Guest Ines Posted August 29, 2004 Posted August 29, 2004 Witam, mam pytanie odnośnie pinczerków miniaturowych: Jak długich spacerów wymagają i czy to prawda, że wcale nie muszą być spuszczne ze smyczy codziennie? Wystarczy im spacer po parku? Quote
paulina_1426 Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Hej ! Rzeczywiscie w wiekszosci ksiązek pisze ze pinczery miniaturowe maja malo potrzeb względem ruchu ... " wystarczy im codzienny długi spacer" . Dla mnie to za mało . Znam okolo 40 pinczerów i wiem ze to psy bardzo ruchliwe i naprawde potrzebuja sie wybiegac i wyszalec :) Quote
Kachna Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 "wybieganie" nie musi oznaczać codziennego spuszczania ze smyczy. Jeśli piesek jest aż nadto ruchliwy a nie jest posłuszny, to lepiej go ze smyczy nie puszczać. Jest dużo niebezpieczeństw..... Quote
IPO-wiec Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 no a nauczenie przychodzenia do pańcia ?? wystarczy psa nauczyć wracania na każda komendę, odbieranie psu przyjemności z wybiegania, poznania jego własnych miejsc i nowych zapachów jest złe.. każdy pies ma prawo do wybiegania się, więc albo psa nauczy sie wracania, albo nalezy sobie kupić 10 metrową linkę i ganiac za psem w kazde miejsce gdzie on chce :D:D Quote
Recommended Posts