Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='idusiek']ech, nic sie nie dzieje , nikt nie dzwoni,. nikt nie pyta...nic...:-(

A może jeszcze warto poogłaszać dziewczynę poza allegro,kokosami,gumtree,kupie psa?
Teraz Zuzelka ma allegro zwykłe,a następne będzie znów wyróżnione...może w końcu to coś da.

Posted

Dostałam wczoraj takiego maila(w odpowiedzi na ogłoszenie z gumtree):

Dzień dobry!jestem zdecydowana stworzyć Zuzeli dno którego nigdy nie miała. Prawie 3tygodnie temu zadzwoniłam w sprawie tego pieska do Pani Krysi,która oddała ta sprawę Pani z Wrocławia. Ta Pani miała skontaktować się ze mna w sprawie adopcji Zuzelki ale jak do tej pory tego nie uczyniła. Jest mi przykro z tego powodu. Jestem z okolic Trzebnicy,proszę mi powiedzieć czy jest jakaś szansa żeby Zuzela znalazła swój dom u mnie?

A na moją odpowiedź,że skontaktuję się z wolontariuszkami opiekującymi się Zuzelką i dowiem się o co chodzi...jeszcze w nocy przyszedł następny mail:

Bardzo dziekuje za odpowiedz. Będę z niecierpliwością czekac na wieści od Pani w sprawie adopcji Zuzelki. Nie sądziłam,że będę zmuszona tyle czekac,więc postanowiłam działać bo bardzo zależy mi aby ta słodka psinka była ze mna. Chodź po malu tracę już nadzieję...ale dzieki Pani ta nadzieja po malu wraca. Bardzo kocham pieski,a slodziutka Zuzelke pokochałam od pierwszej chwili gdy zobaczyłam Jej zdjęcie. I postanowiłam,że to Ona będzie ze mna i zrobie wszystko żeby tak było.

Czy możecie napisać o co chodzi kobiecie?
Jak wyglądają fakty?
Kobieta czeka na informacje.

Zadzwonię jeszcze do ...dzwoniłam do Krystyny,lecz ona jest poza granicami kraju.Dzwoniłam do Elżbiety...:-(Telefon Elżbiety nie odbiera wiadomości...spróbuję jeszcze wieczorem.
Z kim mogę się kontaktować w sprawach Zuzelki?
Podajcie aktualne namiary na kontakt w sprawie adopcji Zuzelki!
Powinnam zmienić namiary na kontakt w ogłoszeniach i allegro...nawet jeśli ktoś jest zainteresowany Zuzelką,to nie skontaktuje się z pewnością z Krystyną,...mam nadzieję,że kontakt z Elżbietą okaże się aktualny!

Posted

Hej, z tego co wiem, to Ela miala kontaktować się z Wrocławiem. Telefon ma czynny czasami wylączony ,bo rozładowany:oops:. Krysia tez wczoraj dzwoniła do niej, bo Pani dzwoniła do Krysi. Spokojna głowa, na pewno jeszcze dzis ktoś do Pani zadzwoni.
Tylo my małe zamieszanie spowodowane Dniem Ziemi, chudą Suzi,której trzeba zbadac kooopę, rzygającymn pudlem i kichającymi szczeniakami i rozwalającymi się samochodami.......ale damy radę!
Obiecuję !;)

Posted

idusiek napisał(a):
Hej, z tego co wiem, to Ela miala kontaktować się z Wrocławiem. Telefon ma czynny czasami wylączony ,bo rozładowany:oops:. Krysia tez wczoraj dzwoniła do niej, bo Pani dzwoniła do Krysi. Spokojna głowa, na pewno jeszcze dzis ktoś do Pani zadzwoni.
Tylo my małe zamieszanie spowodowane Dniem Ziemi, chudą Suzi,której trzeba zbadac kooopę, rzygającymn pudlem i kichającymi szczeniakami i rozwalającymi się samochodami.......ale damy radę!
Obiecuję !;)

To mogę tej Pani to napisać?:cool3:

Boże...jak bym się cieszyła jakby Zuzelka...pierwszy amstafik,w którym się na zabój zakochała...jakby moja malowana panna domek znalazła...znów bym ryczała...ale jeszcze poczekam...niech najpierw wiemy,że to ten domek!

...to mogę kobiecie to napisać?

Posted

Pani odpisała...i jest baaaaaardzo niecierpliwa!:loveu:...chyba jej bardzo zależy na Zuzelce! Niech prócz tego okaże się też wspaniałym domkiem dla sunieczki!
Zuzelko...pora żebyś znalazła swój domek!:loveu:

...acha...nr telefonu Pani oczywiście wysłałam idusiek na pw!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Dostałam wczoraj takiego maila(w odpowiedzi na ogłoszenie z gumtree):

Dzień dobry!jestem zdecydowana stworzyć Zuzeli dno którego nigdy nie miała. Prawie 3tygodnie temu zadzwoniłam w sprawie tego pieska do Pani Krysi,która oddała ta sprawę Pani z Wrocławia. Ta Pani miała skontaktować się ze mna w sprawie adopcji Zuzelki ale jak do tej pory tego nie uczyniła. Jest mi przykro z tego powodu. Jestem z okolic Trzebnicy,proszę mi powiedzieć czy jest jakaś szansa żeby Zuzela znalazła swój dom u mnie?

A na moją odpowiedź,że skontaktuję się z wolontariuszkami opiekującymi się Zuzelką i dowiem się o co chodzi...jeszcze w nocy przyszedł następny mail:

Bardzo dziekuje za odpowiedz. Będę z niecierpliwością czekac na wieści od Pani w sprawie adopcji Zuzelki. Nie sądziłam,że będę zmuszona tyle czekac,więc postanowiłam działać bo bardzo zależy mi aby ta słodka psinka była ze mna. Chodź po malu tracę już nadzieję...ale dzieki Pani ta nadzieja po malu wraca. Bardzo kocham pieski,a slodziutka Zuzelke pokochałam od pierwszej chwili gdy zobaczyłam Jej zdjęcie. I postanowiłam,że to Ona będzie ze mna i zrobie wszystko żeby tak było.

Czy możecie napisać o co chodzi kobiecie?
Jak wyglądają fakty?
Kobieta czeka na informacje.

Zadzwonię jeszcze do ...dzwoniłam do Krystyny,lecz ona jest poza granicami kraju.Dzwoniłam do Elżbiety...:-(Telefon Elżbiety nie odbiera wiadomości...spróbuję jeszcze wieczorem.
Z kim mogę się kontaktować w sprawach Zuzelki?
Podajcie aktualne namiary na kontakt w sprawie adopcji Zuzelki!
Powinnam zmienić namiary na kontakt w ogłoszeniach i allegro...nawet jeśli ktoś jest zainteresowany Zuzelką,to nie skontaktuje się z pewnością z Krystyną,...mam nadzieję,że kontakt z Elżbietą okaże się aktualny!

Rozmawiałam z panią w sprawie Zuzelki. Umówiłyśmy się na kolejny kontakt w przyszłym tygodniu. Jednak mniej więcej godzinę później dostałam takiego SMSa:
"Dzień dobry. Rozmawiałam z mamą w sprawie Zuzelki i niestety będę musiała zrezygnować. Przepraszam i mam nadzieję, że znajdzie wspaniałego właściciela".
Mimo wszystko wydaje mi się to rozsądną decyzją. Szukamy dalej domu dla Zuli.