Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Domek ok - można dać psiaka:p -ale po kastracji - bo pani się obawia zabiegu...chyba siedziałyśmy u niej z siostrą z godzinę i tłumaczyłyśmy zawiłości kastracji, za i przeciw itd - ale generalnie jest ok:lol:, mieszka w kupionym przez siebie mieszkaniu, pracuje, w domu praktycznie cały czas ktoś jest.

Masienka - to chyba kolezanka jakiegos malamuciarza - tak?

Posted

masienka napisał(a):
a tak ;)

ale mamuta podobno za nic nie chciala :evil_lol:

no nie chciała, bo ona nie z tych co lubią aktywny tryb zycia - to tak jak ja:eviltong:

To moze poustalajcie sobie już wszystko - Masienka i Agata:lol:

A pies na oku bedzie - a nawet na 2:evil_lol:

Posted

masienka napisał(a):
znowu dogo wariuje i posty przeskakuja ;)

telefon przekaze i niech dzwoni, a co! :p

no widzę że znowu z dogo gorzej:evil_lol:

no to czekamy na wieści - aaaaa pani się pytała czy te kontrole to będą częste:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Posted

masienka napisał(a):
az tak ja nastraszylyscie?? :crazyeye:

niiii:evil_lol: powiedziałam jej tylko, ze i tak będzie jak na widelcu - siostra u niej w bloku, a ja naprzeciwko:eviltong:

Posted

hahaha

boje się tylko miłości psa do ogrodu. Pisała też o tym Pati :roll:
Jednak z nim trzeba będzie wychodzić do lasu na łąke i to codziennie...nie każdy jest na to gotowy (mój onek wychodzi na łąke 3razy dziennie no ale ...ja to ja :eviltong:)

sa jeszcze jedni chętni na psiak, rodzina z podrośniętymi dziećmi, mieszkają na wsi ;p
mieli się dziś odezwaćale cisza...

Posted

agata-air napisał(a):
Rozmawiałam właśnie z Panią z Kielc. Umówiłyśmy się że prześpi się z tematem (chyba troche nastraszyłam) i jutro do mnie zadzwoni. :)

o matko:crazyeye: - my ją nastraszyłyśmy, ty ja nastraszyłaś...to teraz będzie się bała:evil_lol:

Posted

on tym samym pomyślałam jak skończyłyśmy rozmawiać :lol:

Ale może to i dobrze. Będzie chociaż musiała naprawdę chcieć psa. Straszyłam przede wszystim tym, że z psiakiem trzeba będzie na bardzo długie spacery wychodzić, wyciskać z niego ostatnie poty bo inaczej może niszczyć w domu. Mówiliśmy też o tym, że jest łagodny w stosunku do dzieci ale jednak nigdy nie wiadomo jak mógłby zareagować gdyby na świecie pojawił się mały krzyczący człowieczek...

Posted

a jak on jezdzi samochodem

ten pies na dworze dostaje głupawki !!!lata fika i bawi sie z moja mama w.........złap mnie jeśli potrafisz :diabloti: istny cyrk można paśc ze smiechu

a jak on samochodem jezdzi?

Posted

doskonale :loveu:
Sam wskakuje, sam wyskakuje. Kładzie się spać, nie rzyga, nie piszczy. Naprawdę dobrze znosi podróże.
Pati co myślisz o tym żeby mieszkał w bloku gdzie są piękne tereny do biegania ale to jednak blok? Jeśli wszystko inne z domkiem jest w porządku?
Spędzasz z Nim najwięcej czasu więc najlepie wiesz czego potrzebuje.

Posted

Agatka, ja też mieszkam w bloku i osobiście nie uważam, żeby to był problem, no chyba, że faktycznie pies daje odczuc, że w mieszkaniu czuje się fatalnie.:razz: Poza tym, labki to takie stworzenia, że w każdej sytuacji potrafią się odnaleźc i nie jest to specjalnie duży problem- wiem to z opowiadań innych osób, które zaadoptowały laba.

Posted

fridaoo super i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie. Chce jednak mieć pewność, że wybieram co najlepsze. nie ukrywam, że niezwykle pasuje mi to kto jest sąsiadkami tej Pani :evil_lol:
Mam jednak obawy...ale ze mną to już tak przy każdej adopcji :roll:

ps. nie mam nic do bloku ale pod warunkiem, że zapewnia się psu odpowiednią ilość ruchy. Dla tego labka jest to sporo ilość i chce żeby przyszli właściciele w pełni zdawali sobie z tego sprawę.

Posted

[quote=agata-air;11144519
Pati co myślisz o tym żeby mieszkał w bloku gdzie są piękne tereny do biegania ale to jednak blok? .

na pewno potrzeba mu dużo ruchu i to przez duże D. Jest energiczny na dworze wulkan energii nie wiem jak na spacerach bo na razie go nie spuszczam. Jednak spacery bez spuszczania na dłuzsza mete nie wchodza w gre.
Jesli to fajne tereny a do tego inne psy blisko on jest przyjecielski , pojdzie na spacer migiem znajdzie kogos do wspolnej gonitwy a to kocha NAJBARDZIEJ
Agata ja mieszkałąm w bloku 8 lat w tym 5 z dalmatynczyiem. On spacerował i biegał wiecej niż niejeden pies w domu z ogrodem . Bo co temu psinie po tym ogrodzie jak nikt z nim sie nie bawi?? NIC
Jesli właściciel jest mądry to i kawalerka nie przeszkadza. Moja znajoma ma psa husky w bloku w małym mieszkaniu ale pies ma spacery 8 godzinne czasem z jej mamą :cool3:

Posted

Agatko, wcale a wcale Ci się nie dziwię, że masz obawy, naturalna sprawa, przecież jakby nie było wzięłaś na siebie dużą odpowiedzialność za tego psiaka- nie dziwo, że się martwisz. To nie ulega wątpliwości. Tylko czy ta dziewczyna nie ma wątpliwości??????

Posted

agata-air napisał(a):
doskonale :loveu:
Sam wskakuje, sam wyskakuje. Kładzie się spać, nie rzyga, nie piszczy. Naprawdę dobrze znosi podróże.
.

To prawda!! Sama widziałam jak Agatka lekko ładuje piesa do autka;)

A co z raną???
Wiadomo co to i od czego???
(jak już o tym pisaliście, to sory, że nie doczytałam)