maci0 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Moj pies szoruje nosem przed miską (tuz po wsypaniu tam jedzenia), jakby cos zbieral, zamiatal ... jest to 8 letni foxterier szorstkowlosy. Co moze oznaczac to zachowanie? Quote
al'akir Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 chce zakopać jedzenie "na pózniej" , ukryć Quote
malinaa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Tak, moja psica też swojego czasu zakopywała jedzenie. Kiedyś nawet naprawdę zakopała miskę z jedzeniem w piachu. Czy twój pies często tak robi? Może nie odpowiada mu pora karmienia? Albo nie czuję się swobodnie w czasie ujedzenia - np. w obecności ludzi i woli jedzonko schować na czas kiedy będzie sam - jeśli tak to popracujcie nad zaufaniem psa do Was. Quote
werbena520 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 maci0 napisał(a):Moj pies szoruje nosem przed miską (tuz po wsypaniu tam jedzenia), jakby cos zbieral, zamiatal ... jest to 8 letni foxterier szorstkowlosy. Co moze oznaczac to zachowanie? :roll: nie widzi.. Quote
NATKA Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Mój też tak robi do tego stopnia, że nie raz już miał na nosie skóre obtartą od szorowania nosem po podłodze i wynika to u niego z trzech prostych powodów albo mu nie smakuje jedzenie albo nie jest głodny albo ja obijam się ze sprzątnięciem miski po jedzeniu (bo psiako wyznaje zasadę że stać cały czas to może tylko micha z wodą a całą reszte trzeba odrazu posprzątać :evil_lol:). Quote
Recommended Posts