Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wędzone uszy, ogony i inne wędzone części świnek są dostępną w sklepach zoo. Moje psy je uwielbiają i staram się w miarę możliwości również finansowych dogadzać psiemu podniebieniu. Zastanawiam się jednak czy jest to dla nich zdrowe? Ile mogą jeść takich "łakoci" i czy poza smakowitym zapachem, te wędzonki mają jeszcze coś dobrego w sobie?

Czy ktoś z was wie coś na ten temat? Czy wy również dajecie swoim husky i nie tylko takie przekąski?

Posted

ja tez dawalem swojemu swinskie ucho tylko po jakims czasie chyba mu sie przejadlo bo juz nie chce tego jesc.. a czy to jest zdrowe chyba tak..a co do ciasteczek ja swojemu takich rzeczy nie daje tak samo jak jakis czekolad dla psow

Posted

jesli chodzi Ci o uszy to jakies 4-5 PLN ale to zalezy od wielkosci no i gdzie kupujesz ale sprobuj dac swojemu powinno mu to zasmakowac :) tylko nie za duzo

Posted

Jeśli chodzi o ceny to u mnie ucho kosztuje jakieś 2-2,50zł, ogon podobnie, jedynie racice są droższe.

Lubi dawać im takie smakołyki, bo przynajmniej latem nie ma kłopotu, że się zepsują, a nie zawsze od razu są zjedzone :) Jak jest chłodniej czyli jesienią i zimą dostają świerze mięso i świerze kości. Ceik od począdku baaaardzo je lubi, a Luna dopiero teraz zaczyna mieć właściwe zęby by móc je gryźć :wink:

Posted

Co do tych uszu, to one zniechęciły mnie swoim "zapachem". Psy to oczywiście cieszyło, ale dawać im coś co śmierdzi czymś między wędzonką, a padliną. Ja już im tego nie kupuje, bo gdzie to trzymać?? :niewiem: wszystko potem tym jedzie łącznie z psimi pyszczkami. :question:

Posted

Moje też jedzą kości. Ale nie wiem co to jest, starszej w czasie jedzenia strasznie łzawią oczy. Jak przestaje to już nie ciekną. O co w tym chodzi :question:

A po kostkach mają taką perystaltykę :lol:

Posted

Tajraga, ja czasami kupuję wędzone uszy, kości i kurze łapki w hurtowni Witapol, K-ce, ul Ondraszka.

Rewelacyjnie pachną wędzonką - polecam.

Kupowane gdzie indziej rzeczywiście lekko (?) śmierdziały.

Ps.

Żona właściciela ma haszczaki i startuje w zawodach. :wink:

Posted

Moja Nuka jada i kosci jak, u PaY'a, ale za takie swinskie smierdzace ucho zrobila by wszystko! A kupuje je w supermarkecie jednym, bo tamte najlepiej jej smakuja :)

Moja mama ma jednak na nie nowy patent! ( ale to gllownie latem ) Mamy na podworku taki daszek przy domku, i pod nim wiesza uszy na sznurkach :) (nie chodzi tu o trening wyskoku :D) Ona tam wisza, i ...wedza sie jszcze bardziej i z tego co widze o wiel bardziej smakuja, sporobujcie-pare dni conajmnie musza powisiec,az troszke sciamnieja