agata-air Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Super :) Więc czekam Andzia na wieści :loveu: Quote
masienka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 i jak tam, ze tak z ciekawosci zapytam? :razz: Quote
andzia69 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Domek ok - można dać psiaka:p -ale po kastracji - bo pani się obawia zabiegu...chyba siedziałyśmy u niej z siostrą z godzinę i tłumaczyłyśmy zawiłości kastracji, za i przeciw itd - ale generalnie jest ok:lol:, mieszka w kupionym przez siebie mieszkaniu, pracuje, w domu praktycznie cały czas ktoś jest. Masienka - to chyba kolezanka jakiegos malamuciarza - tak? Quote
andzia69 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 masienka napisał(a):a tak ;) ale mamuta podobno za nic nie chciala :evil_lol: no nie chciała, bo ona nie z tych co lubią aktywny tryb zycia - to tak jak ja:eviltong: To moze poustalajcie sobie już wszystko - Masienka i Agata:lol: A pies na oku bedzie - a nawet na 2:evil_lol: Quote
agata-air Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 no to super :D Czyli co dziewczyny uważacie, że oddawać?? Niech ta babka do mnie zadzwoni, 792685044 :cool3: Quote
masienka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 a tak ;) ale mamuta podobno za nic nie chciala :evil_lol: Quote
masienka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 znowu dogo wariuje i posty przeskakuja ;) telefon przekaze i niech dzwoni, a co! :p Quote
andzia69 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 masienka napisał(a):znowu dogo wariuje i posty przeskakuja ;) telefon przekaze i niech dzwoni, a co! :p no widzę że znowu z dogo gorzej:evil_lol: no to czekamy na wieści - aaaaa pani się pytała czy te kontrole to będą częste:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
masienka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 az tak ja nastraszylyscie?? :crazyeye: Quote
andzia69 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 masienka napisał(a):az tak ja nastraszylyscie?? :crazyeye: niiii:evil_lol: powiedziałam jej tylko, ze i tak będzie jak na widelcu - siostra u niej w bloku, a ja naprzeciwko:eviltong: Quote
masienka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 za krotki spacerek i jaaaaazda! :evil_lol::evil_lol: Quote
agata-air Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 hahaha boje się tylko miłości psa do ogrodu. Pisała też o tym Pati :roll: Jednak z nim trzeba będzie wychodzić do lasu na łąke i to codziennie...nie każdy jest na to gotowy (mój onek wychodzi na łąke 3razy dziennie no ale ...ja to ja :eviltong:) sa jeszcze jedni chętni na psiak, rodzina z podrośniętymi dziećmi, mieszkają na wsi ;p mieli się dziś odezwaćale cisza... Quote
masienka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 wybierac ciagle jeszcze mozesz ;) telefon pewnie jutro w pracy kolega znajomej przekaze wiec obgadaj z nia jeszcze wszystkie za i przeciw:razz: Quote
fridaoo Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 no i czy cosik już wiadomo??????????;);) Quote
agata-air Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Rozmawiałam właśnie z Panią z Kielc. Umówiłyśmy się że prześpi się z tematem (chyba troche nastraszyłam) i jutro do mnie zadzwoni. :) Quote
andzia69 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 agata-air napisał(a):Rozmawiałam właśnie z Panią z Kielc. Umówiłyśmy się że prześpi się z tematem (chyba troche nastraszyłam) i jutro do mnie zadzwoni. :) o matko:crazyeye: - my ją nastraszyłyśmy, ty ja nastraszyłaś...to teraz będzie się bała:evil_lol: Quote
