Eruane Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Mam cichą nadzieję, że jednak znajdzie się tymczas dla maluszków. Jeśli nie... nie wiem, co będzie. Dziewczyna, która je przechowuje ma 100 zł na przeżycie najbliższym czasie. Postaram się jej dowieźć karmę, ale finansowo średnio jestem w stanie jej pomóc. Maluchy są piękne, chyba w typie goldenka. Quote
lolka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 no nie wierzę..............kolejne cuda:-o i naprawdę ciężko im znaleźć domy????.......uwierz u nas szczeniaków nie ma, ale jak się pojawiają to nawet w połowie nie są tak piękne, takie zwykłe kofane buraski wiejskie głównie mamy:loveu: a i tak błyskawicznie znajdują domy Eruane pod koniec tygodnia będę wiedziała jak stoję finansowo na kolejny miesiąc.........cokolwiek mi zostanie przeslę Twojej kuzynce na opiekę nad szczylami a ta z oczkami jak węgielki i czarnym noskiem to dziewczynka? a wiekszy to chłopiec? Quote
AngelsDream Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 TŻ skomentował, że pluszaki ;) Będą miały swój temat? Quote
beka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 cudne... A czy gdyby była kasa to szczeniorki mogą zostać tam gdzie są czy nie? Na kogo robić ogłoszenia??? Quote
Eruane Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Ogłoszenia proszę na mnie: eruane@interia.pl tel. 694175796 Misie piękne. Obydwa pieski. Wkrótce założę im wątek osobny, teraz korzystam tylko prze chwilkę gościnnie z czyjegoś kompa. Mały biały niedźwiadek bardziej nieśmiały, goldenkowaty większy śmielszy. Im jest bardzo potrzebny tymczas. :placz: Jutro moja kuzynka powinna być w Kielcach na uczelni i nie przyjedzie, bo nie ma z kim szczeniąt zostawić. Ma nerwową sąsiadkę, której pisk szczeniąt już nie odpowiada. No tragedia po prostu... :-( Quote
Eruane Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 A Leosia pojechała do Krakowa. Pani, która dała jej tymczas wspaniała. Teraz dopiero jesteśmy wszyscy spokojni o szczenię i spokojnie możemy szukać jej dobrego domku. Muszę się tylko dowiedzieć, na jaki nr telefonu dawać ogłosenia. Oby udało się znaleźć choć w połowie tak dobry tymczas dla tych dwóch niedźwiadków. Quote
lolka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Eruane napisał(a):Ogłoszenia proszę na mnie: eruane@interia.pl tel. 694175796 Misie piękne. Obydwa pieski. Wkrótce założę im wątek osobny, teraz korzystam tylko prze chwilkę gościnnie z czyjegoś kompa. Mały biały niedźwiadek bardziej nieśmiały, goldenkowaty większy śmielszy. Im jest bardzo potrzebny tymczas. :placz: Jutro moja kuzynka powinna być w Kielcach na uczelni i nie przyjedzie, bo nie ma z kim szczeniąt zostawić. Ma nerwową sąsiadkę, której pisk szczeniąt już nie odpowiada. No tragedia po prostu... :-( o kurcze , no fakt takie maluchy jak są same potrafią dać ognia :roll: czyli tymczas u niej odpada, szkoda bo pewnie jakieś pieniązki na szczylki by się znalazły naprawdę bardzo mi przykro, że nie mogę pomóc, jedynie grosik przesłać ale to niewiele zmienia w tej sytuacji:shake: Quote
Fiona.22 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Przecudne maluszki, domki powinny szybko się znaleźć... Tylko beznadziejna sprawa z kuzynka...żeby problemów się nie nabawiła :shake: Quote
Od-Nowa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 śliczne beżyki... ile one mogą mieć tygodni? dobrze,że Leosia bezpieczna, teraz szybko dom potrzebny a domek o którym pisała ElzaMilicz jest zdecydowany i sprawdzony? Może domek już na nią czeka a o tym nie wiemy ;) ElzaMilicz, poznałyśmy się przelotem w piątek na giełdzie ;) byłam z koleżanką i jej pieskiem Quote
