Gotika1 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Witam. Mam spanielke od 3 dni. Dostałam w prezencie:lol: Jestem strasznie szczesliwa bo od dawna chciałam tego psiaka. Mam jednak problem. Moja Diuna ma coś na oczkach jak by biały nalot przezroczysty i łzawi strasznie strasznie sie boje czy to coś groźnego czy ktoś z was miał podobny przypadek?? Prosze, bardzo się martwie. Moje kochanie ma 2 miesiace:roll: Quote
Asia & Ginger Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Domyślam się, że piesek z pseudohodowli? Najlepszym rozwiazaniem jest wizyta u weterynarza, tak na odległość ciężko cokolwiek poradzić. Zajrzyj tu, może tam coś będzie: -- VETserwis -- OKULISTYKA Po wizycie u weta napisz koniecznie co z sunią. Trzymam kciuki, aby to nie było nic poważnego. :kciuki: :kciuki: Quote
Gotika1 Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Byłam u weterynarza nawet 3. i teraz odmienne reakcje. Jeden mówi ze zaćma inny zeby pieska oddać bo to bardzo kosztowne. I byłam jeszcze u jednego którego mi kolezanka poleciła a ten mi mówi że to zapalenie rogówki krople przepisał i ze przejdzie. A ja i tak sie nipokoje. A piesek z psełdochodowli pewnie tak, ale kazdy piesek potrzebuje domku nawet te. Quote
Asia & Ginger Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 No jasne, że każdy piesek potrzebuje domu, ale sama widzisz jakie zwierzęta rozmnażaja pseudohodowcy i jakie psy oddają przyszłym właścicielom. Chore, zabiedzone, zarobaczone. Zbijają kasę na biednych zwierzętach. Z pseudohodowcami można walczyć tylko w jeden sposób, nie kupując od nich psów. :shake: Quote
cockermanka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Gotika1 napisał(a):Byłam u weterynarza nawet 3. i teraz odmienne reakcje. Jeden mówi ze zaćma inny zeby pieska oddać bo to bardzo kosztowne. I byłam jeszcze u jednego którego mi kolezanka poleciła a ten mi mówi że to zapalenie rogówki krople przepisał i ze przejdzie. A ja i tak sie nipokoje. W takim przypadku psa najlepiej byłoby pokazać psiemu okuliście...np. dr. Garncarz w Warszawie... Gotika1 napisał(a): A piesek z psełdochodowli pewnie tak, ale kazdy piesek potrzebuje domku nawet te. Oczywiście,tyle,że pseudohodowca nadal będzie mnożył chore zwierzęta,bo "towar" i tak się sprzeda...a nowi właściciele będą wydawali krocie na leczenie tych zwierząt...:roll: Quote
Gotika1 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Wiem aż szkoda mi tych piesków i głupoty ludzi. Ale dostałam pieska w prezencie i nie miałam większego wyboru. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej. A oczka jak by lepiej kropelkujemy:p Taka moja rozbrykana złota sunia:lol: Quote
Asia & Ginger Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Gotika1 napisał(a):Wiem aż szkoda mi tych piesków i głupoty ludzi. Ale dostałam pieska w prezencie i nie miałam większego wyboru. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej. A oczka jak by lepiej kropelkujemy:p Taka moja rozbrykana złota sunia:lol: Najważniejsze, że chcesz psiaka leczyć, a nie pozbywasz się, bo jednak okazał się chory. Bo i tacy bywają... :shake: Quote
Gotika1 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Nie mam zamiaru się pozbywać już sie w niej zakochałam:lol:..no niestety są ludzie i parapety..którzy serca nie mają i traktują psa jak rzecz:mad: Quote
Recommended Posts