agata-air Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 on tym samym pomyślałam jak skończyłyśmy rozmawiać :lol: Ale może to i dobrze. Będzie chociaż musiała naprawdę chcieć psa. Straszyłam przede wszystim tym, że z psiakiem trzeba będzie na bardzo długie spacery wychodzić, wyciskać z niego ostatnie poty bo inaczej może niszczyć w domu. Mówiliśmy też o tym, że jest łagodny w stosunku do dzieci ale jednak nigdy nie wiadomo jak mógłby zareagować gdyby na świecie pojawił się mały krzyczący człowieczek... Quote
pati Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 a jak on jezdzi samochodem ten pies na dworze dostaje głupawki !!!lata fika i bawi sie z moja mama w.........złap mnie jeśli potrafisz :diabloti: istny cyrk można paśc ze smiechu a jak on samochodem jezdzi? Quote
agata-air Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 doskonale :loveu: Sam wskakuje, sam wyskakuje. Kładzie się spać, nie rzyga, nie piszczy. Naprawdę dobrze znosi podróże. Pati co myślisz o tym żeby mieszkał w bloku gdzie są piękne tereny do biegania ale to jednak blok? Jeśli wszystko inne z domkiem jest w porządku? Spędzasz z Nim najwięcej czasu więc najlepie wiesz czego potrzebuje. Quote
fridaoo Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Agatka, ja też mieszkam w bloku i osobiście nie uważam, żeby to był problem, no chyba, że faktycznie pies daje odczuc, że w mieszkaniu czuje się fatalnie.:razz: Poza tym, labki to takie stworzenia, że w każdej sytuacji potrafią się odnaleźc i nie jest to specjalnie duży problem- wiem to z opowiadań innych osób, które zaadoptowały laba. Quote
agata-air Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 fridaoo super i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie. Chce jednak mieć pewność, że wybieram co najlepsze. nie ukrywam, że niezwykle pasuje mi to kto jest sąsiadkami tej Pani :evil_lol: Mam jednak obawy...ale ze mną to już tak przy każdej adopcji :roll: ps. nie mam nic do bloku ale pod warunkiem, że zapewnia się psu odpowiednią ilość ruchy. Dla tego labka jest to sporo ilość i chce żeby przyszli właściciele w pełni zdawali sobie z tego sprawę. Quote
pati Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote=agata-air;11144519 Pati co myślisz o tym żeby mieszkał w bloku gdzie są piękne tereny do biegania ale to jednak blok? . na pewno potrzeba mu dużo ruchu i to przez duże D. Jest energiczny na dworze wulkan energii nie wiem jak na spacerach bo na razie go nie spuszczam. Jednak spacery bez spuszczania na dłuzsza mete nie wchodza w gre. Jesli to fajne tereny a do tego inne psy blisko on jest przyjecielski , pojdzie na spacer migiem znajdzie kogos do wspolnej gonitwy a to kocha NAJBARDZIEJ Agata ja mieszkałąm w bloku 8 lat w tym 5 z dalmatynczyiem. On spacerował i biegał wiecej niż niejeden pies w domu z ogrodem . Bo co temu psinie po tym ogrodzie jak nikt z nim sie nie bawi?? NIC Jesli właściciel jest mądry to i kawalerka nie przeszkadza. Moja znajoma ma psa husky w bloku w małym mieszkaniu ale pies ma spacery 8 godzinne czasem z jej mamą :cool3: Quote
fridaoo Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Agatko, wcale a wcale Ci się nie dziwię, że masz obawy, naturalna sprawa, przecież jakby nie było wzięłaś na siebie dużą odpowiedzialność za tego psiaka- nie dziwo, że się martwisz. To nie ulega wątpliwości. Tylko czy ta dziewczyna nie ma wątpliwości?????? Quote
Weronia Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 agata-air napisał(a):doskonale :loveu: Sam wskakuje, sam wyskakuje. Kładzie się spać, nie rzyga, nie piszczy. Naprawdę dobrze znosi podróże. . To prawda!! Sama widziałam jak Agatka lekko ładuje piesa do autka;) A co z raną??? Wiadomo co to i od czego??? (jak już o tym pisaliście, to sory, że nie doczytałam) Quote
agata-air Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Rana się goi, już na drugi dzień było o niebo lepiej. co do przyczyn powstania...nie mam pojęcia. Jego Pan nie odbiera telefonów... Quote
Recommended Posts