justysiek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ale smutne wiadomosci:-(, moge jakos pomoc? Quote
Eruane Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Dziękuję, piękny banerek!!! :loveu: Z tym obecnym tymczasem dla niedźwiadków to nie tylko kwestia kasy. To jest lokum wydzielone z mieszkania, każdy dźwięk przeszkadza sąsiadce, która jest wyjątkowo nadwrażliwa na takie sprawy. Psa staruszka mojej kuzynki miałam na dożywotnim tymczasie, bo siedział sam w mieszkaniu i nie miał kto z nim wychodzić ani opiekować nim się w ciężkiej chorobie. Dziewczyna większość czasu musiała spędzać na uczelni w Kielcach, więc pies w Pińczowie byłby sam. W tej chwili sytuacja jest podbramkowa. Szczenięta są tam tylko dlatego, że wciąż istnieje nadzieja, że znajdzie się tymczas i psiaki unikną schroniska, bo schronisko to dla nich koniec wszystkiego. Druga sprawa to weci. Dziewczyna nie ma samochodu, a dobrego weta na miejscu nie ma. MIałyśmy się niestety okazję o tym przekonać z jej psem, który po wypadku został zszyty sznurkiem i to tylko dlatego, że właścicele nie zgodzili się na uśpienie. W takie ręce nie oddam psa nawet na odrobaczenie. Trzecia sprawa - tam nikt nie przyjedzie zobaczyć szczeniąt i mimo, że piękne, będączekać na dom w nieskończoność, co już też przerabiałyśmy. :-( Quote
AngelsDream Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ja bym mogła założyć im oddzielny temat, wstawić foty, dać ten mój banerek, potem byś dopisała szczegóły - zawsze już by ruszyło do przodu. Quote
Eruane Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-niedzwiadki-polarne-pilnie-dom-choc-dt-pomocy-kielce-123489/#post11132984 Właśnie założyłam im wątek. Może być? Banerek na pewno potrzebny bardzo. Quote
AngelsDream Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Będę go podnosić regularnie i porozmawiam z TŻetem - może coś wymyśli. Quote
E.DEREK Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Sunieczka jest u mnie :lol: To bardzo mądry, kontaktowy szczeniaczek. Jest chudziutka, waży 6,2 kg, ale powinna szybko nabrać ciałka, bo apetyt dopisuje ;) Domek, który ma ElzaMilicz, telefonicznie zapowiada się świetnie, ale Elza sprawdzi jeszcze osobiście . Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Tak, dziś tam jadę. Wieczorem wszystko będzie wiadomo. ;) Quote
Eruane Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Czyli potwierdza sięnasza opinia, że Leosia jest bardzo zrównoważoną i grzeczną sunią. W dodatku ma teraz socjalizację z prawdziwymi leonbergerami i ani troszkę się ich nie boi. :cool3: Na wielkość będzie w przybliżeniu jak ON, nie zapowiada się na olbrzyma. Quote
erka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 No to czekamy na relację ElzyMilicz:lol:. Gdyby domek okazał sie ok, to teraz tylko będzie problem z transportem. Quote
ElzaMilicz Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Leosia będzie miała ciepły, duży dom a w nim kochających ją ludzików. :p Już wiem, że z nimi będziemy się przyjaźnić. A to oznacza częste wizyty poadopcyjne. :cool3: Z transportem problemu nie ma bo Ania z mężem wybierają się do Krakowa. ;) Quote
erka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 To fantastyczne wieści:multi::multi:. Bardzo się cieszę:loveu:. Quote
Eruane Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: Wspaniałe wieści!!! Quote
Od-Nowa Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 oj ale miła wiadomość na koniec dnia! oby to już koniec jej drogi :loveu: hurra hurra hurra :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts