Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Mam spanielke od 3 dni. Dostałam w prezencie:lol: Jestem strasznie szczesliwa bo od dawna chciałam tego psiaka. Mam jednak problem. Moja Diuna ma coś na oczkach jak by biały nalot przezroczysty i łzawi strasznie strasznie sie boje czy to coś groźnego czy ktoś z was miał podobny przypadek?? Prosze, bardzo się martwie. Moje kochanie ma 2 miesiace:roll:

Posted

Byłam u weterynarza nawet 3. i teraz odmienne reakcje. Jeden mówi ze zaćma inny zeby pieska oddać bo to bardzo kosztowne. I byłam jeszcze u jednego którego mi kolezanka poleciła a ten mi mówi że to zapalenie rogówki krople przepisał i ze przejdzie. A ja i tak sie nipokoje. A piesek z psełdochodowli pewnie tak, ale kazdy piesek potrzebuje domku nawet te.

Posted

No jasne, że każdy piesek potrzebuje domu, ale sama widzisz jakie zwierzęta rozmnażaja pseudohodowcy i jakie psy oddają przyszłym właścicielom. Chore, zabiedzone, zarobaczone. Zbijają kasę na biednych zwierzętach.
Z pseudohodowcami można walczyć tylko w jeden sposób, nie kupując od nich psów. :shake:

Posted

Gotika1 napisał(a):
Byłam u weterynarza nawet 3. i teraz odmienne reakcje. Jeden mówi ze zaćma inny zeby pieska oddać bo to bardzo kosztowne. I byłam jeszcze u jednego którego mi kolezanka poleciła a ten mi mówi że to zapalenie rogówki krople przepisał i ze przejdzie. A ja i tak sie nipokoje.

W takim przypadku psa najlepiej byłoby pokazać psiemu okuliście...np. dr. Garncarz w Warszawie...
Gotika1 napisał(a):
A piesek z psełdochodowli pewnie tak, ale kazdy piesek potrzebuje domku nawet te.

Oczywiście,tyle,że pseudohodowca nadal będzie mnożył chore zwierzęta,bo "towar" i tak się sprzeda...a nowi właściciele będą wydawali krocie na leczenie
tych zwierząt...:roll:

Posted

Wiem aż szkoda mi tych piesków i głupoty ludzi. Ale dostałam pieska w prezencie i nie miałam większego wyboru. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej. A oczka jak by lepiej kropelkujemy:p Taka moja rozbrykana złota sunia:lol:

Posted

Gotika1 napisał(a):
Wiem aż szkoda mi tych piesków i głupoty ludzi. Ale dostałam pieska w prezencie i nie miałam większego wyboru. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej. A oczka jak by lepiej kropelkujemy:p Taka moja rozbrykana złota sunia:lol:

Najważniejsze, że chcesz psiaka leczyć, a nie pozbywasz się, bo jednak okazał się chory. Bo i tacy bywają... :shake:

Posted

Nie mam zamiaru się pozbywać już sie w niej zakochałam:lol:..no niestety są ludzie i parapety..którzy serca nie mają i traktują psa jak rzecz:mad: