Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 451
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):
ja dalej nie rozumiem dlaczego ten domek dał tak mało czasu Frodzikowi na aklimatyzację. Co takiego faktycznie sie stało że próba trwała tak krótko :shake::shake:

Państwo obawiali sie że relacje między Frodo a bywającym w domu wnuczkiem mogą nie być najlepsze.

Nie chcieli ryzykować i doprowadzić do konfrontacji....:shake:

Było Im naprawdę bardzo...bardzo przykro rozstawać sie z Frodo.

Posted

Sliczny,bardzo mądry i uczony Frodo znowu czeka na ten jedyny domek!

Frodo wie wszystko!
słowo spacerek,gdzie jest pileczka, smyczka, gdzie jest pan ?...-
/acha, relacje z panem na którego początkowo szczekał,bardzo się szybko poprawiły/.

Bardzo lubi jak sie do niego przemawia...Tak sie wpatruje wtedy w człowieka jakby chciał każde słowo zrozumieć...

Posted

Ja tu czegoś nie rozumiem !Mądry i uczony Frodo, którego relacje z panem po jednym dniu się poprawiły, wraca z powrotem ......?????:shake::shake::shake:
To trzeba było mu przemawiać do rozumu skoro słucha i rozumie, zanim przyjdzie wnuczek !!!:glaszcze: Wystarczyłby tydzień, dwa !!!

Posted

To ja może wyjaśnię w imieniu Pani Irenki :

Pani u której Frodo był 3 dni uważa , że jest on wyjątkowo mądrym psem, szukającym kontaktu z człowiekiem, szybko się uczy ( piłeczka, smycz, woda) kojarzy szybko. Trzeba tylko pracować nad kontaktem z meżczyznami bo na nich reaguje agresywnie. Do Pana swojego przekonał się po 1 dniu ale syna Państwa jednak ugryzł ( wszedł do mieszkania z duża paczką przed sobą).
Teraz będziemy razem z Państwem pracować z Frodem. Będzie często z wizytą w ich domu i będzie tam zostawał na część dnia. Skorzystamy jeszcze z porady psiego psychologa - bo Frodo jest naprawdę wyjątkowo mądry i warto mu poświęcić więcej uwagi. ( u mnie nie ma tak bliskiego kontaktu z człowiekiem).

ja jeszcze dodam od siebie że pobyt Froda w tym domu pozwolił nam tez poznać lepiej psiaka , dowiedzieć się jak może się zachowywać w nowym otoczeniu , czego się można spodziewać. A to bardzo pomocne informacje w szukaniu odpowiedniego domu dla niego. Dlatego ciesze się spędził te 3 dni w nowym domu. Nikt inny nie dał mu takiej szansy. Miałam sporo telefonów w sprawie adopcji i to brzmiących całkiem sensownie , z fajnie zapowiadających się domów. jednak wszyscy słysząc że psiak jest nieufny i może reagowac agresją w nieznanych mu sytuacjach, do obcych ludzi - więcej się nie odzywali. Obiecywali ale juz nie dzwonili, nikt inny nie zdecydował się spóbować. Ciesze się że są kolejni ludzie których Frodo zauroczył .

Posted

Bardzo dziękuję za wyjaśnienia.Agresywna reakcja na mężczyzn dowodzi,że był skrzywdzony przez nich.Mam nadzieję,że praca p. Irenki i pozostałych osób wpłynie na to,że Frodo zapomni o przykrych doświadczeniach i jeszcze raz zaufa człowiekowi i będzie szczęśliwy.:loveu:

Posted

Pani u której Frodo spedził 3dni wzięła dzisiaj Frodo do domku na "pobycie" i na spacer.....;) Coś jakby półkolonie.....;)

Wczoraj też był na spacerku z zaprzyjażnioną osobą.

Może częstsze przebywanie Froda z ludżmi oswoi jego lęk przed nieznanym człowiekiem....?

Posted

Irenka przeziebiona, więc wizyty wstrzymane.....

Nuda.....nudzi sie Frodo, nudzi sie Fifi-piórko, stareńki Reksio tylko się nie nudzi bo On w "swoim świecie"...