Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='OlaLola']Link do petycji : proszę podpisujcie i rozsyłajcie do znajomych :

::::::www.petycje.pl::::::Petycja o wyznaczenie nowego terenu dla azylu "Cichy Kąt"

Osoby, które już podpisały petycję odręczną nie mogą podpisywać drugi raz internetowo.

podpisalam i zaraz się biorę za rozsylanie.
Próbowałam wcześniej skopiować lub zapisać petycję odręczną na wątku Dicka, ale albo nie da się, albo ja nie potrafię - dobrze, że jest ta - postaram sie choć trochę znajomych zachęcić.

A Cyganek biedny wciąż czeka...:-(
i jeszcze na swoim wątku pomaga innym psom:loveu:

Posted

Oj dziewczyny kochane jesteście:loveu:
Napisze tak:
myślałam nad tym czy nie wziąść Cyganka na DT gdyż jest prawdopodobieństwo że miałabym możliwość psiaka wziąść, pomyslałam wtedy o Cyganku...
jest tylko jeden problem....
ja nie mogłabym go wziąść na Dt do znalezienia domku, byłby to DT na dwa tygodnie moze miesiać może więcej trudno mi powiedzieć....a co jeśli nie znalazłby domu w tym czasie?? schron.... wiec nie mogłabym dac mu nieba a potem tego nieba wyrzucić....
w każdym razie musicie wiedziec że myśle o cyganku ciepło....:loveu:

Posted

Widziałam sie w sobotę z kierownikiem schroniska,pytał czy nie pomogłabym w transporcie Cygana,bo jest chętna pani na adopcję,dostałam numer telefonu...więc zadzwoniłam.Pani jest z Leszna bardzo miła i rzeczowa.Ma doświadczenie ze starszymi psami bo niedawno odszedł jej staruszek (był chory na nowotwór)Bardzo chciałaby żeby Cyganek nie spędził już żadnej zimy w schronie,tylko tak daleko przyjechać nie może.Więc ja zawiozę Cyganka do niej.Jestesmy wstępnie umówione na czwartek.Pani weżmie sobie wolny dzień w pracy i bedzie na nas czekać.

Posted

Neczka!!! Masz ode mnie i Beci rzeczy na bazarki, zrób bazarek i daj dochód z niego Ani na paliwo, jeżeli nie potrafisz sobie policzyć ile to pieniędzy potrzeba na taką trasę to mogę Ci pomóc, to naprawdę duża kwota...

Posted

AnnaB napisał(a):
Cóż, Pani jest przed wypłatą...Zajrze jeszcze na transportowy,moze ktoś jeszcze ma coś w tamtym kierunku i cos dorzuci.

"No super" Szkoda, że Neczka zamiast zająć się załatwianiem tak istotnej kwestii woli na prawo i lewo obrabiać nam d....
I znowu trzeba załatwiac sprawy za nią. "Brawo"

Posted

feliksik napisał(a):
o kurcze, to będzie miał Cyganek domek, dziewczyny sprężmy się w jego transporcie

potrzebujemy wsparcia finansowego w transporcie bo to ponad tysiąc kilometrów pewnie w sumie będzie. Każda złotówka sie liczy, jak to mówią grosik do grosika.......AnnęB zapytano czy zawiezie Cygana ale czy ma za co - juz niestety nie. Ja zapytałam i stąd apel. To nie jest 10zł na które można machnąć ręką dlatego osoby wspierające Cyganka prosimy o pomoc i deklaracje nawet najmniejszych kwot.:modla: Ja ze swojej strony deklaruję 50zł.

Posted

Ja mam nadzieję AniaB jedzie z Cyganem w sprawdzone miejsce z wizytą przedadopcyjną.

Co do kosztów Beciu, ja też sie dokładam 20 złotych. Sama wiesz że nigdy nie pytali o koszty. Pytać nie będą bo sie tak ich nauczyło ...

Ale dzisiaj jest inaczej i uważam czas najwyższy aby też się dokładali. Kochają przecież psy.

Posted

[quote name='BasiaD']Ja też dołoże 50,00zł.. TAk bardzo bym chciała żeby zimę Cyganio już przeżył w domku.....

BasiaD - bardzo dziękujemy...:calus:...i dobrze mówiłam że grosik do grosika....

becia66 - 50zł
albiemu - 20zł
Gonia13 - 80zł
BasiaD - 50zł
________________Razem : 200 zł

No przyznajcie same że ta kwota już robi wrażenie.....:multi:
Ja tak nieśmiało ale może jeszcze jakaś cioteczka coś dorzuci ? :oops:

Posted

[quote name='becia66']
Ja tak nieśmiało ale może jeszcze jakaś cioteczka coś dorzuci ? :oops:

z ostatniej chwili : kierownik schroniska odstąpił opłatę adopcyjną Livi na rzecz transportu Cyganka więc mamy 40 zł dodatkowo...:multi:

natalijo - 110zł
becia66 - 50zł
albiemu - 20zł
Gonia13 - 80zł
BasiaD -50zł
schronisko - 40zł

___________________Razem : 350zł
:multi::multi::multi:

Szkoda tylko że nie mamy transportu drugiego psiaka w tym kierunku.....

Posted

becia66 napisał(a):
z ostatniej chwili : kierownik schroniska odstąpił opłatę adopcyjną Livi na rzecz transportu Cyganka więc mamy 40 zł dodatkowo...:multi:

Super!!!:multi:

Posted

WOW:crazyeye: Kwota niczego sobie... ale i droga daleka:roll:... Coś by się jeszcze przydało... Ja na taką okazję odkładałam już dawno z puli "na słodycze i inne kuszące przekąski" - przynajmniej na zdrowie mi wyjdzie:evil_lol:
Któóóóóóóraaaaa cioteczka chce się jeszcze poodchudzać ze mną:evil_lol: i pomóc przy okazji Cygusiowi?:cool3: