowatych,na ile trojmiejska żabka moze miec w sobie krew staffika? jest malutka,nieduzo wieksza od swojego kolegi-jamnikowatego.Mała,napakowana zabka.

Posted

Agar to cudowny piesek ,podobny do amstafa, bardzo łagodny, długo błąkał się p ulicach.
Ropieje mu oczko, będzie miał mały zabieg.
Lgnie do człowieka, przytula się.
Agar jest wykastrowany, posiada mikroczip, 2 szczepienia oraz aktualną książeczkę zdrowia.

"Fundacja "Medor"
Przyjaciele Bezdomnych Zwierząt
ul. Urocza 9 95-100 Zgierz
kom. 506-761-221
e-mail:
schronisko.medor@op.pl

• 2 weeks later...
Posted

Sunia cudowna. Mysle ze znajdzie chetnych bez problemu. Jezeli potrzebny dt to moge ja przyjac i poszukac jej ds. Mam w domu astke i wiele osob chetnych na szczeniaki wsrod znajomych zglosilo sie (moja sunia bedzie sterylizowana wiec nie zbieram zamowien , he, he)

Posted

Witam! W sobote 30 maja w Radosci przyblakal sie do mnie mlody pies (wyglada na kundla, ale kynologia jest mi obca) w czerwonej obrozy. Niestety nie mam mozliwosci zatrzymania go. Jest bardzo radosny, rozbrykany, uwielbia towarzystwo. Czeka na swojego wlasciciela lub nowa rodzine. Telefon: 602-447-117